Hogyan szakítanak az egyes csillagjegyek?

2019. szeptember 28.
A csillagjegyünk sokat elárul arról, milyenek vagyunk a szerelemben. Hogyan ismerkedünk, ki az esetünk, és természetesen arról is, hogyan szakítunk.

Nem könnyű kimondani egy kapcsolat végét. Vannak, akik nem ködösítenek, hanem megmondják a szomorú igazságot, míg mások nehezebben teszik meg ezt a lépést. Ők azok, akiknél gyakran elhangzik, hogy “legyünk inkább barátok”. Mi jellemző az egyes csillagjegyekre, ki melyik csoportba tartozik?

Kos (március 21. – április 19.)
Ha egy Kos eldönti, hogy szakítani akar, semmi sincs, ami visszatarthatná ettől. A csillagjegy szülöttei mindig azt teszik, amit akarnak. Ha valaki olyannal élnek párkapcsolatban, aki nem érti meg őket igazán, a Kosok könnyen úgy érzik, a kapcsolat gúzsba köti őket. Amikor szakításra kerül a sor, egyenesen megmondják a másik szemébe, vagy a tetteikkel jelzik egyértelműen.


Bika (április 20. – május 20.)
A Bikák azok, akik még akkor is kitartanak a párkapcsolatban, amikor már valójában rég véget ért. Személyiségük érdekes keveréke a hűségnek és makacsságnak. Ám ugyanakkor rendkívül gyakorlatias emberek, így ha úgy érzik, eljött az idő, a másik fél pillanatok alatt az ajtón kívül találja magát, ahonnan nincs visszaút.

Ikrek (május 21. – június 20.)
Ha valaki azt szeretné, hogy egy Ikrek jegyű személy hosszú távon a párja legyen, nagyon sokat kell dolgoznia azon, hogy fenntartsa az érdeklődését. Ahogy elhal a beszélgetés, úgy múlik el a párkapcsolat iránti elkötelezettségük is. A csillagjegy szülöttei szakításkor valószínűleg azt mondják, amit a másik fél hallani szeretne, majd egyszerűen köddé válnak.

Rák (június 21. – július 22.)
A csillagjegy szülöttei nagyon érzékeny és érzelmes emberek. Kezdetben távolságtartónak tűnhetnek, ám amikor biztosnak érzik a kapcsolatot, megnyílnak, és nehezen engedik el a másik embert. Hacsak nem sértik meg őket, a Rákok komolyan gondolják, hogy szakítás után is maradjunk barátok.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)
Az Oroszlánok amilyen könnyen kötnek kapcsolatot, olyan könnyen el is vágják a szálakat. Ha valaki nem adja meg azt a figyelmet számukra, amit igényelnek, annak az embernek nincs helye az életükben. És ezt meg is mondják.

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)
A csillagjegy szülöttei mindig a maximumra törekszenek és keményen dolgoznak. Nagyon értékes az idejük, így hatalmas dicsőség, ha valakivel szívesen töltik az időt. Ám ha szakításra kerül a sor, olyan hatékonyak szeretnek lenni, amennyire csak lehet. Számos lehetőséget felsorolnak, és tárgyilagosan megindokolják, miért ért véget a kapcsolat.

Mérleg (szeptember 23. – október 22.)
A Mérlegek nehezen viselik, ha életükben nem rózsaszín és felhőtlen minden. A szakítást is cukormázba bugyolálják, nem akarják, hogy a másik az ellenségükké váljon. Híresek arról, hogy hajlamosak a passzív-agresszív viselkedésre, így a kapcsolat végén is előszeretettel indokolják a szétválást azzal, hogy velük van a baj – és talán egy kicsit a másik féllel.


Skorpió (október 23. – november 21.)
A Skorpiók amilyen mélyérzésűek, olyan kemények tudnak lenni. Hajlamosak eltűnni vagy a hallgatásukkal megteremteni a teret a szakításhoz. Ez egyfajta védekező mechanizmus részükről, mellyel a saját szívüket akarják megóvni. Nem okoz számukra gondot véget vetni egy kapcsolatnak, és új életet kezdeni.

Nyilas (november 22. – december 21.)
Ha egy Nyilassal randevúzunk, mindig tartsuk észben, hogy számukra a szabadság a legfontosabb, a kalandok éltetik őket. Szeretnek a saját fejük után menni, így nem viselik el, ha valaki ellenőrzi minden lépésüket. Szakításkor gyakran azt a módszert választják, hogy egyszerűen eltűnnek a másik életéből.

Bak (december 22. – január 19.)
A Bakok hajlamosak a munkát választani a párkapcsolat helyett. Ha úgy érzik, valaki nem illik bele az életükbe, nem hezitálnak sokat a szakításon. Gyakran azzal indokolják az elválást, hogy a másik fél nem tett elég erőfeszítést a kapcsolatukért.

Vízöntő (január 20. – február 18.)
A Vízöntők általában barátok akarnak maradni expárjukkal a szakítás után is. Nehezen engedik el az embereket, ha egyszer bizalmukba fogadták őket. Meggyőződésük, hogy attól, hogy a romantikus kapcsolat nem működött, a barátságnak azért adni kell egy esélyt.

Halak (február 19. – március 20.)
A csillagjegy szülöttei nehezen birkóznak meg a valósággal, igazi álmodozók. Ugyanakkor lágyszívű emberek, akik szeretik minél finomabban közölni a kemény mondanivalót is. Szakításkor is a másik jó tulajdonságait erősítik, így gyakori indoklás náluk, és komolyan is gondolják, hogy bár kettejük között nem működött a kapcsolat, de csodálatos ember a volt párjuk, akivel új párja nagyon szerencsés lesz majd. Annyira tiszteli a másikat, hogy sosem tűnne el szó nélkül.

Forrás: Bustle
Fotó: Unsplash