Mit lomtalanítsanak ki először az egyes csillagjegyek?

2020. március 09.
Ideje a tavaszi nagytakarításnak. Mindenkinek más a gyengéje, így mindenki az otthona más részein halmozza fel a szükségtelen tárgyakat. A csillagok segíthetnek, hogy megtaláljuk azokat a pontokat, ahol igazán nagy szükségünk van a lomtalanításra.

Ha az egész lakásunkra ráférne egy alapos lomtalanítás, nehéz eldönteni, hol kezdjünk neki. A csillagjegyünk segíthet megtalálni, honnan pakoljuk ki először a szükségtelen kacatokat. Meglepődünk, mennyire felszabadító érzés, ha megszabadulunk azoktól a tárgyaktól, amelyek valójában csak a helyet foglalják.


Kos (március 21. – április 19.)
A Kosok folyton új sportba kezdenek, keresik az új kihívásokat, amelyek megadják a kellő adrenalinlöketet a számukra. Emiatt jó eséllyel rengeteg olyan sportszer gyűlt össze az otthonukban, amelyet egykor használtak, ám mára csak a por gyűlik rajtuk valahol a szekrény aljában. Ideje, hogy rendet tegyenek közöttük! Ráadásul még egy kis pénzt is kereshetnek vele, hiszen általában még alig használt állapotban kerültek ezek az eszközök a süllyesztőbe a Kosok otthonában.

Bika (április 20. – május 20.)
Tele van a Bikák konyhája remek konyhai eszközökkel, az automata bornyitótól a sous vide gépig, ami nem csoda, elvégre a csillagjegy szülöttei nehezen mondanak nemet egy új és hasznos(nak tűnő) konyhai kütyüre, hiszen szeretnek és tudnak is sütni-főzni. A tavaszi lomtalanítás remek alkalom, hogy végiggondolják, valóban szükségük van-e ezekre, mi az, amit tényleg használnak. Rájönnek majd, hogy a kevesebb akkor is több, ha konyhai eszközökről van szó.

Ikrek (május 21. – június 20.)
Mivel a csillagjegy szülötteit a másokkal való kapcsolattartás élteti, így rengeteg videót és fotót tárolnak a telefonjukon és osztanak meg a közösségi oldalaikon. Ideje, hogy rendszerezzék és elmentsék ezeket egy telefonon kívüli eszközökre, felhőre. A régi telefonokat is most kellene elszállítaniuk veszélyeshulladék-gyűjtőbe.

Rák (június 21. – július 22.)
A Rákok rendkívül szentimentális emberek, ragaszkodnak a régi emlékekhez, fotókhoz. A polcokon olyan tárgyak sorakoznak náluk, amelyek jelentéssel bírnak, jeles eseményekhez kötődnek. Ám egy idő után a sok régi tárgy elveszi a helyét a jelennek. Mivel hajlamosak a múltban élni, így érdemes szelektálnia a csillagjegy szülötteinek, és csak azokat a tárgyakat megtartani, amelyek valóban fontosak. Az emlékeket úgysem veheti el senki tőlük.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)
Az Oroszlánok szeretnek nagy lábon élni. Ha meglátnak valamit egy kirakatban, ami megtetszik nekik, meg is veszik. Nem számít, hogy otthon hány póló vagy szoknya sorakozik a szekrényben, a csillagjegy szülöttei gondolkodás nélkül megveszik a tizediket is. Ideje, hogy szétnézzenek a szekrényükben, és átgondolják, mikor vették fel legutóbb az egyes darabokat. Amit nem hordanak, és nagy valószínűséggel a jövőben sem húznak magukra, ajándékozzák vagy adják el, így közelebb jutnak egy áttekinthetőbb, rendezettebb szekrényhez és élethez.


Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)
A Szüzek szeretnek mindenre felkészülni. Mindenből vannak vésztartalékaik, ám ez azt is jelenti, hogy a szükségtelen dolgokból is több sorakozik a tárolóikban, sőt, a táskájukban, a tárcájukban is. Számoljanak le a csillagjegyek az alaptalan félelmeikkel, és szabaduljanak meg a táskájukat elnehezítő felesleges tárgyaktól.

Mérleg (szeptember 23. – október 22.)
A Mérlegek gyengéje a smink. Minden szabad felületen és a legmeglepőbb helyeken találni náluk rúzst, alapozót vagy egy kis tégely pirosítót, hogy biztosan kéznél legyen, ha szükség van rá. Ám nem szabad elfeledkezni róla, hogy ezeknek a termékeknek is van szavatossága, így jó, ha átnézik a készletüket, és megszabadulnak azoktól a sminkszerektől, amelyek lejártak.

Skorpió (október 23. – november 21.)
A legtöbb ember a kamrába rejti el szem elől a lomokat. Különösen igaz ez a Skorpiókra, akik igazi problémamegoldók, így ők az évek alatt felhalmozódott lomok kiszanálását is hajlamosak logikai feladványként felfogni. Ez jó módszer, ám arra ügyeljenek, hogy ne vigyék túlzásba! Tényleg csak attól szabaduljanak meg végül, amire valóban nincs szükségük.

Nyilas (november 22. – december 21.)
A Nyilasok rengeteg időt töltenek úton, ahol új, izgalmas helyeket és embereket ismernek meg. Ez azzal is jár, hogy mindenhonnan hoznak magukkal szuveníreket is, amelyeket egy idő után már nincs hova tenniük az otthonukban, így bekerülnek a kacatos fiókba, a régi gombok, csavarhúzók és cipőfűzők társaságában. Ideje kihúzniuk ezt a fiókot, és átválogatniuk a sok régi lomot.


Bak (december 22. – január 19.)
A Bakok számára a legfontosabb a produktivitás. Saját maguk számára is felállítanak egy belső jutalmazó rendszert a mindennapi tevékenységeikre. Beágyazás tíz pont, időben beérni a munkahelyre öt pont, és így tovább. Az elszánt Bakok hasonló módszerességgel rakják rendbe a levelezésüket, hiszen kevés dolog idegesítőbb számukra, mint a kis piros jelzés a beérkező leveleknél. Miután rendet tettek az e-mailjeik között, érdemes átgondolniuk, mi okozza a rengeteg kéretlen üzenet érkezését. Lehet, hogy túl sok hírlevélre iratkoztak fel?

Vízöntő (január 20. – február 18.)
A csillagjegy szülöttei híresek empátiájukról, így együtt éreznek minden szórólapozóval. Elveszik, bármit is nyújtanak feléjük, ám kidobni már elfelejtik ezeket a hirdetéseket, így időnként fontos, hogy átnézzék a táskájukat és a tárcájukat, kidobják belőle a felgyűlt papírokat a saját bevásárlólistáikkal együtt, amelyeket szintén hajlamosak megtartani egészen addig, míg el nem felejtik, melyik cetli az aktuális.

Halak (február 19. – március 20.)
A leghiggadtabb csillagjegy szülöttei imádnak egyedül lenni, kizárni a világot. Sokan közülük különböző aktivitásokkal töltik a saját magukra fordított időt, túráznak, jógáznak. Ám ugyanennyire szeretik a csendes, olvasással töltött nyugalmat. Nem csoda, ha a könyvespolcuk roskadozik a különböző könyvektől. Érdemes átgondolniuk, mi az, amit szeretnének még egyszer elolvasni. Amit nem, azt jó, ha továbbadják. Így legalább lesz hely a következő regénynek.

Olvass tovább!

Forrás: OfferUp
Fotó: Unsplash