Ez a 3 tulajdonság teszi utánozhatatlanná a Bak csillagjegyet

2021. november 16.
A Bakot sokan tartják túlzottan merev, szigorú és földhöz ragadt csillagjegynek, sőt olykor érzelemmentességgel is vádolják. Hidd el, ez csak a látszat, ami a Bak csillagjegy esetében is csal!

Nem téved, aki azt gondolja, hogy az állatövi jegyek közül a Bak az egyik legkomolyabb, és mindennek tetejében még következetes és határozott is. Nem kenyere mások babusgatása, kívülről nézve inkább úgy tűnik, atyáskodik azok felett, akik fontosak neki, értük viszont tényleg átmegy tűzön-vízen, vagyis egyáltalán nincs oka panaszra annak, akit ez a csillagjegy a szívébe zár.

Ez a 3 tulajdonság teszi utánozhatatlanná a Bak csillagjegyet

A Baknál nincs következetesebb

Sokak számára fájdalmas igazság, hogy a szigor terén tréfát nem ismerő Bak mindenkitől rendet, fegyelmet, kiszámíthatóságot és elköteleződést vár el, ugyanakkor ő is ezt garantálja másoknak. A Bak tehát nemcsak követel, hanem ad is cserébe sok mindent, ami lássuk be, sok kellemetlenségtől kímél meg minden résztvevőt. A Bak nem szereti a gyerekes viselkedést, van, hogy a viccet sem érti igazán, ezért vele jobb óvatosan poénkodni, ha ugyanis a lelkébe gázolsz, nehezen tudod magad tisztára mosni. A Bak minden helyzetben korrekt és egyenes, néha mégis könnyű őt félreérteni – egy biztos, nagyon nehezen fér a fejébe, hogy másoknak miért nem annyira evidens a sportszerű játék.

A Bak mindig tudja, mit akar

A Bak kicsi korától kezdve teljesítményorientált, gyerekként kiemelten fontos számára, hogy az iskolában jó jegyeket szerezzen, és mindenkinek megmutassa, milyen kitartóan dolgozik. Ez a vágya nagy valószínűséggel felnőttkorára sem csillapodik, elszántságának és felelősségteljes hozzáállásának köszönhetően mindig eléri azt a célt, amit kitűz maga elé. Tökéletesen tisztában van a képességeivel és büszke is a sikereire, a társadalmi ranglétrán is szeretne minél feljebb jutni. Nagyra értékeli, ha mások elismerik a teljesítményét, akkor a legboldogabb, ha a munkahelyén előléptetik – vagy legalábbis nyilvánosan méltatják nagyszerű teljesítményét. Mindig udvarias és tisztelettudó, ha mások érnek el sikereket, őszintén gratulál nekik.

Ez a 3 tulajdonság teszi utánozhatatlanná a Bak csillagjegyet

A Bak soha nem pazarol

Teljesen érthető, ha felmerült benned a kérdés: mit nem pazarol a Bak? A válasz erre elképesztően egyszerű: semmit! Soha nem herdálja el felesleges dolgokra a pénzét, a kiadásokat mindig átgondolja, soha nem költekezik ész nélkül. Csak azt veszi meg, amire valóban szükség van, és mielőtt vásárlásra adja a fejét, alaposan körülnéz, mit és hol érdemes megvenni. Az idejét sem fecsérli el jelentéktelen dolgokra, az üres fecsegés és a láblógatás nagyon bosszantja. A Bak számára a környezettudatosság, a Föld jövője is fontos, ezért az otthonában is ügyel arra, hogy ne pazaroljon, amit lehet, újrahasznosít, és a „zöld gondolkodást” a gyerekeinek is igyekszik továbbadni. Arra is gondosan ügyel, hogy a tehetségét se váltsa aprópénzre: mindent megtesz azért, hogy kihozza magából a legtöbbet és semmilyen jó lehetőséget ne szalasszon el.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?