Ezek a csillagjegyek képtelenek spórolni

2021. május 09. |

Ők azok, akikre azt mondják: az Isten pénze sem elég nekik. Teljesen mindegy, mennyi pénz lapul a zsebükben vagy a bankszámlájukon, rekordsebességgel képesek mindet elverni. A spórolás tehát enyhén szólva nem az erősségük.

Van, aki már gyerekként képes egészen komoly összeget félretenni a malacperselyben, és okosan bánni a pénzzel, olyannyira, hogy fegyelmezettségét és kitartását sok felnőtt is megirigyelhetné. Különösen azok, akik az alábbi csillagjegyek szülöttei, ők ugyanis szinte soha nem képesek a takarékoskodásra.

penz penzhoroszkop csillagjegy

Kos

A Kos nagyon is tisztában van a pénz értékével, a spórolás mégsem megy neki hosszú távon. Nagyon céltudatos, mindig tudja, hogy mit akar, ezek elérésére sosem sajnálja a pénzt. Pozitívum viszont, hogy apró vackokra ritkán szórja el a pénzét, inkább nagyobb volumenű kiadásokkal kerülhet bajba. Nyilván nem teszi boldoggá a gondolat, ha teljesen kiürül a zsebe, de nem is vágja annyira földhöz, mint más csillagjegyeket: jajveszékelés helyett azt nézi, hogyan hozhatja helyre mielőbb a kilengését, és ezt szinte mindig tető alá is hozza, a Kos ugyanis nagy újrakezdő.

Oroszlán

Az Oroszlán nemcsak magának akar tetszeni, hanem a környezetében élők elismerését is szeretné mindenáron besöpörni, és ezt akár szó szerint is veheted: ő az, aki képes a fizetés első napján elverni csaknem a teljes összeget, ha ez kell ahhoz, hogy különlegesnek és irigylésre méltónak tűnjön. Úgy van vele, nincs ráírva egyik márkás ruhadarabjára vagy vadiúj táskájára, hogy kiürítette miatta a bankszámláját, a többiek csak azt látják, milyen csodás holmijai vannak. Ha valami megtetszik neki, nem kezd alkudozni vagy visszaszámolni a leárazásokig, kell neki, és kész!

Skorpió

A Skorpió a végletek embere, és ez anyagi téren is igaz rá. Ideig-óráig képes arra, hogy vigyázzon a pénzére, baj csak akkor van, ha meglát valamit, ami menthetetlenül megtetszik neki, vagy ha belefut egy olyan ajánlatba, amit visszautasíthatatlannak tart – még akkor is, ha tovább kell nyújtoznia, mint ameddig a takarója ér. Ilyenkor sutba dobja korábbi visszafogottságát, és úgy szórja a pénzt, mintha nem lenne holnap. Ebbe a csapdahelyzetbe legtöbbször a szenvedélyessége kergeti, s amikor ráeszmél, hogy túllőtt a célon, igencsak mardosni kezdi a bűntudat.

penz penzhoroszkop csillagjegy

Vízöntő

A Vízöntő szinte minden életterületre kiterjedő jelszava az, hogy Élj a mának!, s ezt ő bizony a pénzügyekben is előszeretettel hangoztatja. Ha valami megtetszik neki, nem őrlődik hosszan, hogy valóban szüksége van-e rá, vagy hogy nem terheli-e meg túlzottan a szóban forgó kiadás. Amit kinéz, azt megveszi, és emiatt határtalan boldogságot érez – egy percig sem fáj a feje amiatt, hogy lehet, hogy másnaptól extrán vissza kell magát fognia, ha nem akarja, hogy felkopjon az álla.

Fotó: Getty Images

Ezt olvastad már?

Ezt rontod el a párkapcsolatokban a csillagjegyed szerint

Ezt rontod el a párkapcsolatokban a csillagjegyed szerint

Mindenkinek vannak hibái, még annak is, aki azt gondolja magáról, hogy tökéletes. Ezzel nincs semmi gond, épp ettől vagyunk olyan sokszínűek. Az egymás után többször elkövetett baklövéseket, amelyek miatt a párkapcsolatok is zátonyra futhatnak, szerencsésebb kiküszöbölni.

Szólj hozzá te is!

Még több Horoszkóp