Ezt árulja el rólad a kelta fahoroszkópod

2021. november 20.
A kelta fahoroszkóp több mint 2000 éves múltra tekint vissza, mégis helytállónak bizonyul a mai napig, pedig egész más besorolás szerint alakították ki a fákról elnevezett csillagjegyeket, mint a klasszikus horoszkópban.

A kelta fahoroszkóp 21 csillagjegyet különböztet meg, ami egy-egy fafajtáról kapta a nevét. Mindegyiket sajátos tulajdonságokkal kapcsolták össze a megfigyelésekre alapozva, amelyek meglehetősen találóak. Ha nem lenne így, egész biztosan nem maradt volna fenn ez a rendszer több évezreden keresztül.

  • Tölgyfa – március 21.
  • Mogyorófa – március 22–31. és szeptember 24.–október 3.
  • Berkenye – április 1–10. és október 4–13.
  • Juharfa – április 11–20. és október 14–23.
  • Diófa – április 21–30. és október. 24.–november 11.
  • Jegenyefa – május 1–14. és augusztus 5–13. és február 4–8.
  • Cédrusfa – február 9–18. és augusztus 14–23.
  • Erdei fenyő – február 19–29. és augusztus 24. – szeptember 2.
  • Szomorúfűz – március 1–10. és szeptember 3–12.
  • Hársfa – március 11–20. és szeptember 13–22.
  • Olajfa – szeptember 23.
  • Gesztenyefa – május 15–24. és november 12–21.
  • Kőrisfa – május 25. – június. 3. és november 22.–december 1.
  • Gyertyánfa – július 4-13. és december 2-11.
  • Fügefa – június 14–23. és december 12–21.
  • Nyírfa – június 24.
  • Bükkfa – december 22.
  • Almafa – június 25 – július 4. és december 23.–január 1.
  • Fenyőfa – július 5–14. és január 2–11.
  • Szilfa – július 15–25. és január 12–24.
  • Ciprusfa – július 26.–augusztus 4. és január 25.–február 3.

Mit mond rólad a kelta fahoroszkóp?

Tölgyfa

Majd kicsattan a vitalitástól, fizikailag és lelkileg is nagyon erős. Sokat és kitartóan dolgozik, kiemelten fontos számára, hogy minden a tervek szerint haladjon – a hirtelen jött változásokat rosszul tűri, sokkal jobban szereti a kiszámíthatóságot. Ez nemcsak az eseményekre, hanem a körülötte lévő emberekre is igaz: mindig tiszta lapokkal játszik és másoktól is ezt várja.

Mogyorófa

Az átlagosnál jobban érdekli, mit gondolnak róla mások, tetteit gyakran igazítja ehhez a mindennapokban. Megjelenése mindig igényes és a viselkedéséért sem érheti szó a ház elejét, mindenkiben igyekszik kellemes benyomást kelteni. Remekül működnek a megérzései, ami abban is segít neki, hogy megtalálja másokkal a közös hangot.

Berkenyefa

A semmittevés, a hezitálás mindennél jobban zavarja, őt nem is nagyon lehet láblógatáson érni. Folyton mozgásban van, mindig valamilyen cél megvalósításán dolgozik. Kitartó munkájának be is érik a gyümölcse, teljesítményét előbb-utóbb mindenhol elismerik, gyakran érdemel ki vezető pozíciót. Könnyen motivál másokat, szívesen követik az emberek.

Juharfa

Természete és megjelenése is különleges, kreativitása jóval túlszárnyalja az átlagot. Fantáziája szárnyal, remek ötletei vannak, sosem nyugszik addig, míg nem talál megoldást egy helyzetre. Bizonyos helyzetekben félénk, bátortalan, de ha feloldódik, megmutatja igazi énjét és azt, mennyi alkotó energia lakozik benne. A stresszt nem viseli jól, fizikai teherbírása nagyobb, ezért sokszor inkább lelkileg fárad el.

Diófa

Mindig tudja mit akar, jaj annak, aki megpróbálja lebeszélni vagy más útra terelni! Intelligens és céltudatos, kitartóan küzd azért, amit el szeretne érni. Emiatt sok irigye van, jóval többen néznek fel rá, mint azt valaha is gondolná. Az emberi kapcsolatokban hűséges, az adott szavára mindig lehet számítani.

Jegenyefa

Bár a kívülállók felé próbálja magát magabiztosnak és határozottnak mutatni, valójában nem az. Nagyon is érzékeny lelkületű, fontos számára, hogy megértsék és elfogadják. Sokszor saját magával vívja a legnagyobb harcokat, hajlamos arra, hogy ok nélkül is elszomorodjon és tragikusnak érezze az életét. Hűséges, megbízható és segítőkész barát.

Cédrusfa

Lelkes és bátor típus, aki hajlamos másokon uralkodni, anélkül, hogy észrevenné, átlépett bizonyos határokat. Csak azokban a dolgokban kitartó, amelyekért lelkesedik, ennek hiányában nem tudja magára erőltetni az elhivatottságot. Rosszul tűri a monotóniát, kifejezetten vágyik a kalandokra és arra, hogy új kapcsolatokat kössön. Mindig ad a jó megjelenésre, könnyen megnyer magának másokat.

Erdei fenyő

Sokak számára úgy tűnik, mintha kétarcú lenne: egyszer szerény, visszafogott és alázatos, máskor viszont hajlamos a sznobizmusra, nagyra törő terveket sző és elvárja másoktól, hogy segítsék azok megvalósításában. Könnyen és gyorsan átlátja az összefüggéseket, ezért szervezési feladatok végrehajtásában aranyérmes.

Szomorúfűz

Külső és belső szépsége kivételes, emiatt sokan felfigyelnek rá. Nagyon együttérző és érzékeny, könnyen ráhangolódik másokra. Kezdetben nehezen oldódik fel, az új kapcsolatok és új helyzetek nem mindig hozzák lázba, komfortosabban érzi magát a járt úton. Akit aztán megszeret, ahhoz hajlamos túlzottan ragaszkodni, emiatt adódhatnak konfliktusai.

Hársfa

Nagyon fontos számára a stabilitás, a kiszámíthatóság, a hirtelen jött kalandok megrémítik, könnyen kibillentik az egyensúlyából. Igen odaadó a szerelemben és a barátságban is, akinek segítségre van szüksége, az mindig számíthat rá. Sokat tesz azért, hogy kapcsolatait ápolja, a szívének kedves embereket soha nem szeretné elveszíteni.

Olajfa

Nagyon megértő és érzelmes típus, sokkal fontosabbak számára a belső értékek és a különleges kapcsolatok, mint az anyagi javak. Szeret tanulni, lenyűgözik az okos emberek. Sosem megy bele tisztességtelen játékokba, nem hagyja magát lekenyerezni és eszébe sincs zavarosban halászni csak azért, hogy jutalom üsse a markát. Nyugodt és hűséges, igazán szeretnivaló.

Gesztenyefa

Nagyon fontos számára, hogy jó kapcsolatokat ápoljon másokkal, és arra is törekszik, hogy békét teremtsen ott, ahol konfliktus keletkezett még akkor is, ha ő nem szerepel a történetben. Megbecsüli, amiért megdolgozott, sosem költekezik feleslegesen, de ha valaki segítségre szorul, nem garasoskodik. Igazán érzékeny lelkületű, érzései mélyek, ám sokszor sebezhető.

Kőrisfa

Kedvessége és nyíltszívűsége miatt szinte mindenkit levesz a lábáról. Imád új kapcsolatokat kötni, a monotóniát viszont az élet minden területén utálja. Rendkívül kreatív, szüntelenül új ötletek pattannak ki a fejéből. Az elköteleződés nem erőssége, de az ígéreteit nyugodtan komolyan lehet venni.

Gyertyánfa

Igazán megbízható és szavahihető, ha valaki bajba került, annak azonnal a segítségére siet. Bár jó cselekedetei szívből jönnek, fontos számára, hogy mit gondolnak róla mások, gyakran görcsösen igyekszik kedvező benyomást kelteni. Nehezen nyílik meg mások előtt, nem szívesen beszél az érzelmekről.

Mit mond rólad a kelta fahoroszkóp?

Fügefa

Határozott és céltudatos, igazságérzete rendkívül fejlett már gyerekkorában. Fittyet hány arra, mit gondolnak róla mások, ha valami nem tetszik neki, azt szemrebbenés nélkül kimondja. Nagyon jó a humora, igazán szórakoztató társaság, igaz, nem ereszkedik bárkivel egy szintre: megválogatja, hogy kiket engedjen közel magához.

Nyírfa

Igazán barátságos, csaknem mindenkiben pozitív benyomást kelt. Nyitott és empatikus, ritka, hogy előítéletek határozzák meg, kikkel köt barátságot. Igazi otthonülő típus, akinek néha fizikai fájdalmat jelent kimozdulni a négy fal közül. Nehezen változtat a jól bevett szokásokon, a hirtelen jött újításoknak még a gondolatától is rosszul van.

Bükkfa

Bár a felszínes szemlélők számára úgy tűnhet, hogy nagyon érzelemmentes, realista és praktikus gondolkodású, a felszín alatt nagyon is érzelmes. Szeret előre tervezni, de nem csúszik ki a talaj a lába alatt akkor sem, ha homokszem kerül a gépezetbe: pánikolás helyett a megoldáson töri a fejét és az energiáit is arra fordítja. Emiatt szinte megállíthatatlan, minden helyzetben feltalálja magát.

Almafa

Igazán sajátos kisugárzása van, amivel szinte mágnesként vonzza az embereket. Szinte soha nem unatkozik, mindig tesz róla, hogy pörögjenek körülötte az események. Idealista, aki mindenkiben a jót látja, amikor viszont fény derül arra, hogy nem mindenki olyan jóságos, mint ő, komoly szomorúság lesz rajta úrrá. Szeret másokról gondoskodni és akkor érzi magát a legjobban, ha tudja, hogy ő is fontos másoknak.

Fenyőfa

A felületes szemlélődők számára érzelemmentesnek és ridegnek tűnhet, a valóság azonban egészen más: visszafogott ugyan, de nagyon is érzelmes, azt, hogy mit gondol és mit érez, nem szívesen köti olyanok orrára, akik nem állnak közel a szívéhez. Nem könnyű a bizalmába férkőzni, ugyanis tudatosan figyel arra, hogy ne tárulkozzon ki olyanok előtt, akik nem méltók erre.

Szilfa

Szeret szerepelni és másokat képviselni, egyáltalán nem okoz neki gondot ismeretlenek előtt beszélni, bizonyos ügyekért kiállni. Határozott elképzelése van a világról, amit a fejébe vesz, azt igyekszik is megvalósítani. Nem szereti a mások által lefektetett szabályokat, az pedig pláne kiborítja, ha valaki nem megérdemelten kerül befolyásos pozícióba.

Ciprusfa

Könnyen alkalmazkodik, aminek köszönhetően szinte minden elé gördülő akadályt legyőz – az sem tántorítja el a céljaitól, ha többször kell nekifutnia, addig nem nyugszik, míg a célját el nem éri. Másokkal és saját magával szemben is magasra teszi a mércét, a finomkodás nem kenyere. A szabadság és a függetlenség nagyon fontos számára, szinte fuldoklik, ha bármiben korlátozni próbálják.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?