Ezek a csillagjegyek képtelenek spórolni

2021. május 09.
Ők azok, akikre azt mondják: az Isten pénze sem elég nekik. Teljesen mindegy, mennyi pénz lapul a zsebükben vagy a bankszámlájukon, rekordsebességgel képesek mindet elverni. A spórolás tehát enyhén szólva nem az erősségük.

Van, aki már gyerekként képes egészen komoly összeget félretenni a malacperselyben, és okosan bánni a pénzzel, olyannyira, hogy fegyelmezettségét és kitartását sok felnőtt is megirigyelhetné. Különösen azok, akik az alábbi csillagjegyek szülöttei, ők ugyanis szinte soha nem képesek a takarékoskodásra.

penz penzhoroszkop csillagjegy

Kos

A Kos nagyon is tisztában van a pénz értékével, a spórolás mégsem megy neki hosszú távon. Nagyon céltudatos, mindig tudja, hogy mit akar, ezek elérésére sosem sajnálja a pénzt. Pozitívum viszont, hogy apró vackokra ritkán szórja el a pénzét, inkább nagyobb volumenű kiadásokkal kerülhet bajba. Nyilván nem teszi boldoggá a gondolat, ha teljesen kiürül a zsebe, de nem is vágja annyira földhöz, mint más csillagjegyeket: jajveszékelés helyett azt nézi, hogyan hozhatja helyre mielőbb a kilengését, és ezt szinte mindig tető alá is hozza, a Kos ugyanis nagy újrakezdő.

Oroszlán

Az Oroszlán nemcsak magának akar tetszeni, hanem a környezetében élők elismerését is szeretné mindenáron besöpörni, és ezt akár szó szerint is veheted: ő az, aki képes a fizetés első napján elverni csaknem a teljes összeget, ha ez kell ahhoz, hogy különlegesnek és irigylésre méltónak tűnjön. Úgy van vele, nincs ráírva egyik márkás ruhadarabjára vagy vadiúj táskájára, hogy kiürítette miatta a bankszámláját, a többiek csak azt látják, milyen csodás holmijai vannak. Ha valami megtetszik neki, nem kezd alkudozni vagy visszaszámolni a leárazásokig, kell neki, és kész!

Skorpió

A Skorpió a végletek embere, és ez anyagi téren is igaz rá. Ideig-óráig képes arra, hogy vigyázzon a pénzére, baj csak akkor van, ha meglát valamit, ami menthetetlenül megtetszik neki, vagy ha belefut egy olyan ajánlatba, amit visszautasíthatatlannak tart – még akkor is, ha tovább kell nyújtoznia, mint ameddig a takarója ér. Ilyenkor sutba dobja korábbi visszafogottságát, és úgy szórja a pénzt, mintha nem lenne holnap. Ebbe a csapdahelyzetbe legtöbbször a szenvedélyessége kergeti, s amikor ráeszmél, hogy túllőtt a célon, igencsak mardosni kezdi a bűntudat.

penz penzhoroszkop csillagjegy

Vízöntő

A Vízöntő szinte minden életterületre kiterjedő jelszava az, hogy Élj a mának!, s ezt ő bizony a pénzügyekben is előszeretettel hangoztatja. Ha valami megtetszik neki, nem őrlődik hosszan, hogy valóban szüksége van-e rá, vagy hogy nem terheli-e meg túlzottan a szóban forgó kiadás. Amit kinéz, azt megveszi, és emiatt határtalan boldogságot érez – egy percig sem fáj a feje amiatt, hogy lehet, hogy másnaptól extrán vissza kell magát fognia, ha nem akarja, hogy felkopjon az álla.

Fotó: Getty Images

Ezt olvastad már?