Melyik házimunka a kedvence az egyes csillagjegyeknek?

2020. szeptember 22.
Akármennyit zsörtölődünk a házimunka miatt, mégis mindenkinek van olyan ház körüli teendője, amit szinte már szívesen csinál, és nem szívesen engedi át másnak az elvégzését. A csillagjegyünk pedig elárulja, vajon virágot öntözni, autót mosni vagy netán mosogatni szeretünk-e legjobban a kötelező teendők közül.

Katartikus örömmel tölt el a foltmentesen ragyogó csempe? Imádunk mosogatás közben meditálni és gondolkozni? A csillagjegyünk elárulja, melyik házimunka áll igazán közel a szívünkhöz.

Kos: kivinni a szemetet

A csillagjegy szülöttei igazi vezetők. Ők nem várnak arra otthon sem, hogy a család többi tagja intézze el helyettük a tennivalókat. Az egyik legvitásabb terület a házimunkák közül kétségkívül a szemét kérdése. A Kosok azonban már azelőtt kiviszik, mielőtt mások megkérnék, megjegyeznék vagy egyáltalán észrevennék, hogy lassan túlcsordul a konyhai kuka. 

Bika: virágöntözés

A Bikákat különleges kapcsolat fűzi a természethez, minden más csillagjegynél jobban kötődnek a zöldhöz és a növényekhez. Bármilyen olyan házimunka örömmel tölti el őket, amelynek köze van ezekhez, így a kertészkedés vagy a növények öntözése mindig a tennivalóik listájának élén áll. 

Ikrek: autómosás

Vacsora a barátokkal? Rokonlátogatás? Szülinapi buli? A csillagjegy szülöttei imádják a társasági eseményeket, nagy társaságban érzik igazán jó magukat. Az azonban teljesen biztos, hogy egyetlen eseményre sem érkeznek koszos járművel. 

Rák: porszívózás

A Rákok otthon érzik magukat a legjobban. Mivel imádják a saját kis kuckójukat, soha nem engednék meg, hogy rendetlenség és kosz legyen náluk otthon. Ha egy kedvencet kellene választaniuk a házimunkák közül, a csillagjegy szülöttei valószínűleg a porszívózásra szavaznak.

Olvastad már?

Oroszlán: mosogatás

Az Oroszlánok az élet minden területén szeretnek irányítani, nincs ez másként a házimunkával sem. Ám van egyetlen olyan teendő, amit soha nem engednének át másnak, ez pedig a mosogatás. Ennek oka pedig az, hogy meg vannak győződve róla, hogy senki más nem tudná olyan jól elvégezni, mint ők. Amiben valószínűleg nem is tévednek. 

Szűz: rendszerezés

Néha túlzott perfekcionizmusnak, máskor akár kényszeresnek is nevezik a Szüzeket azért, mert imádnak mindent tökéletes rendben tartani. Ám tanulhatnak tőle más csillagjegyek, hogy legközelebb ők is könnyen megtalálják, amit keresnek. 

Mérleg: ágyazás

Számos remek tulajdonsága van a Mérlegeknek: elbűvölőek, vidámak és optimisták. Ám általában nem túl lelkesek, ha házimunkáról van szó. Ennek két oka van: egyrészt nagyon szeretnek az ágyban heverészni, másrészt nem szeretnek túl sok időt a házimunkára vesztegetni. Ez alól egyetlen teendő képez kivételt: az ágyneműcsere és az ágyazás. Akár hetente többször is képesek lehúzni az ágyneműjüket. 

Skorpió: portörlés

Van olyan dolog, ami még a Skorpióknál is titokzatosabb? Például az, hogyan gyűlik össze olyan rövid idő annyi por a bútorok alatt és a padlón. Ezt megfejteni sosem fogjuk, a csillagjegy szülöttei viszont annál elszántabban képesek küzdeni a porcicákkal szemben. 

Nyilas: fürdőszoba-takarítás

Bármit is tesz egy Nyilas, azt teljes meggyőződéssel és elszántsággal végzi. Így ha egy Nyilassal élünk egy háztartásban, biztosak lehetünk benne, hogy makulátlan és foltmentes lesz a fürdőszobánk. 

Bak: padlósúrolás

A Bakok elhivatottsága és munkabírása szükségeltetik hozzá, hogy minden héten legalább egyszer olyan alaposan felsúrolja a padlót, mint a csillagjegy szülöttei. Senki másnál nem olyan ragyogóan tiszta a kő, mint a Bakok konyhájában, ahol tényleg igaz a mondás, hogy akár a padlóról is ehetnénk. 

Vízöntő: mosás és teregetés

Miért olvadnék bele a többségbe, ha ki is emelkedhetek? – ez lehetne a Vízöntők életfilozófiája. Ez igaz a csillagjegy szülötteinek öltözködésére is. Ám ez egyben azt is jelenti, hogy senki másra nem bíznák a kényes darabok mosását, teregetését vagy éppen a vasalását, jobban szeretik a Vízöntők ezt saját maguk intézni. 

Halak: főzés

Az egyik legkreatívabb csillagjegy a Halak, és a csillagjegy szülöttei ezt szeretik a konyhában is megmutatni. A főzés számukra nem is házimunka, hanem hobbi, kikapcsolódás, kedvtelés. Szívesen kísérleteznek, újítanak és dobják fel a régi recepteket, hogy mindenkit lenyűgözzenek a vacsorával.

Olvass tovább!

Forrás: Taste of Home
Fotó: Unsplash