Csirkekrémleves gnocchival: így lesz a levesből laktató főétel

2024. október 24.
Ha te is szereted a tartalmasabb leveseket, ez a krémes, gazdag csirkekrémleves biztosan a kedvenced lesz. Hogy második fogásra se legyen szükség utána, jó adag gnocchi kerül bele a hús mellé, így tényleg minden megvan benne, ami csak kell. Bolti grillcsirkével tényleg pofonegyszerű, gyors, mégis különleges étel.

Az őszi időszakban előtérbe kerülnek a laktatóbb levesek, amik nemcsak táplálnak, de kicsit át is melegítenek minket. Különösen jól működnek azok a receptek, amik ötvözik a zöldségeket, a húst és esetleg valamilyen szénhidrátot is, így egy tányérba kerülhet minden jó. Az alábbi recept tulajdonképpen egy egyszerű csirkekrémleves, aminek az a különlegessége, hogy tészta helyett gnocchit főzünk bele. Az olasz krumplis gombóckák kicsit rendhagyónak tűnhetnek a levesben, de sokkal kiadósabbá teszik az ételt, szóval jó ötlet lehet, ha szeretnénk főételként fogyasztani a levesünket.  

Ha tényleg villámgyors és pofonegyszerű ételre vágysz, érdemes lehet bolti grillcsirkét használni a leveshez, de aggodalomra semmi ok – a nyers, kockázott csirke is gyorsan megpuhul benne. A tejszíntől krémes lesz, a fűszerektől pedig ízletes, és szerintünk még a gyerekeknél is nagy sikere lehet.  

Ezt a csirkekrémlevest tényleg ne hagyjátok ki – a szezon sztárja válhat belőle!

Csirkekrémleves gnocchival

Hozzávalók:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 ek. vaj
  • 1 fej vöröshagyma felkockázva
  • 3 szál sárgarépa meghámozva és felszeletelve
  • 3 szál szárzeller felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • só és bors
  • 8 csésze csirkealaplé
  • 1/2 csésze zsíros tejszín
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 1 tk. szárított rozmaring
  • 1/4 csésze friss petrezselyem aprítva
  • 2 csészényi sült csirkehús letépkedve vagy kockázva (bolti grillcsirkéből vagy lepirított húsból)
  • 500 gramm gnocchi

Elkészítés:

  1. Egy nagy fazékban hevítsük fel az olívaolajat és a vajat közepes láng felett. Dobjuk rá a felkockázott hagymát, répát és szárzellert és pirítsuk őket, amíg elkezdenek puhulni – nagyjából 6-8 percig!
  2. Adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk, amíg illatozni kezd (további 1 perc). Ízesítsük a zöldséges alapot sóval és borssal! (Ha nyers csirkehúst használunk, azt is pirítsuk körbe a zöldségekkel.)
  3. Az alapot öntsük fel az alaplével és forraljuk fel közepes lángon! Vegyük lejjebb a lángot, majd adjuk a leveshez a tejszínt és a szárított fűszereket. Hagyjuk főni, míg az ízek összeérnek – nagyjából 20-25 percig!
  4. Ha grillcsirkét használtunk, elég ezen a ponton hozzáadni a csirkét, majd tegyük bele a gnocchit is. Főzzük még egy kicsit a levest, míg a gnocchi is megpuhul benne (további 4-5 perc). Keverjük bele a friss petrezselymet is! A csirkekrémlevest melegen tálaljuk – nagyjából hat adag jön ki belőle.

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images