Melyik a 6 legzöldebb csillagjegy?

2019. augusztus 20.
A környezetvédő többet jelent annál, minthogy valaki szereti a természetet. Olyan személy, aki meggyőződésesen tesz a Föld védelméért, plusz energiát, időt és pénzt áldoz azért, hogy megmentse a bolygónkat. A csillagok elárulják, mely jegyek a legharcosabb környezetvédők.

Mindannyiunkat foglalkoztat a környezetvédelem, megkerülhetetlen probléma napjainkban a környezetszennyezés. Ám egyre többen vannak, akiknek a fontossági sorrendjében előkelő helyet foglal el a bolygónk megóvása. A csillagjegyek között is vannak olyanok, akik zöldebbek az átlagosnál, és jó példával járnak a többiek előtt.

1. Vízöntő (január 20. – február 18.)
A Földünk megmentése nagyon fontos a Vízöntők számára, az első vonalban küzdenek a környezetszennyezés ellen. Önkénteskednek, jótékonysági eseményeket szerveznek, és ahol tudják, felhívják az emberek figyelmét a problémára és a tennivalókra. Úgy próbálnak irányítani életüket, hogy közben ne szennyezzék a bolygót és ne termeljenek szemetet. Kerékpárral járnak, amikor csak tudnak, és inkább a tömegközlekedést választják, ha nagyobb távokat kell megtenniük. Komolyan veszik a zöld életmódot, és más embereknek is igyekeznek példát mutatni.


2. Halak (február 19. – március 20.)
A Halak mindig mindenhol ott van, ahol valaki segítségre szorul. Megállnak, ha elhagyott kutyát látnak az út mentén és odaadják az ebédjüket egy hajléktalannak. Ám kedvességük nem csak az emberekre és állatokra irányul. A csillagjegy szülöttei minden tőlük telhetőt megtesznek a környezetért is. Odafigyelnek arra, mit dobnak a szemétbe, amit csak tudnak újrahasznosítanak, komposztálnak és újrahasználnak. Imádnak a víz közelében lenni, számukra az óceánok, tavak és folyók tisztasága központi kérdés.

3. Skorpió (október 23. – november 21.)
Ha a Skorpiót valami elkezdi érdekelni, nincs semmi, ami megállíthatná, így remek szószólói lehetnek a környezetvédelemnek, ha belevetik magukat. Ami elég valószínű, mivel különösen fontos a csillagjegy szülöttei számára a vadvilág megóvása, így minden lehetséges fórumon felszólalnak az állatok megsegítéséért, az élőhelyeik védelméért. A Skorpiók gyakran hagynak fel a hús fogyasztásával, vagy legalábbis csökkentik azt, illetve nem vásárolnak bőr, szőrme vagy kígyóbőr ruházati termékeket.

4. Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)
A csillagjegy szülöttei lelkesen használják különleges képességeiket a környezet érdekében. Gyakran készítenek otthon takarítószereket és állateledelt például. A Szüzek a dolgok újrafelhasználásának nagymesterei. Semmiképpen sem szeretnék szennyezni a levegőt és a talajt, így mindent igyekeznek megjavítani vagy továbbadni, így csökkentve a túlfogyasztást. Nagyon óvatosak a zuhanyzásnál, próbálnak takarékoskodni a vízzel.

5. Rák (június 21. – július 22.)
A Rákok tisztelik és szeretik a bolygónkat, próbálják megvédeni. Nagyon fontos számukra az otthonuk, így próbálnak természetes alternatívákat találni a kemikáliák kiváltására. Például borssal igyekeznek távol tartani a hangyákat, takarításhoz pedig ecetet használnak. Újratölthető palackból isznak, nem használnak alufóliát és műanyagot a szendvicscsomagoláshoz, fém szívószálat használnak és nem kérnek a boltban műanyag zacskót. Igyekeznek minél több időt a természetben tölteni, ám ekkor is óvatosak, hogy minél kevesebb kárt okozzanak a vadvilágban.


6. Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)
Az Oroszlánok felhasználják remek vezetői képességeiket a környezet védelmére. Beszédet mondanak és adományokat gyűjtenek, példát mutatnak azoknak, akik zöldebb életmódra szeretnének áttérni. Igyekeznek minél többet gyalogolni, kerékpárral és tömegközlekedéssel utazni, amikor csak lehet. Ha mégis autóba ülnek, elektromos vagy hibrid járművet választanak. A csillagjegy szülöttei a környezetvédelem érdekében még a tüntetéseken is lelkesen részt vesznek, és támogatják a zöld ügyet.

Forrás: Your Tango
Fotó: Unsplash

Szeptemberi zöld lapszámunkban még több cikket olvashatsz!