Milyen szakácskönyvet vegyenek az egyes csillagjegyek?

2020. október 11.
Klasszikus kérdés: mit főzzek ma? Mivel egy idő után elfogynak az ötletek, ilyenkor nyúlunk a szakácskönyvek után, hogy ihletet merítsünk. A csillagjegyünk segít kiválasztani a végtelen kínálatból, melyik szakácskönyvet érdemes legközelebb kézbe vennünk, hogy biztosan találjunk benne fogunkra való fogásokat.

Még az sem kell hozzá, hogy elérjen minket a főzési burnout, könnyebben elfogy az ihlet, ha ebédről vagy vacsoráról van szó, mint egy kiló cukor a kamrából. A szakácskönyvek segítségével azonban megtalálhatjuk az új kedvenc ételeinket vagy egész heti menüket is összeállíthatunk. A csillagjegyünk pedig segít, hogy ne fogjunk mellé a legközelebbi könyvvásárláskor.

szakacskonyv-csillagjegy

Kos (március 21. . április 20.)

A Kosok sosem riadnak vissza a kihívásoktól, így bátran ugranak fejest az újdonságokba is. Julia Child klasszikus francia fogásai (kihagyhatják az aszpikokról szóló fejezetet, ha nem szeretik a zselés állagot) igazi halhatatlan és örök érvényű receptek, amelyek elkészítse időnként valódi virtuozitást igényel, ami tökéletesen kielégíti a csillagjegy szülötteinek kihívások iránti igényét is.

Bika (április 21. – május 21.)

Nincs még egy olyan csillagjegy, amely annyira a földön járna, mint a Bika. Hol máshol kezdhetnék tehát a főzést a csillagjegy szülöttei, mint a természetben? Egy növényi alapú recepteket, vegetáriánus fogásokat tartalmazó szakácskönyvvel biztosan kielégíthetik az ízek iránti rajongásukat, különösen ha olyan kötetet választanak, amelyben egzotikus tájak ihlette különleges vegán receptek is megtalálhatók. 

Ikrek (május 22. – június 21.)

A csillagjegy szülötteit minden tekintetben a kettősség jellemzi. Ehhez leginkább Samin Nosrat formabontó szakácskönyve, a Só, zsír, sav, hő illeszkedik leginkább, amelyben a receptek részben tudományos és oktató jellegűek, részben pedig az ételek elkészítését tartalmazzák. Így a mindig kíváncsi Ikrek számára véget nem érő kémiai kísérletezéssé válhat a főzés, ami különösen örömtelivé teszi számára a főzést.

Rák (június 22. – július 22.)

A Rákok nagy valószínűséggel már a karantén elején elkezdték nevelgeti saját kovászukat, így nincs más hátra számukra, mint egy jó, kovásznevelésről és kenyérsütésről szóló szakácskönyv segítségével új szintre emelni a pékképességeiket. 

Oroszlán (július 22. – augusztus 23.)
A csillagjegy szülötteinek olyan receptekre van szükségük, amelyek nemcsak lenyűgözőek, de rengeteg további lehetőség rejlik bennük. Az sem utolsó szempont az Oroszlánoknál, ha valaki olyantól kapják az inspirációt, aki maga is lenyűgöző személyiség, mint például Chrissy Teigen. A modell híressé vált banánkenyérreceptje után nem is kell jobban bemutatnunk, miért tökéletesek egy olyan tüzes jegy számára a híresség javaslatai, mint az Oroszlán.

Szűz (augusztus 24. – szeptember 22.)

A Szűz a logika és a rendszerezettség csillagjegye, ami azt jelenti, hogy egy informatív, ugyanakkor finom ételeket tartalmazó szakácskönyvre van szüksége. Válasszon olyan süteményeskönyvet, amelyben még a tojásfehérje is grammokban szerepel, így biztosan megfelel a precizitás iránti igényének. A szakácskönyvek közül pedig az a legjobb választás számára, amelyben az ízkombinációkat úgy komponálta egybe a szerző, hogy valami egészen különleges, harmonikus egészet alkossanak együtt.

Olvastad már?

Mérleg (szeptember 23. – október 23.)

A csillagjegy szülöttei inkább a sütést részesítik előnyben a főzéssel szemben, ráadásul a receptet inkább irányadónak tekintik, és szívesen formálják saját igényeik szerint a hozzávalókat és arányokat. Számukra egy olyan receptkönyv az ideális, mint például Kis-Varga Judit Csak a süti – Csak a Puffin című könyve, amelyből kedvükre kombinálhatják az egyes finomságokat, egy csipetet ebből a recepből, egy csipetet a másikból, és máris készítettek egy teljesen új, csak rájuk jellemző süteményt. 

Skorpió (október 24. – november 22.)

A Skorpiók büszkén vállalják összetett személyiségüket, amelyhez tökéletesen passzol Yotam Ottolenghi Nopi szakácskönyve például. Ebben rengeteg olyan receptet találhatnak a csillagjegy szülöttei, amelyben kiteljesedhet fűszerek és összetett ízek iránti rajongásuk. 

Nyilas (november 23.–- december 21.)

Az utazás és az új tájak megismerése a csillagjegy szülötteinek egyik kedvenc elfoglaltsága, így a Nyilasok válasszanak izgalmas, egzotikus szakácskönyveket, például egy indonéz vagy kínai, esetleg afrikai ételeket bemutató kötetet, amelyekkel elhozhatják otthonukba a távoli tájak hangulatát. 

Bak (december 22. – január 20.)

A Bakok megbízható, logikusan és praktikusan gondolkodó emberek, így számukra az egyik legfontosabb és leghasznosabb alapanyagnak, a babnak dedikált szakácskönyv a legjobb választás. Joe Yonan Cool Beans című kötetének segítségével mindent megtudhatnak arról, hogyan készíthetik el a legfinomabb, legízletesebb fogásokat babból, illetve a világ különböző tájain mit és hogyan főznek ebből az alapanyagból. 

Vízöntő (január 21. – február 19.)

A csillagjegy szülöttei igazi szabad lelkek, nem szeretik a kötöttségeket, és azt sem, ha valami gyakran ismétlődik. Az 500 saláta című könyv azért remek választás számukra, mert ezeknek a recepteknek az elkészítése biztosan nem rabolja el az idejüket a fontosabb tennivalóktól, ugyanakkor minden nap más kerülhet a tányérjukra, így az egyhangúságtól sem kell tartaniuk. 

Halak (február 20. – március 20.)

A Halak jegyűek igazi álmodozók, akiknek vágyai között a desszertek igen előkelő helyen szerepelnek. Mary Berry Anglia talán legismertebb süteményes receptkönyv-szerzőjének klasszikusában minden olyan alapreceptet megtalálnak a csillagjegy szülöttei, amelyre szükségük lehet ahhoz, hogy a megálmodott kekszet, tortát vagy pogácsát azon melegében elkészíthessék. 

Olvass tovább!

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash