Nem kívánsz szinte semmit a nagy melegben? Próbáld ki ezt az 5 smoothie-t!

2021. június 19.
Reggelire, tízóraira, uzsonnára: ezek a turmixok nemcsak nagyon finomak, de a napi vitaminigényünk jelentős részét is fedezik. Mert nincs is jobb a nyári forróságban egy hideg, krémes smoothie-nál!

5 összetevős

A málna és a citrom C-vitaminban gazdag. A mandulában rengeteg kálium, a kalcium és magnézium található. A frissítő, tavaszi ízről, amíg az új zöldségek meg nem érkeznek a standokra, a citromfű gondoskodik. Ehhez a C-vitamin-bombához elég mindössze 5 hozzávaló.

Superfood reggelire

Az avokádót még amúgy sem sikerült letaszítani az ügyeletes superfoodtrónról, szóval valószínűleg amúgy is rákennénk a reggelire pirítósra – miért ne próbáljuk ki most egy tápanyagokban gazdag zöld turmix formájában? Nyáron amúgy is praktikus, hűsítő finomság lehet, amit akár menet közben is elszürcsölhetünk!

Zöld, de finom

Kivi, mandulatej, némi avokádó, egy kis méz: nem hangzik rosszul, ugye? És már reggel letudhatjuk a napi vitaminbevitel jelentős százalékát! Frissítő a kivitől, az avokádótól krémes – garantáltan jobb az íze, mint a színe.

Ha igazi nagyágyút keresünk

Ez a turmix talán nem a válogatásunk a legegészségesebbje, de annál finomabb: kerül bele banán, kakaópor, növényi tej – és a megfelelő táplálékbevitel érdekében kendermag is. Na jó, azért sokkal tápanyagdúsabb italokat is láttunk már, például egy edzés utáni szénhidrátnak simán belefér reggelire ez a csokis csoda.

Haladó turmixolóknak

Ez a cinkben, A- és C-vitaminban gazdag smoothie erősíti az immunrendszert és hozzájárul egészséges működéséhez. A fokhagyma vírus- és baktériumölő hatású, a macagyökér pedig az immunrendszert gyengítő stressz leküzdésében segít.