Párkapcsolat és újév: ezt fogadják meg a csillagjegyek!

2021. január 01.
Gyakran azt a párkapcsolati tanácsot a legnehezebb meghallani, amire a legnagyobb szükségünk van. Még akkor is van hova fejlődnünk, ha a kapcsolatunk tökéletesnek tűnik. A változtatáshoz pedig keresve sem találnánk jobb időpontot, mint az új év kezdetét. Ha meghallgatjuk, mit javasolnak a csillagok, milyen újévi fogadalmat tehetünk a párkapcsolatunkkal kapcsolatban, abból nemcsak a párunk, de a közös életünk és mi magunk is sokat profitálhatunk.

Nem csak a túl sok impulzusvásárlás és a folyamatos sorozatnézés lehet olyan rossz szokás, amelytől szabadulni akarunk az új évben. A párkapcsolatokban is lehetnek olyan káros viselkedésminták, amelyeket nehéz megtörni, felülírni. A csillagjegyünk által javasolt újévi fogadalmak pedig nem csak az adott jegy számára lehetnek hasznosak, érdemes elgondolkodunk kapcsolatunkon, vajon jobb irányba mozdítaná-e el a közös életünket, ha megszabadulnánk bizonyos szokásainktól. 

parkapcsolat-ujev-fogadalom-csillagjegy-asztrologia

Kos (március 21. – április 19.): válasszák meg okosan a harcaikat

A tűzről pattant Kosok nem ijednek meg egy kis konfliktustól, ami általában nem rossz dolog. Ám problémát okozhat a párkapcsolatában a folyamatos harcrakészség, mivel hajlamosak lehetnek azonnal a másik torkának ugrani minden apróságért, és úgy érzik, a vitákból mindig nekik kell győztesként kikerülniük. Ha a Kosok készek elfogadni, hogy nem minden verseny, valószínűleg maguk is meglepődnek, mennyivel kevesebb feszültség lesz a párkapcsolatukban. 

Bika (április 20. – május 20.): több kompromisszum, kevesebb konokság

A csillagjegy szülöttei a szokások rabjai, amelynek következtében hajlamosak a fafejűségre, konokságra. Míg a Bikák szerint minden halad rendben a maga útján, nem is kell változtatni semmin, így a kritikákat és javító szándékú megjegyzéseket támadásként élik meg. A kompromisszumok mindenki számára nehezek lehetnek, ám egy Bika számára az élet legnagyobb kihívása. Pedig ha néha kipróbálják, milyen engedni a saját igazukból, rájöhetnek, milyen sok előnye van az arany középútnak. 

Ikrek (május 21. – június 20.): gyakorolják az aktív hallgatást

Rendkívüli intelligenciájuk ellenére az Ikrek hajlamosak az előítéletekre és a felsőbbrendűségre másokkal szemben. És ugyan kifejezetten szeretnek másokkal órák hosszat csevegni, a partnerük mondanivalójára való odafigyelés nem az erősségük. Az Ikreknek meg kell próbálniuk aktívabban figyelni párjukra, építő jellegű kérdéseket feltenni a másik érdeklődési körével, munkájával, tevékenységével kapcsolatban, többet hallgatniuk és kevesebbet beszélniük. 

Rák (június 21. – július 22.): mondják ki, amit szeretnének

A kedves és melegszívű Rákok nem bírják a konfliktusokat, így általában ők azok, akik mindent megtesznek egy párkapcsolatban, hogy a párjuk boldog legyen. Ám nem szabad elfeledkezniük arról sem, hogy ők mit szeretnének, hogy nekik is van véleményük, és vannak szükségleteik. A gondoskodó Rákok párkapcsolatán rengeteg javíthat, ha saját magukat is előtérbe helyezik néha, ha kifejezik, amikor nem értenek egyet párjukkal, és tudatosítják magukban, hogy ez természetes része a párkapcsolatnak. 

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.): engedjék meg maguknak a sebezhetőséget

Ha valaki olyan magabiztos, mint amilyennek egy Oroszlán tűnik, gyakran pont az ellenkezője a valóság. Bár néha megengdik, hogy a párjuk lássa érzékenységüket, a csillagjegy szülöttei gyakran azzal leplezik saját sebezhetőségüket, hogy megsértik a másik érzelmeit. Gyengeségként tekintenek saját sebezhetőségükre, ám meg kell tanulniuk, hogy nincs baj vele, ha megszólalnak bennük is a bizonytalanság hangjai. 

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.): teret adni a párjuknak

Az ambiciózus Szüzek magas elvárásokat támasztanak nemcsak magukkal, de párjukkal szemben is. A csillagjegy szülöttei szeretnek segíteni azoknak, akik fontosak számukra, ám lényeges emlékeztetniük magukat arra, hogy nagy különbség van bátorítás és rátelepedés között. Adjanak nagyobb teret párjuknak, hogy saját maguk hozhassák meg a saját döntéseiket.

Olvastad már?

Mérleg (szeptember 23. – október 22.): élvezzék a tökéletlenséget

A Mérlegek a zodiákus békéltetői, így számukra sokkal fontosabb, hogy megmaradjon a béke, minthogy szembeszálljanak párjuk akaratával. Fontos számukra, hogy a párkapcsolatuk olyan legyen, amilyen a nagykönyvben szerintük meg van írva, így mindent megtesznek, hogy elkerüljék a zavart és az egyet nem értést. Természetesen nincs tökéletes párkapcsolat, és ha ezt elfogadják a csillagjegy szülöttei, hatalmas súlytól szabadulhatnak meg. 

Skorpió (október 23. – november 21.): engedje el a neheztelést

A Skorpiók hajlamosak a haragtartásra, ami megmérgezheti a párkapcsolatukat is. Teljesen mindegy, milyen nagy vagy kicsi volt a vélt vagy valós bűn, amelyet párjuk elkövetett, a csillagjegy szülötteinek gyakorolniuk kell a megbocsátás és felejtés művészetét a hibák folytonos felemlegetése helyett, ha azt akarják, hogy hosszú távon működjön a kapcsolat. 

Nyilas (november 22. – december 21.): tiszteljék párjuk komfortzónáját

A zodiákus felfedezői a Nyilasok, imádnak új dolgokat kipróbálni, megtapasztalni, mind a világban, mind a hálószobában. Bár számukra általában magától értetődő minden, amibe belevágnak, segíthet, ha emlékeztetik magukat, hogy párjuk lehet, hogy nem olyan bátor vagy nyitott, mint ők. Hajlamosak kissé erőszakosan arra sarkallni párjukat, hogy lépjenek ki komfortzónájukból, de gyakran az a jobb út, ha tisztelik partnerük határait, és erre emlékeztetik is magukat a csillagjegy szülöttei. 

Bak (december 22. – január 19.): tartsák életben a szikrát

A Bakok mindig a stabilitás és kiszámíthatóság felé mozognak, ám hajlamosak túlságosan belekényelmesedni a párkapcsolatukba. Sajnos, ami kényelmes egy Baknak, lehet, hogy kissé unalmas a párjuknak. Nehéz megtörni a rutint a csillagjegy szülöttei számára, ám ha azt akarják, hogy szerelmük tüze ne aludjon ki, muszáj erőfeszítéseket tenniük, időnként meglepniük párjukat ötletekkel és ajándékokkal.

Vízöntő (január 20. – február 18.): erősítsék magukban az empátiát

Gyakran tartják úgy a Vízöntőkről, hogy érzéketlenek. Ennek az az oka, hogy sokszor merülnek el saját gondolataikban, ilyenkor pedig kizárják a külvilágot és párjukat, így nem észlelik annak érzelmeit, hangulatait sem. Amilyen elfogadók és intelligensek, a csillagjegy szülöttei sosem hagynák figyelmen kívül szándékosan párjukat, de amikor felhívják erre a hiányosságukra a figyelmet, támogatás helyett gyakran akkor is inkább racionális magyarázattal állnak elő. Fontos, hogy a Vízöntők megtalálják annak módját, hogyan erősíthetik magukban az empátiát párjuk felé, megtanuljanak hallgatni és jobban ráhangolódni párjuk érzelmeire. 

Halak (február 19. – március 20.): bízzanak a párjukban

Sebezhető és érzékeny emberek lévén sosem tudnak teljesen megbízni partnerükben a csillagjegy szülöttei. A csalás és a csalódás párjukban mindenkinél erősebben sújtja a Halakat, és ha az egyensúly kibillenésének legkisebb jelét észlelik párkapcsolatukban, egyből elveszítik a bizalmukat párjuk felé. Ez azonban egy ördögi kör, hiszen ha nem tanulnak meg teljesen megbízni párjukban, sosem teljesedhet ki igazán szerelmük. 

Olvass tovább!

Forrás: Elite Daily
Fotó: Unsplash