Ez a 4 csillagjegy a halogatás nagymestere

2021. április 10.
Te mit kezdesz azokkal a feladatokkal, amelyek végrehajtását egy porcikád sem kívánja? Próbálsz mielőbb túlesni rajta, vagy képes vagy a végtelenségig halogatni? Ezek a csillagjegyek garantáltan az utóbbit választják!

A tennivalók halasztgatásának több oka is lehet: van, aki lustaságból vagy szétszórtságból, míg más kishitűségből húzza-halasztja, hogy belekezdjen a nemkívánatos feladatokba. Ha te is az alábbi csillagjegyek szülöttje vagy, és hajlamos vagy a halogatásra, rátalálhatsz a megoldás kulcsára is!

Halogató csillagjegyek

Bika

Bár a Bikák sokszor impulzívnak tűnhetnek a kívülállók szemében, valójában nagyon is töprengők, döntéshelyzetekben ugyanis hajlamosak a bizonytalankodásra. A Bikák gyakran elkövetik azt a hibát, hogy a saját maguk által írt forgatókönyvbe is belezavarodnak, és az újratervezéssel sok időt elvesztegetnek. Azokat a feladatokat, amelyek végrehajtásában örömüket lelik, előszeretettel veszik előbbre, és nagy lendülettel intézik el, ám azokat, amelyek untatják őket, képesek addig halogatni, míg végül el is felejtkeznek a dologról.

Rák

A Rákok az esetek többségében félénkségből és kishitűségből halogatnak, a többi csillagjegyhez képest jobban tartanak attól – főleg a nagyobb kihívást jelentő feladatok előtt –, hogy kudarcot vallanak. Ezért inkább az utolsó utáni pillanatig tologatják a teendőket. A feladataik így gyakran összetorlódnak, ez pedig rendkívül leblokkolja a Rák szülötteket. Míg másokat ez sok esetben kifejezetten motivál, a Rákok legszívesebben kihátrálnának a próbatételek elől. Azokban az időszakokban, amikor így járnak, nem elég, hogy viharfelhők gyülekeznek a fejük felett, még saját magukat is gyötörni kezdik, amiért nem csaptak hamarabb a lovak közé.

Skorpió

A Skorpió szülöttek igen végletesek, nekik minden vagy forró vagy jéghideg, ami langyos, azt ki nem állhatják. Ez a szervezőkészségükben is megnyilvánul: van, hogy olajozottan működő tervet készítenek, amivel minden feladatot pikk-pakk letudnak, máskor viszont kicsúszik a kezükből az irányítás, és jócskán elszámolják magukat. Az alapvető probléma mégis az, hogy azt gondolják, tartalékaik kifogyhatatlanok, és gyakran túlvállalják magukat, pedig az ő napjuk ugyanúgy 24 órából áll, mint másoké. Ha megtanulják egyenletesebben elosztani a tennivalókat, és szükség esetén nem szégyellnek segítséget kérni, minden bizonnyal az idejükkel is ügyesebben sáfárkodnak majd.

Vízöntő

A Vízöntők azért kapnak helyet ezen a listán, mert feladataikat sokszor nem fontossági sorrendben rangsorolják, hanem aszerint, hogy melyek a leginkább kedvükre valók. Igaz, hogy rövid távon sokkal örömtelibb és motiválóbb így haladni a tennivalókkal, idővel azonban a körmükre ég a munka, és akkor sem menekülnek az elvégzendő feladatok elől, ha a halogatás ideje alatt sem kaptak kedvet hozzá. Ilyenkor aztán összeszorítják a fogukat, és véghez viszik, amit magukra vállaltak – vagy amire nem mondhatnak nemet – percenként emlékeztetve magukat arra, hogy ez még egyszer nem fordulhat elő. Ez azonban csak akkor sikerülhet nekik, ha változtatnak a feladatok tervezésén: jobb, ha nem azt tartják szem előtt, hogy mihez van leginkább kedvük, hanem azt, hogy minek szorít leginkább a határideje!

via

Fotó: Getty Images

Ezt már láttad?