Mi felesleges az egyes csillagjegyek nappalijában?

2020. május 06.
Milyen dolgokat célszerű kerülni az egyes csillagjegyeknek a nappalijuk berendezésénél? És mitől érdemes megszabadulniuk annak érdekében, hogy harmonikusabb és letisztultabb legyen otthonuk központi helyisége?

A nappali a lazítás, pihenés és kikapcsolódás helye. Ám hajlamos az ember itt felhalmozni a lerakott tárgyakból a legnagyobb kupacokat, ráadásul számos olyan tárgyat tárolunk itt teljesen szükségtelenül, amelyek csak a zsúfoltságot és a káoszt növelik. Ez pedig nem kedvező alaphelyzet a relaxáláshoz. A csillagjegyünk segít elindulni a lomtalanítás rögös útján, megmutatja, mik azok a dolgok, amiket kidobva, lecserélve sokkal letisztultabb lehet a nappalink.


Kos: dísztárgyak

Mivel a csillagjegy szülöttei rendkívül aktívak, energikusak, így számukra fontos, hogy minél nagyobb szabad terük legyen. A nappalijukból célszerű száműzni minden olyan tárgyat és felesleges díszt, amelynek nincs meghatározott funkciója. Próbálják meg olyan bútorokkal berendezni a helyiséget, amelyeket egységes tárolásra is terveztek, így biztosan nem érzik majd úgy, hogy nyomasztó és fullasztó a lakásuk egyik legfontosabb helyisége.

Bika: túl nagy bútordarabok

A Bikák hajlamosak ragaszkodni a régi bútoraikhoz, ám tisztában kell lenniük azzal, hogy a nagy, nehéz bútorok teljesen összenyomják a teret. Azzal, hogy a nagy plüsskanapét és fa kávézóasztalt kisebb, letisztultabb vonalvezetésű bútordarabokra cserélik, nem kell a kényelemről sem lemondaniuk, hiszen mindenki tudja, hogy az is nagyon fontos a csillagjegy szülöttei számára.

Ikrek: művirágok

Ideje, hogy a csillagjegy szülöttei megváljanak az egyre csak növekvő művirág-gyűjteményüktől. Sokkal szebbek és hasznosabbak a valódi szobanövények, bár ezek életben tartása gyakran nehézséget okozhat a feledékeny Ikreknek. Ám ha tudatosan választja meg, milyen virágokkal népesíti be a nappaliját, nincs sokkal több teendő a valódi szobanövényekkel sem.

Olvastad már?

Rák: túl sok díszpárna

A csillagjegy szülöttei igazi otthonülők, imádják dekorálni lakásukat. Ám hajlamosak halmozni a díszeket, így a párnákat is kanapéjukon, amitől egy idő után könnyen előfordulhat, hogy már alig marad hely leülni. Gondolják át, milyen stílusban szeretnék berendezni nappalijukat, melyek a legpraktikusabb, mosható huzatok, és csupán ezeket a párnákat tartsák meg.

Oroszlán: kommersz díszek

Az Oroszlán jegy szülötteinek a tobzódó, teátrális díszek mellett a luxus a másik gyengéje. Ezért jó megoldás számukra, ha a tömeggyártásban készült díszek, fali képek helyett inkább a művészi értéket képviselő darabokat választják. Nem kell persze kidobni a már meglévő vászonképeket, nyomatokat sem, a fürdőszobában, gyerekszobában vagy a folyosón még remekül mutathatnak attól, hogy a nappaliból száműzik azokat.

Szűz: babzsákfotelek

Rettentően kényelmes, ám egy bizonyos életkor után el kell engednie a Szüzeknek is a babzsák-bútorokat. Ha felülkerekedik a perfekcionizmusuk, úgyis inkább olyan darabokat választanak, amelyek könnyebben derékszögbe állíthatók egymással, és kevesebb helyet foglalnak. A babzsákfotel pedig kerüljön át a nappaliból inkább a gyerekszobába.


Mérleg: CD- és DVD-gyűjtemény

Ideje, hogy haladjanak a korral a csillagjegy szülöttei is, és a hatalmas film- és zenegyűjteményüket a roppant sok helyet foglaló és igazi porfogó CD- és DVD-ről inkább a számítógépre tereljék át. Legyenek őszinték magukkal, mikor néztek utoljára lemezről filmet? Ha már az idejét sem tudják, mert inkább a streaming-szolgáltatók kínálatából választanak sorozatot, ne habozzanak egy percig sem.

Skorpió: magazinok és katalógusok

Az teljesen rendben van, hogy a Skorpiók imádják az összes katalógust és áruházi akciós füzetet végigböngészni, ám valahogy mindig ott felejtik a nappaliban a kávézóasztalon, így egy idő után szép kis kupac gyűlik össze belőlük. Ugyanez igaz a kedvenc magazinjaira is, amelyek akármilyen szépek, nagy halomban már kevésbé dekoratív a látvány. Ideje, hogy mindent felnyaláboljanak, és levigyék a szelektív hulladékgyűjtőbe.

Nyilas: szuvenírek

Mivel a csillagjegy szülöttei imádnak utazni, és minden útjukról magukkal hoznak valamilyen emléket és csecsebecsét, így az évek során könnyen elharapódzik nappalijukban a helyzet, és mindenhol apróbb-nagyobb dísztárgyakba ütközhetnek. Válasszák ki közülük néhány kedvencüket, a többit pedig lomtalanítsák ki. Felfoghatják úgy is ezt a lépést, hogy felszabadítják a helyet az újabb szuveníroknak a következő utazásaikról.


Bak: vastag függönyök

Valószínűleg fel sem tűnik a Bakoknak, mennyire rátelepszik a szobára egy-egy hatalmas függöny, amely a múlt századból maradt még az ablakaik előtt. A csillagjegy szülöttei számára fontosak ugyanis a hagyományok, ám ha a kilátást a nappalijukból nem gátolja meg semmi, úgy érezhetik, kinyílik előttük a világ, és rájönnek, mennyivel élesebben látják majd a fontos dolgokat.

Vízöntő: kopott bútorok

A régiségek különleges atmoszférát teremthetnek a helyiségekben, ám óvatosan kell bánniuk az igazi gyűjtögető Vízöntőknek a vintage tárgyakkal. Nem minden régi tárgy értékes, különösen azok nem, amelyek kopottak és meglátszik rajtuk az idő vasfoga. Gondolják át, érdemes-e ragaszkodniuk a viseltes régi tárgyakhoz. Ha igen, restauráltassák megfelelően, hogy újra régi fényükben ragyoghassanak.

Halak: saját alkotások

Mivel a Halak jegyűek igazi művészlelkek, könnyen felgyűlnek nappalijukban a saját alkotásaik, különösebb rendszer nélkül. Egy idő után ez már nem alkotói káosz, inkább áttekinthetetlen zsúfoltság. Tegyenek rendet a csillagjegy szülöttei a saját készítésű bögrék és festmények dzsungelében, és helyezzék el dekoratív galériában az ablakpárkányon vagy a nappali egyik sarkában ezeket a tárgyakat, így igazi bohém hangulatot kialakítva otthonukban.

Olvass tovább!

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash