- Ha gyors és egyszerű, egyben egészséges és nem mellesleg csoda szép édességre vágysz, ne keress tovább!
- Ezeket a gyümölcsdarabokkal meghintett joghurtszeleteket igazi élmény lesz nassolni, ráadásul rengetegféleképpen elkészíthetjük.
- Ez a joghurtos finomság nemcsak házi nasinak, de akár vendégvárónak is szuper lehet!
Egy-két éve igazi virális finomság volt a yoghurt bark, vagyis a joghurtból készült fagyasztott szelet, és bár a netes gasztrotrendek azóta sokat változtak, ezt az édességet továbbra is érdemes elkészíteni!
A gyümölcsös joghurtszelet egyszerű, egészséges, sőt, akár diétás finomság is lehet – persze ez nagyban függ attól, hogy pontosan mit is teszünk bele, illetve, hogy cukrozott joghurtot használunk-e.
Azzal azért érdemes számolni, hogy bár valóban végtelenül egyszerű nassolnivalóról van szó, nem tudjuk azonnal fogyasztani – legalább 3 órát várnunk kell, hogy kellően megfagyjon a joghurtunk. Ha azonban ez megvan, isteni édesség, vagy akár különleges vendégváró is lehet!
Mi kerülhet a joghurtszeletbe?
A joghurtszelet előnye, hogy nagyon jól variálható! Kerülhet bele bármilyen szezonális gyümölcs, de különböző magokat – például pisztáciát vagy mandulát is – dobálhatunk rá.
Ha extra édességre vágynánk, csurgathatunk rá egy kevés mézet vagy juharszirupot, de akár karamellaszószt is, ha pedig más izgalmas, és egyben látványos kiegészítésre vágyunk, keverjünk bele egy kis magvajat. Ezektől nemcsak finomabb és táplálóbb lesz az édességünk, de csoda szép márványos hatást is elérhetünk.
Az alábbi receptben a gyümölcsök mellett granola kerül még a joghurtba – ezt nem érdemes kihagyni, ha szeretnénk egy kis ropogós, izgalmas textúrát is a finomságba. Választhatunk bármilyen bolti granolát, de természetesen készíthetünk házi verziót is!
Gyümölcsös joghurtszelet
Hozzávalók:
- 2 csésze natúr vagy vaníliás joghurt
- 1/2 csésze kockázott eper
- 1/4 csésze áfonya
- 1/4 csésze granola
Elkészítés:
- Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük rá a joghurtot, oszlassuk el egyenletes rétegben!
- Az eloszlatott joghurt tetejére szórjuk rá a kockázott epret, az áfonyát és a ropogós granolát!
- Helyezzük fagyasztóba a tepsit, míg a joghurt megszilárdul – körülbelül 3 óra alatt.
- A megdermedt joghurtlapot vágjuk vagy törjük kisebb darabokra, szeletekre, majd még hidegen fogyasszuk.
- A maradékot lezárt dobozba téve, a fagyasztóban tároljuk!
Forrás: FeelGoodFoodie Fotó: Getty Images