Ez a szerencsehozó legyen mindig nálad a csillagjegyed szerint

2021. október 31.
A csillagjegyedhez nemcsak sajátos személyiségjegyek kapcsolódnak, hanem különleges szerencsehozók is – mutatjuk, téged mi köt össze Fortunával a horoszkópod szerint!

Hiába mondja azt valaki, hogy nem babonás, veszítenivalója nincs, ha magánál tartja a csillagjegyéhez tartozó szerencsehozót. Nézd meg, hogy a te horoszkópod szerint mi segít leginkább abban, hogy elkerüljön a balszerencse, és jó dolgok kísérjenek az utadon.

Mi hoz szerencsét az egyes csillagjegyeknek?

Kos

A Kos a zodiákus egyik legmakacsabb és leglobbanékonyabb csillagjegye, úgy tartják, hogy a fekete bors távol tartja tőle a kellemetlenségeket – nem kerül semmibe pár szem egész borsot tenni a zsebébe. Kifejezett szerencsehozó lehet a Kos számára egy apró kulcs (ami lehet fülbevaló, medál vagy karkötőre kerülő charm), aminek erejét növeli, ha egy szívünknek kedves embertől kaptuk ajándékba.

Bika

A Bika számára kiemelten fontos a stabilitás, a kiszámíthatóság és a kényelem, fizikai és lelki síkon is a jólétet keresi. A zöld szín különösen közel áll hozzá, és szerencsét is hoz neki, ezért a négylevelű lóhere tökéletes választás számára, főleg akkor, ha valamilyen masszív fémből készült – ez lehet kulcstartó, ékszer vagy apró dísz, amit mindig magával tud vinni. Az ékszerek közül az állandóságot, az örök körforgást szimbolizáló gyűrű hoz nagy szerencsét a Bikának.

Ikrek

Az Ikrek számára a szimbólumok közül a kettősséget ábrázoló jin-jang jelkép hoz szerencsét, mivel a teljességet, az összetartást, az ellentétek vonzását testesíti meg. Segít, hogy Fortuna vele legyen, ha magánál tart egy kis csengettyűt vagy harang formájú ékszert, de a virágzó, gyümölcsöző természeti formák is tökéletesek.

Rák

A családcentrikus, anyáskodó Rák legerősebb szerencsehozója a Hold szimbólum, de a fehér színű elefánt is jó energiákat mozgósít esetében. Jó választás az is, ha magánál hord vagy magán visel egy pici lakatot, ami az örök összetartozást, megbonthatatlan szövetséget szimbolizálja. 

Oroszlán

A határozottságáról és nagylelkűségéről híres Oroszlán csillagjegy legerősebb szerencsehozója és legfőbb védelmezője a Nap szimbólum, de egy kicsi sárkány is egyengetheti az útját. A fényesen ragyogó csillagok és minden, ami arany színű, passzol a csillagjegyhez, és megvédi a rossz dolgoktól. 

Szűz

A precíz és gyakorlatias Szűz legfőbb szerencsehozója az 5-ös szám, aminek ereje nem csökken akkor sem, ha nem konkrétan ezt a számot, hanem olyan szimbólumokat visel magán, amelyek magukban hordozzák a számot: ötágú csillag, ötszirmú virág vagy öt kis pillangó. Amellett, hogy szerencsét hoznak a Szűznek, abban is segítik, hogy harmóniában legyen saját magával és a világgal.

Mérleg

A Mérlegek számára tökéletes választás a piramis szimbólum, ami bevonzza a pozitív dolgokat, és segít kizárni mindent, ami negativitást hordoz. A kis szívecskék is igazi Mérleg-szerencsehozók, tökéletesen megtestesítik mindazt, amit ez a csillagjegy képvisel: a békét, a harmóniát, az elfogadást és a szeretet. 

Skorpió

A Skorpió is abban a szerencsés helyzetben van, hogy több szimbólumból is válogathat, ha szeretné magát megóvni a bajtól: az egyik ilyen a végtelenséget jelképező hal, valamint a szeszélyességet és szívósságot megtestesítő macska. Fokozza ezek erejét, ha egy számára kedves embertől kapja ezeket, fontos azonban, hogy ha netán később csalódna az ajándékozóban, a kabalát tegye félre.

Mi hoz szerencsét az egyes csillagjegyeknek?

Nyilas

Az örökké kíváncsi és nyughatatlan Nyilas egyik legtesthezállóbb szerencsehozó szimbóluma a bagoly, ami megóvja a negatív energiáktól. A gyümölcsök közül a füge áll leginkább közel a Nyilashoz, ha nem is gyakran, de már ezt is megtaláljuk akár medál vagy karkötőre fűzhető charm formájában. Ennél valamivel könnyebb beszerezni a Nyilas másik védelmezőjét, a nyilat, ami nemcsak szerencséssé, de magabiztossá is teszi.

Bak

A határozott, kitartó és ambiciózus Bak jól teszi, ha a szerencsehozó szimbólumait a nyakában viseli medálként – ilyen lehet számára a horgony forma vagy a teknősbéka. Ezek a stabilitást, kiszámíthatóságot és megfontoltságot megtestesítő jelképek távol tartják a hirtelen változásokat és a kedvezőtlen fordulatokat, amik könnyen kibillenthetik a Bakot.

Vízöntő

A Vízöntő szeret kilógni a sorból, ezért közülük sokan azt vallják, hogy nincs szükségük külön szerencsehozóra. Ha netán mégis meggondolná magát, jó, ha tudja, hogy a szabadságot jelképező, szárnyaló szimbólumok mind-mind szerencsét hoznak: ilyen a katicabogár, a pillangó, a madarak és az extravagáns, nonfiguratív jelképek.

Halak

A Halak csillagjegyűek között meglehetősen sokan babonások, akik nem szeretik a véletlenre bízni a szerencséjüket. Számukra is jó energiákat hoz a piramis vagy bármilyen háromszögletű alakzat, akárcsak az elvontabb, spirituális szimbólumok. Ilyen a kereszt, az angyalszárny, a végtelenjel vagy a védelmező Hórusz szeme. 

Fotó: Getty Images

Ezt olvastad már?