Hogyan fogyhatnak a leghatékonyabban az egyes csillagjegyek?

2019. október 23.
Nincs olyan ember a Földön, aki ne kívánta volna legalább egyszer életében, hogy bárcsak ismerné a gyors fogyás titkát. A csillagjegyünk talán a hatékony súlyvesztés receptjéhez is tartogat egy-két jótanácsot.

Ha épp életmódváltáson és fogyókúrán gondolkozunk, könnyű elveszni a rengeteg információ és diéta útvesztőjében. A sikeres súlyvesztés és súlymegtartás titka, hogy olyan módszert válasszunk, ami megfelel a személyiségünknek. Ennek megtalálásához akár a csillagjegyünket is segítségül hívhatjuk.

Kos (március 21. – április 19.)
A Kosok számára a legjobb motiváció a rendszeres testedzés és az étrend betartására a verseny. A csillagjegy szülöttei imádnak belevágni az életmódváltás-projektbe, ám a neheze utána következik számukra. A versenyszellemük ébren tartása azonban segíthet, hogy meg is maradjanak az úton. A legjobb tehát, ha nem egyedül, hanem egy barátjukkal vagy családtagjukkal együtt vágnak bele az életmódváltásba.


Bika (április 20. – május 20.)
A csillagjegy szülöttei igazi hedonisták. Lassan lendülnek bele, ám módszeresen és kitartóan haladnak a céljuk felé. A rendszeres testmozgással nincs is problémájuk, ám mivel szeretik az édes és gazdag ételeket, az egészséges étrend megtartása komoly kihívás a Bikák számára. Válasszanak olyan edzőtermet, ahol extra szolgáltatások is vannak, így a soványabb falatokért szaunával vagy kiadós masszázzsal kárpótolhatják magukat.

Ikrek (május 21. – június 20.)
Az Ikrek imádnak menni, menni, menni. Ez azt jelenti, hogy nincs szükségük bonyolult edzéstervre, elég egy jó futócipő, hiszen számukra a futás a legjobb testmozgás. Természetesen sosem egyedül kerekednek fel, mindig több edzőtársat gyűjtenek maguk köré. Jó társaságban pedig csak úgy repülnek a kilométerek, így a csillagjegy szülötteiről is olvadnak a kilók.

Rák (június 21. – július 22.)
A Rákok igazi otthonteremtők, így számukra nem az edzőteremben, hanem a konyhájukban kezdődik az életmódváltás. A napi menüjük átalakításával vághatnak bele leghatékonyabban a fogyókúrába. Sokat segít, ha a családi étkezéseket is az ő étrendjükhöz igazítják, és mindenki részt vesz az új, egészségesebb életmód kialakításában. A Rákoknak igazán szükségük van a család és a barátok támogatására.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)
Az Oroszlánok imádnak a középpontban állni. A legjobb fogyókúra számukra valamilyen csapatsport, mint például a kosárlabda. A közös játék során elégethetik az összes felesleges energiájukat és kalóriájukat a csillagjegy szülöttei.

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)
A csillagjegy szülötteinek legnagyobb erőssége egyben a legnagyobb gyengesége is: a perfekcionizmus. Könnyen felhagynak az életmódváltással, ha nem látnak gyors eredményeket, ám lehet, hogy pont ez motiválja őket arra, hogy még erősebben próbálkozzanak. A Szüzek számára fontos a napi rutin és rituálék, így sokkal könnyebben megmaradnak a helyes úton, ha a napirendjükbe illesztik az egészséges életmód lépéseit, a testmozgást és az egészséges étkezést.

Mérleg (szeptember 23. – október 22.)
A Mérlegek nem szeretik a szélsőségeket. A forradalmian új fogyókúrák és edzésmódszerek inkább riasztják őket, mindig az arany középútra törekszenek. Olyan diétára és testmozgásra van szükségük, amit könnyen beilleszthetnek a napi rutinjukba. Hasznos, ha nem egyedül kell végigmenniük az életmódváltás rögös útján, hiszen a csillagjegy szülöttei igazi társasági lények, és fontos számukra, hogy legyen kivel megbeszélniük a tapasztalataikat.

Skorpió (október 23. – november 21.)
A Skorpiónak szüksége van a szélsőségekre  akkor is, ha fogyásról van szó. Mindent vagy semmit a csillagjegy szülötteinek jelszava. Olyan sportot keressenek, ahol küzdőszellemüknek hasznát vehetik, például kick boxoljanak vagy válasszanak valamilyen harcművészetet. A diéták nem a csillagjegy szülötteinek valók, hiszen a fogyókúrában sosem egészséges, ha valaki túlzásba viszi. A Skorpiók számára az intenzív testmozgás a fogyás záloga.

Nyilas (november 22. – december 21.)
Az edzés nem a Nyilasoknak való, számukra olyan ez, mint a házimunka. Valamilyen aktívabb, kalandosabb mozgásforma illik a csillagjegy szülötteihez, például a sziklamászás, túrázás, lovaglás. Fontos számukra a szabad tér és a minél izgalmasabb környezet. Szeretik a változatosságot, könnyen elunják magukat, ha mindig ugyanazt kell csinálniuk. Viszont ha megkapják az ingereket, melyekre szükségük van, biztosan megmaradnak az egészséges életmód mellett.


Bak (december 22. – január 19.)
A csillagjegy szülöttei rendkívül szigorúan veszik az életmódváltást is, nem okoz számukra problémát, hogy betartsák a rendszert. Ha azt kívánja a fogyókúra, több zöldséget esznek és lemondanak az édességről, mert ők semmit sem vesznek félvállról. A Bakok számára nagy segítség, ha a munkahelyükön van konditerem, hiszen ők igazi munkamániások, nem szeretik, ha sok időt elvesz a testmozgás a feladataiktól. Ezért számukra hasznos lehet, ha a munkába járásnál áttérnek a kerékpározásra vagy futásra, így ezzel is időt spórolnak.

Vízöntő (január 20. – február 18.)
A csillagjegy szülöttei nemcsak ismerik, de alkalmazzák is a legújabb fogyókúrás trendeket. Ám individualizmusuk nem hagyja, hogy bármit ugyanúgy csináljanak, mint mások, ezért biztosan újítanak valamit az eredeti terveken. Kombinálják művészi mozgásformákkal, például tánccal az új étrendjüket, és garantáltan nem adják fel egy hónap után az új életmódjukat.

Halak (február 19. – március 20.)
A Halak számára a testmozgásnak csak akkor van értelme, ha az szellemileg is stimuláló. Legalább annyit törődnek a testi egészségükkel, mint a lelkükkel. Mivel szeretik a természetet, ezért a gyaloglás közben végzett meditáció tökéletes választás számukra, de a jóga, tai chi is olyan mozgásformák, melyek segítik a fogyást, és kielégítik spirituális igényeiket is.

Forrás: Reader’s Digest
Fotó: Unsplash