Így készül a lasagneleves, a tél legjobb étele

2023. december 01.
Tökéletes, ha ennél egy kis lasagnét, ám csak fél órád van összedobni. A lasagnelevesben minden benne van, ami a hagyományos ételben, csak igazi melengető leves formában, ami különösen jól jön a hideg időben.
Lasagne leves recept
  • Elég 30 perc és egyetlen edény a lasagneleves elkészítésére.
  • A hozzávalók nagyjából ugyanazok, mint a megszokott, tepsiben sütött lasagne esetében.
  • A gyerekek is imádni fogják a lasagnelevest!

Nem véletlenül nagy kedvence olyan sok embernek a lasagne. Sajtos, szószos és tészta – nem nagyon lehet elképzelni ennél laktatóbb ételt. Ám ha nincs időnk a rétegekkel, besamellel bíbelődni, elkészíthetjük a lasagnét leves formában is. 

Miért olyan jó a lasagne leves?

Bár nem újdonság a lasagneleves, a TikTokon csak most robbant be igazán az őrület. Ezen sem csodálkozunk, hiszen a lasagneleveshez elég egy lábos, és 40 perc alatt már a tányérunkban tudhatjuk a gőzölgő ételt. 

@eatpayylove

If you’ve never tried the viral lasagna soup, this is your sign to😍 This soup can be pretty filling so if you have leftovers, I recommend the @rubbermaidbrand brilliance glass containers! These containers are my all-time FAVORITE for food storage and will be perfect for storing all the soups you make this fall because they are 100% leak proof. They also have a beautiful stackable design to help you save space in your fridge and keep you organized🙌🏼 #RubbermaidPartner   Ingredients 1 onion 4 cloves garlic 1 lb ground beef or Italian sausage or can do half and half 2 tbsp tomato paste 1 tsp each of dried oregano, dried parsley, red chili flakes, salt & pepper. 1 24 oz jar of marinara sauce 5 cups chicken broth ½ a box of lasagna sheets, broken up ½ cup heavy cream Fresh parsley, basil and spinach to your liking   Ricotta topping: Ricotta Mozzarella Parmesan Parsley Basil Plus, some of seasonings listed above I do the topping to taste so feel free to add as much or as little as you prefer!

♬ original sound – Christine Pay

Ha valami finom, laktató és nagyon egyszerű fogást keresünk, mindenképp érdemes felvenni az otthoni receptkönyvünkbe a lasagnelevest is!

  • Finom olaszos csavar A lasagneleves mindent tud, amit a hagyományos lasagne. Zamatos paradicsom, hús, tészta, amit beborít az olvadt sajt.
  • Egyetlen edényben készül a lasagneleves Nem termelünk vele rengeteg mosogatni való piszkos edényt, a lasagneleves elkészítéséhez ugyanis elég egyetlen lábos.
  • Családi kedvenc Biztos, hogy az egész család szereti majd a lasagnelevest, különösen a gyerekek. A legjobb, hogy a saját ízlésükhöz hangolhatjuk egy kicsit több hússal, vagy éppen egy kicsit több sajttal. 

Hozzávalók a lasagneleveshez:

A lasagneleves akkor hasonlít majd legjobban a hagyományos lasagné-hoz, ha a fodros szélű metéltet, mafalda tésztát használunk hozzá

A lasagneleves akkor hasonlít majd legjobban a hagyományos lasagnéhoz, ha a fodros szélű metéltet, mafalda tésztát használunk hozzá

  • 500 gramm darált sertéshús – készíthetjük bármilyen húsból, amivel a lasagnét általában szoktuk
  • fűszerek – szárított bazsalikom, oregánó, só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
  • 2 doboz hámozott olasz paradicsomkonzerv
  • 1 babérlevél
  • 1 liter csirkehúsalaplé – ha nincs, vízzel is készíthetjük a lasagnelevest
  • száraz tészta – ha azt akarjuk, hogy úgy nézzen ki a tányérban, mint a lasagne, használjunk mafalda vagy reginette tésztát
  • mozzarella ízlés szerint
  • petrezselyemzöld, chili, bazsalikom a tálaláshoz ízlés szerint

A lasagneleves elkészítése:

  1. Pirítsuk meg a lábosban a húst közepes lángon 4-5 perc alatt. Adjuk hozzá a hagymát, majd főzzük együtt még 5 percig.
  2. Készítsük el a húslevest. Adjuk a fűszereket a húshoz, hagyjuk, hogy átjárja nagyjából 2 perc alatt, majd öntsük rá a paradicsomot. Keverjük, míg a paradicsom is enyhén barnás színű nem lesz. Ezután öntsük fel az alaplével vagy vízzel. Adjuk hozzá a sót és borsot.
  3. Ha elkevertük, adjuk hozzá a tésztát és főzzük ezzel együtt még 20 percig, míg a tészta al dente állagú nem lesz. 
  4. Miután kimerítettük a tányérba, tegyük a lasagneleves tetejére a reszelt mozzarellát és a friss zöldfűszereket ízlés szerint. Ha szeretnénk, meg is olvaszthatjuk a sajtot, ha a tányérral együtt grillsütőbe tesszük néhány percre. 

Forrás: JoCooks.com, fotó: Unsplash