- Krémes, édes, gyümölcsös frissítő az egyre melegebb napokon az epres-banános turmix.
- Remekül működik úgy is, ha a szezonban lefagyasztunk némi epret, és ezt adjuk a turmixunkhoz.
- De van még egy olyan hozzávaló, ami egészen új magasságokba emelheti az egyszerű epres-banános turmixot!
Az a legjobb az epres-banános turmixban, hogy ennél egyszerűbben nem is juthatnánk valami édességhez. Csak néhány hozzávaló kell hozzá és villámgyorsan elkészül. Ráadásul gyümölcsös, tele van vitaminnal és még frissít is. De vajon mi az, amivel még finomabbá tehetjük? Mutatjuk a receptet!
Miért szeretjük annyira az epres-banános turmixot?
Amíg nem készítettünk otthon magunknak turmixot, nem is tudjuk, mennyire finom lehet! Az eper és banán igazi klasszikus páros a turmixokban, különösen, ha például fagyasztott epret használunk. Így nem kell jéggel felhígítanunk az epres-piros gyümölcsös ízt a turmixunkban.
Még egy összetevővel fokozhatjuk az epres-banános turmix savas gyümölcsösségét: eperlekvárral.
- A fagyasztott gyümölcs kellemesen lehűti az egész turmixot, és még erősebb ízhatást érhetünk el vele, mint a friss gyümölccsel.
- A lekvár intenzívebbé teszi a turmix eprességét.
- Krémességet a banán ad a turmixunknak, ami a fagyasztott gyümölccsel társítva ellenállhatatlanná teszi az italt, akár reggelire, akár desszertként fogyasztjuk.
Hogyan készítsünk epres-banános turmixot?
Az a legjobb az epres-banános turmixban, hogy pillanatok alatt elkészül, amikor eszünkbe jut, hogy ennénk-innánk valami finomat. Mutatjuk, mi kell hozzá!
Hozzávalók nagyjából 2-3 adag epres-banános turmixhoz:
- 290 gramm fagyasztott eper
- 355 ml tej
- 1 érett banán
- 1 evőkanál eperlekvár
Az epres-banános turmix elkészítése:
- A turmixgépben keverjük el a fagyasztott epret, tejet, banánt és eperlekvárt.
- Pulzálva turmixoljuk össze a gyümölcsöket és a tejet.
- A végén legnagyobb fokozaton krémesítsük az egész turmixot nagyjából 1 percig.
Forrás: Serious Eats, fotó: Getty Images, Unsplash