Mivel sokkal több időt töltöttünk a konyhában az utóbbi egy évben, mint korábban, egyre nehezebb kitalálni, mit főzzünk legközelebb ebédre vagy vacsorára. Ha kifogytunk az ötletekből, érdemes fontolóra vennünk, mit javasol a csillagjegyünk, milyen ételekkel kényeztessük magunkat vagy a családunkat!
Kos (március 21. – április 19.)
A spontán és energikus személyiségű Kosok nem elégszenek meg az egyszerű sajtos szendviccsel. Nekik olyan ételekre van szükségük, amelyeknek nagyot robban az íze a szájban. Imádják a pikáns, csípős változatát bármelyik ételnek. Mivel rendkívül ügyelnek az egészségükre és a testsúlyukra, szeretnek sportolni, így olyan fogásra van szükségük, amely energiát ad a nap további részére. A pikáns főtt tojás, amelynek sárgájából avokádóval, paradicsommal, fokhagymával és némi hagymával készítünk krémet, majd ezt töltjük vissza a félbevágott fehérjébe, tökéletes könnyű, gyors, ám tápláló ebéd lehet a csillagjegy szülötteinek roppanós salátával és némi izgalmas fűszerrel megbolondított, ropogósra sütött kenyérkockával.
Bika (április 20. – május 20.)
A Bikák számára az egyik legfontosabb dolog az életben az evés élvezete. Különösen szeretik a selymes, kényeztető raguleveseket. Egy tartalmas, kukoricával, babbal, krumplival megfőzött paradicsomos-bazsalikomos egytálételt akár több napig is fogyaszthatnak, hiszen egy ilyen sűrű levesből biztosan nem lehet keveset főzni.
Ikrek (május 21. – június 20.)
Nem valószínű, hogy gyakran előfordul a csillagjegy szülötteivel, hogy leülnek, és hosszan, kényelmesen megebédelnek. Ám ez nem azt jelenti, hogy ne örülnének valami finom fogásnak, miközben egyik helyről rohannak a másikra. Az Ikrek életmódjához sok energiára van szükség, ugyanakkor könnyű falatokra, hogy ne legyen megterhelő az emésztőrendszernek. Egy gabonasaláta tökéletes választás a csillagjegy szülöttei számára. A bulgurt vagy kuszkuszt gazdagíthatják friss paradicsommal, chilivel, fenyőmaggal, újhagymával, fokhagymával, kedvenc zöldfűszereikkel és fetasajttal, majd locsolják meg citromléből, olívaolajból és mézből kevert öntettel, és máris teljes értékű, tápláló ebédet kaptak.
Rák (június 21. – július 22.)
Ha valakinek érzékeny a gyomra, ahogy az a Rákokkal gyakran előfordul, olyan ételeket célszerű választani, amelyek nem okoznak puffadást. Célszerű tehát a csillagjegy szülötteinek tartózkodni a káposztaféléktől, karfioltól vagy brokkolitól, viszont egy sárgarépából készült, krémes, kókusztejes lágy főzelék némi kurkumával megbolondítva, tökéletesen illik a csillagjegy szülötteinek étrendjébe.
Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)
A csillagjegy szülöttei számára a lényeg, hogy az ebédjük látványos legyen, mindegy, hogy húsevők vagy vegánok. Az ételeik gazdagok és ízletesek, így az Oroszlánok pirítósa felér egy lakomával. A teljes kiőrlésű kenyeret kenjék meg olívaolajjal, majd a roppanósságot ellensúlyozzák krémes mozzarellával, ezt avokádó, céklacsíra követi, végül az egészet finoman megszórják szárított zsályával és egy leheletnyi pesztóval koronázzák meg az uralkodói szendvicsüket.
Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)
A Szüzek általában türelmesek, így számukra a tökéletes alapanyag a leveles kel. Ez a zöldség igényel egy kis munkát, hogy kellően megpuhuljon, ám nemcsak az íze miatt éri meg foglalkozni vele, hanem a benne található tápanyagok miatt is: tele van vassal, A-vitaminnal, luteinnel és omega-3 zsírsavval. Ha céklával és édesburgonyával gazdagítják, remek szuperebédet készíthetnek a szuperélelmiszerekből a csillagjegy szülöttei.
Mérleg (szeptember 23. – október 22.)
A csillagjegy szülöttei nem elégszenek meg a konzervekkel. A kiegyensúlyozottságra törekednek az étkezésben is, így egy olyan egyszerű leves, amelyben minden benne van, remek ebéd lehet számukra. Tegyenek kínai tésztát, egy csipet cukrot és reszelt vagy apróra vágott répát, újhagymát, bok choyt, fokhagymát és chilit egy mélytányérba. Öntsenek rá forrásban lévő csirkehús-alaplevet, hagyják állni 10-15 percig. Amikor a tészta és a zöldségek kellemesen puhák, már élvezhetik is a villámgyors és melengető ebédet.
Olvastad már?
Skorpió (október 23. – november 21.)
A csillagjegy szülötteinek kedvenc ételei rengeteg aromás, ízes fűszert tartalmaznak. Nem meglepő, hogy a Skorpiók imádják a fokhagymát, de a római kömény és a fahéj is előkelő helyet foglal el a kedvenc fűszereik között. Ez a három alapfűszer nem is maradhat ki a kedvenc sütőtökös ragujukból: fonnyasszanak meg egy kis fokhagymát és vöröshagymát olajon, majd adjanak hozzá paradicsomot, vörös babot, sütőtökpürét, chilit, kukoricát és bulgurt. Amikor felforr, keverjék hozzá a fűszereket, és hagyják még együtt fortyogni az ételt öt percig.
Nyilas (november 22. – december 21.)
A Nyilasok az egyszerűség és hatékonyság hívei, így nekik két olyan alapanyagra van szükségük, amely jó időre megtölti a hasukat: rizsre és babra. Mivel a csillagjegy szülöttei mindig készek az új dolgok kipróbálására, ezúttal fokhagymával párolt zöldséggel és sült tojással tálalják ezt az egytálételt, amelyben minden megvan, ami fontos számukra: kevés hozzávalóval készülhet adalékanyagoktól és feldolgozott alapanyagoktól mentes, tápláló ebéd.
Bak (december 22. – január 19.)
A csillagjegy szülöttei ragaszkodnak a hagyományokhoz – az étkezésben is. Képesek évekig ugyanazokat a kedvenceket fogyasztani, és még a gondolattól is hajlamosak elzárkózni, hogy új dolgokat próbáljanak ki. Ha valami újdonságra vágynak, válasszák ki, melyik az a kedvenc étel, amely sosem hiányozhat az étlapjukról, és valamilyen új hozzávalóval vigyenek változatosságot az ebédjeikbe. Ha eddig a sós és az édes volt a meghatározó az ízpalettájukon, csempésszenek egy kis színt a savanyúságokkal a mindennapjaikba. A fermentált zöldségek például nemcsak nagyon finomak és izgalmasak lehetnek, de roppant egészségesek is.
Vízöntő (január 20. – február 18.)
A Vízöntőket nem nagyon érdekli mások véleménye, az étkezésben sem elégszenek meg egy egyszerű salátával vagy tonhalas szendviccsel. Számukra a rántotta sem lehet olyan szimpla, mint más csillagjegyek számára. Aprítsanak chilit a tojásba, és keverjenek bele sütés előtt egy kis taco szószt. Miután megsült, tálalják tortillában, így még evőeszközre sincs szükségük. Bónuszpont, hogy a hideg téli napokon kevés étel melegíti fel jobban az embert, mint egy fűszeres, mexikói ebéd, ami még a megfázást is enyhíti.
Halak (február 19. – március 20.)
A csillagjegy szülöttei szívesen fogyasztanak salátákat, különösen gyümölcssalátát, akár ebédre is. Ha az édeset egy kis savanyúval kombinálják, máris izgalmat vihetnek az egyébként egyszerű ételbe. A körte mellé karikázzanak uborkát is, ami technikailag szintén gyümölcs, tálalják endívia salátával, ami egy kis kesernyés ízhatással gazdagítja az ételt. Egy áfonyából, pekándióból és kéksajtból készült öntettel koronázhatják meg ezt a fogást, ami épp olyan, mint a Halak: különleges és kreatív.
Olvass tovább!
Forrás: Oprah.com
Fotó: Unsplash