Mit árul el a csillagjegye a gyermekedről?

2019. szeptember 08.
A csillagjegy a gyereknevelésben is segítségünkre lehet. Ám nemcsak a saját, hanem a gyermekünk csillagjegyét is érdemes figyelembe vennünk. A horoszkóp ugyanis remek tippeket adhat, milyen tevékenységeket élveznek igazán a kicsik, és mi számít aknamezőnek az egyes csillagjegyeknél.

Minden szülő gondolkozott már azon, vajon mások gyereke miért megy önként és dalolva aludni, míg az övével harcolni kell az elalvásért vagy fürdésért. Mint oly sok mindenért, ezért is hibáztathatjuk a csillagjegyeket.

Kos (március 21. – április 19.)
A Kosok már gyereknek is féktelenek, ha ők felébrednek, az egész háznak garantáltan ébresztőt fújnak. Erős akaratú gyerekek, akik élvezik a játszóterezést, rengeteg barátjuk van. A legnagyobb kihívás számukra (és szüleik számára), hogy betartsák a szabályokat és a napirendet.


Bika (április 20. – május 20.)
Már egészen kicsi korban megmutatkozik a Bikák családhoz való ragaszkodása. A csillagjegy szülöttei összhangban vannak testükkel, korán szobatiszták lesznek, jó evők és önállóan alszanak. Amire a szülőknek ügyelni kell, hogy ha bika jegyű csemetéjük dühbe gurul, könnyen verekedésbe keveredik a többi gyerekkel.

Ikrek (május 21. – június 20.)
Az Ikrek jegyű gyerekek kedvenc szava a “miért?”. Folyton kérdezgetnek, mindent tudni akarnak, kíváncsiságuk kielégíthetetlen. Mi se törjük le érdeklődésüket, mindig válaszoljuk meg kérdéseiket saját szintjüknek megfelelően. Ők azok, akiknek biztosan nem elég egy extra esti mese, ha szerencsés szülők vagyunk, talán hárommal beérik.

Rák (június 21. – július 22.)
A csillagjegy szülöttei szeretnek felnőttest játszani, ami azt jelenti, hogy segítenek kitakarítani a konyhát egy popsitörlővel, és lelkesen tologatják kedvenc babáikat a játék babakocsiban körbe-körbe: az alaptermészetük a gondoskodás. Ám pont ezért nehéz számukra az elszakadás, az önállósodás, legyen szó az alvásról vagy az óvodai létről.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)
Amilyen elbűvölő, kedves és boldog gyerekek az Oroszlánok, olyan hatalmas hisztirohamokat produkálnak a dackorszakban. A szülők nem sok mindent tehetnek a hatalmas és teátrális kirohanások ellen, mint hogy türelemmel és kedvességgel próbálják túlélni ezt a kemény időszakot.

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)
Már gyerekként is tisztaságszeretők a csillagjegy szülöttei, szívesen törölgetik játékaikat, vetik be az ágyat babáiknak és mindent a napirend szerint szeretnek csinálni. Ám ennek hátránya, hogy elég rugalmatlanok, ha valami miatt sérül a szokásos rendszer. Szívesen segítenek a házimunkában is, ne vegyük el a kedvüket tőle, hadd segítsenek a teregetésben, főzésben „éles helyzetben” is.


Mérleg (szeptember 23. – október 21.)
A Mérleg gyerekek kedvesek, nyugodtak és általában jó kedélyűek. Nem félnek az idegenektől, könnyen barátkoznak, ám ezért fontos, hogy megtanítsuk nekik, kiben bízhatnak és kiben nem. Igazságérzetük hatalmas, és nehéz lehet számukra megérteni, hogy nekik miért nem lehet azt, amit másnak szabad. Náluk működhet az a taktika a hisztirohamok elkerülésére, ha a tiltott dolog helyett választhatnak másik alternatívát.

Skorpió (október 22. – november 21.)
A Skorpiók már gyerekként is elég introvertáltak, boldogan játszanak egyedül, egy-két igazi barátjuk van csupán, ám ők így is tökéletesen boldogok. Okos és tehetséges gyerekek, ám nagyon erős bennük a saját dolgokhoz való ragaszkodás. A nagylelkűség és az osztozás megtanítása lehet szüleik számára a legnagyobb kihívás.

Nyilas (november 22. – december 21.)
A csillagjegy szülöttei igazi kópék. Tele energiával mindig készek a kalandra, így szüleik sosem téveszthetik őket szem elől a játszótéren sem. Imádnak barátkozni, sok gyerekkel játszani. Fontos, hogy nevelésükben megtaláljuk a szabadság és a következetesség egyensúlyát, így könnyebben megérthetik a kicsik, hogy a “nem”, az “nem”-et jelent.

Bak (december 22. – január 19.)
A Bak jegy szülöttei szeretik, ha szüleik büszkék rájuk, ám pont ezért rendkívül elkeserednek, ha valami nem úgy sikerül, ahogy eltervezték, szerintük nem elég jó a rajzuk vagy nem énekeltek elég szépen. Mutassuk meg nekik, hogy a felnőttek is hibáznak, ne a verseny miatt, hanem a játék öröméért töltsük együtt az időt.

Vízöntő (január 20. – február 18.)
Bölcs, ám kiszámíthatatlan a Vízöntő gyermek, mindenhez meglepő megjegyzéseket fűz. A csillagjegy szülöttei számára rendkívül fontos, hogy sokat meséljünk nekik, imádják, ha a különböző élethelyzeteket példameséken keresztül ismerhetik meg.

Halak (február 19. – március 20.)
Kedves és kreatív gyerekek a csillagjegy szülöttei, akiknek elragadó természetük miatt sok barátjuk van. Ám pont az álmodozó személyiségük miatt hiperérzékenyek lehetnek. Könnyen ott ragadnak a képernyő előtt, ezért fontos, hogy korlátozzuk a tévé vagy tablet előtt töltött idejüket, mert kreativitásuk rovására mehet.

Forrás: PureWow
Fotó: Unsplash