Kibekkelhetjük a tél végi vitaminhiányt ezzel az 5 isteni smoothie-recepttel

2022. február 23.
Hamarosan ellepik a piacokat a friss, szebbnél szebb zöldségek és gyümölcsök, de addig is most, a tél végén bizony egy kicsit több kreativitást igényel a vitamindús táplálkozás. Ebben lehetnek segítségünkre a smoothie-k, amelyekbe okosan el lehet rejteni néhány szuperegészséges összetevőt vagy felturbózni a bolti, fagyasztott gyümölcsöket is.

Nagyon zöld

Az emésztőrendszerünk folyamatos terhelésnek van kitéve, főleg akkor, ha sok félkész vagy készételt, illetve finomított élelmiszeret fogyasztunk. Ezért rendszeres időközönként segítenünk kell neki, hogy regenerálódjon. Ez a nagyon zöld smoothie éppen ebben segít!

„Kubu”

Ez a recept az édesítést is minél természetesebb módon igyekszik megoldani. Ehhez a barackos smoothie-hoz a szerző aszalt fügét javasol, de ez teljesen opcionális – attól függ, mennyire vagyunk édesszájúak. Ha elhagyjuk, akkor 40 kalóriával kevesebbet viszünk be.

Folyékony reggeli

Nehéz leállni a hatalmas tejeskávékkal, pedig az egészségtudatos emberek állítják, hogy egy vitaminokkal teletömött csodaturmix sokkal jobban felpörget, mint a reggeli koffeinlöket. Az avokádót még amúgy sem sikerült letaszítani az ügyeletes superfoodtrónról, szóval valószínűleg amúgy is rákennénk a reggelire pirítósra – miért ne próbáljuk ki most egy tápanyagokban gazdag, zöld turmix formájában?

5 hozzávalós vitaminlöket

A málna és a citrom C-vitaminban gazdag. A mandulában rengeteg kálium, kalcium és magnézium található. A frissítő, tavaszi ízről, amíg az új zöldségek meg nem érkeznek a standokra, a citromfű gondoskodik. Ehhez a C-vitamin-bombához elég mindössze 5 hozzávaló.

Spenót – elrejtve

Nem is gondolnánk, hogy ez a csokoládés-banános turmix igazából spenótot is rejt! Szuper trükk lehet azoknak, akik be szeretnék építeni a nyers leveles zöldséget az étrendjükbe, de valamiért tartanak a csupa zöld smoothie-któl!