Omlós mogyoróvajas keksz csak 3 hozzávalóból

2024. február 08.
Ezt az egyszerű, csupán három hozzávalóból álló kekszet gyakorlatilag bármikor elkészítheted, amikor egy kis édességre vágynál – csak legyen otthon mogyoróvaj!

Kevés jobb dolog van egy még meleg, omlós házi keksznél, ami édes illattal árasztja el az egész lakást. Szerencsére egyáltalán nem kell sok hozzávalós, bonyolult receptekben gondolkodnunk, ha pont erre vágynánk – elég elkészítenünk ezt a pofonegyszerű, három hozzávalós mogyoróvajas kekszet. Tény, hogy a mogyoróvaj extrább, kissé borsos árú hozzávaló, de érdemes beszerezni egy üveggel, ugyanis (természetes, olaj- és cukormentes formájában) kifejezetten egészséges és nagyon sokoldalú hozzávaló.

Az alábbi keksz előnye, hogy a jó adag mogyoróvaj, némi cukor és egy tojás mellett semmi más, még liszt sem kell hozzá, így tényleg bármikor gyorsan elkészíthetjük. Szuper nassolnivaló kávé vagy tea mellé, vagy csak úgy, ha egy kis házi édességre vágynánk.

Hozzávalók:

  • 1 csésze mogyoróvaj (cukormentes)
  • 3/4 csésze nádcukor
  • 1 nagy tojás

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral!
  2. Egy nagy tálban keverjük el a mogyoróvajat, a cukrot és a tojást! Robotgép vagy kézi habverő segítségével keverjük krémes, egynemű masszát belőle! A tésztából tegyünk kanálnyi adagokat a sütőpapírra (nagyjából 18 db-nak kell kijönnie), majd villával kicsit lapítsuk ki és mintázzuk meg őket!
  3. Nagyjából 9-10 perc alatt süssük meg a kekszeket. Ha kivettük, hagyjuk 2 percig hűlni, majd fogyasszuk azon melegében!

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images