Decemberi horoszkóp – 2021

2021. december 01.
Számos fordulatot hozhat az év vége. De hogy melyik csillagjegynek pontosan mit ígér a december?

KOS

Az uralkodó bolygó minden zodiákus jegy életében fontos szerepet kap, neked a Mars a segítőd. Az év utolsó hónapjában szövetséget köt azzal az égitesttel, amely a vágyak és a fantázia kibontakozását segíti. Néha magad sem akarod elhinni, hogy szinte minden arannyá válik a kezedben. Régi álmaid válhatnak valóra, és olyan események történhetnek veled, amelyek kedvezően befolyásolják a jövődet.

decemberi-havi-horoszkop

BIKA

A hivatásodban nem várt események történnek, valószínűleg az év közben felgyülemlett feszültség keres most magának kiutat. A legjobb, ha kimaradsz a vitákból, és nem próbálod túldimenzionálni a történéseket. A párkapcsolatodban a kezedbe veszed az irányítást, de ennek sem lesz túl jó vége. A párod elveszítheti a türelmét, és néhány, lazább kapcsolat akár véget is érhet az év utolsó heteiben.

IKREK

Minden emberi kapcsolatod fontossá válik. Nem csak a karácsonyi ajándékozás hozza őket előtérbe, sokkal lényegesebb most, hogy korábban le nem zárt viták, megoldatlan problémák, megválaszolatlan kérdések kerülnek terítékre. Az előtted álló hetek minden lehetőséget megadnak a kulturált kommunikációra. A szavakon túl tettekben is kifejezheted békülési hajlandóságodat.

RÁK

Külfölddel kapcsolatos terveid végre valóra válhatnak. Kreatívan, gazdag képzelőerővel a korábban lehetetlennek vagy elképzelhetetlennek gondolt dolgok is megvalósulhatnak. Nem véletlenül sorolja az asztrológia a Rákot a kezdeményező jegyek sorába. Most is használnod kell a vállalkozó kedvedet, adottságaidat, hogy amibe belefogsz, azt maradéktalanul el is végezd.

OROSZLÁN

Itt az idő, hogy a meggondolatlanul kezdeményezett, túlságosan felszínes kapcsolatoknak véget vess. Olyan események történhetnek, amelyek boldoggá tesznek, így sokkal egyszerűbb lesz a régi, már lejárt ügyek végére pontot tenni. Uralkodó bolygód, a Nap az egyéni döntések és a szerelem területére ragyog ebben a hónapban. Használd ki ezt a fantasztikus konstellációt.

SZŰZ

Váratlan összeg ütheti a markodat. Örömmel tölt el, hogy a tervezettnél gazdagabb ajándékokkal lepheted meg a szeretteidet. Munkában jöhet néhány feladat, amely nem a te hatásköröd, de mégis neked kell elvégezni. Ezzel semmi baj, egészen addig, míg nem élnek vissza a jóindulatoddal. A szerelmi kapcsolatok is komolyra fordulhatnak. Bárhogyan lesz, számodra más minőségben folytatódik az élet.

MÉRLEG

Minden diplomáciai érzékedet be kell vetned. Elsősorban anyagiak terén lehet szükség a békítő, harmóniát teremtő tulajdonságaidra. A szerelemben változatos hetek következnek. Sor kerülhet egy sorsszerű találkozásra, de az is előfordulhat, hogy valakinek már lejár az ideje az életedben. Egyes Mérlegek előtt megcsillanhat az álommunka lehetősége is.

SKORPIÓ

Az asztrológiai hagyomány szerint a Plútó mellett a Mars is az uralkodó bolygód. Ez az égitest jelenleg a születési jegyedben halad – felkorbácsolja a szenvedélyt, és türelmetlenné tesz. A párkapcsolatodban kifejezetten idegesít, ha a társad régi, lejárt témákkal hozakodik elő. Kivédheted a feszült pillanatokat, ha inkább a hamarosan beköszöntő év végi ünnepekre tereled a figyelmét.

NYILAS

A Nap és Merkúr is a születési jegyedben jár. Az egyik azt jelzi, hogy itt a születésnapod, a másik pedig kissé fecsegőssé tesz. Végül is nem baj, ha néha te vagy a társaság legszórakoztatóbb tagja. A napi rutint lazán kezeled, érzed a naptári év végét. Arra azért ügyelj, hogy a könnyedség ne forduljon át figyelmetlenségbe. Egy pici hiba is sok bosszúságot okozhat. A Nyilasok számára anyagi területen kellemesen alakul minden.

BAK

A Vénusz és a Plútó szoros kapcsolatban halad a születési jegyedben. Itt az ideje az év végi szabadságnak. Jól választasz, ha olyan pihenést szervezel, ahol a szépségápolás is szerepet kaphat. Társas kapcsolataid meglepően jól alakulnak, új ismeretségekre tehetsz szert. Olyan témák is felmerülhetnek, amelyek nemcsak érdekesek, de inspirálóan hatnak rád. Érdemes az új gondolatokat feljegyezni.

VÍZÖNTŐ

Mások számára az év utolsó hónapja leginkább a pihenésről szól, neked azonban olyan, mintha most jönne az új kezdet. Szinte tavaszias lendülettel veted magad a hivatásodba. Sok újdonságot hoz a munka frontján ez a hónap. Lakással, otthonnal kapcsolatban azonban érhet meglepetés. Amennyiben most szeretnél valamit átalakítani az otthonodban, inkább halaszd el. Annyira semmi nem lehet sürgős.

HALAK

Romantikus hangulatban vagy. Nagyon nehéz lenne lecsalogatni a rózsaszín felhők tetejéről, ahol éppen most üldögélsz. Új kapcsolatokra is szert tehetsz, de talán túlságosan is komolyan veszel valakit, aki csak játszadozik veled. Az év vége előtt érdemes mérleget készítened, elsősorban az eredményeidet vedd számba, de ne feledkezz meg a hibákról sem. Ez utóbbiakat a jövőben kerüld el.

Szöveg: Molnár Éva asztrológus Fotó: Getty Images

Olvasss tovább!