Ezt mondja rólad az egyiptomi horoszkóp

2021. november 13.
Az egyiptomi horoszkóp a korábbról fennmaradt csillagjóslások közül a legősibb, mégis helytállónak bizonyul a mai napig. Olvasd el, mi jellemző a te csillagjegyedre!

Az egyiptomi horoszkóp – a ma ismert klasszikus horoszkóphoz hasonlóan – 12 csillagjegyet különböztet meg, és azokhoz sajátos személyiségvonásokat kapcsol. A csillagjegyek besorolását a holdnaptárra alapozták, és egy-egy ciklus – akárcsak a holdhónapok – 28 napig tart. Az elsőtől eltekintve mindegyik jegy az őt segítő istenségről kapta a nevét, és a rá jellemző erősségekkel lett felruházva. Az egyiptomi horoszkóp különlegessége, hogy egészen máshogy épül fel a csillagjegyek besorolása, mint a napjainkban használatos zodiákus jegyeké.

Mit mond rólad az egyiptomi horoszkóp?

Nílus

(január 1. – január 7., június 19. – június 28., szeptember 1. – szeptember 7., november 18. – november 26.)

A Nílus az örök megújulást, az újrakezdést szimbolizálja, így azok, akik ebben a jegyben születtek, békés természetűek, kitartóak és mindig találnak magukban erőt ahhoz, hogy felálljanak, akkor is, ha padlóra kerültek. Bölcsek és megfontoltak, de ha elragadja őket a szenvedély, semmi sem térítheti el a céljuktól. Hangulatuk nem mindig kiszámítható, ettől függetlenül szinte mindenkivel képesek jó kapcsolatot kialakítani.

Amon-Ré

(január 8. – január 21., február 1. – február 11.)

Ez az istenséget – és ebből adódóan a hozzá tartozó csillagjegyet is – a legfőbb védelmezőnek tartják, aki az általa uralt időszakban született, gyakran rendelkezik valamilyen kivételes tehetséggel és optimistán tekint a jövőbe. Remekül helytállnak vezetőszerepben, nagyon jól tudnak motiválni másokat. Sokszor hallgatnak a megérzéseikre és ezt helyesen is teszik, ráadásul a szerencse is gyakran kíséri a lépteiket – a megfigyelések szerint ez az állatövi jegy a legboldogabb mind közül, ami a fentiek fényében nem is meglepő. 

Mut

(január 22. – január 31., szeptember 8. – szeptember 22.)

Ez az istenség a nőiesség és az anyaság legfőbb megtestesítője, az egyiptomi istenségek között anyaistennőként tekintettek rá, neve is azt jelenti, hogy „A világ anyja”. Ennek megfelelően védelmező, gondoskodó mindenki, aki ebben a csillagjegyben született, és ahhoz is jó érzéke van, hogy másokat tanítson. A Mut-szülöttek legtöbbször elrejtik valódi érzéseiket és mélyebb gondolataikat, belső világukba csak azoknak engednek betekintést, akiket igazán közel éreznek magukhoz. Ezt náluk nem könnyű elérni, idő kell hozzá, hogy bizalmat szavazzanak az ismeretleneknek. Szerencsések, akik ezt kivárják, ugyanis nagylelkű és kedves barátra, társra tehetnek szert a személyükben.

Geb

(február 12. – február 29., augusztus 21. – augusztus 31.)

Az ősi Egyiptomban Gebet a föld istenének tekintették, és úgy gondolták, hogy a földrengések azért történtek, mert Geb hatalmas nevetésbe kezdett. Akik ebben a csillagjegyben születtek, hatalmas lélekkel és nagy szívvel vannak megáldva, érzelmeiket nem igazán tudják véka alá rejteni. Igazán népszerűek, sokan keresik a társaságukat, amiben nagy szerepe van annak, hogy a Geb-szülöttek megbízható és csupaszív barátok. Született diplomaták, a kommunikáció is az erősségeik közé tartozik. Az eszük vág, mint a borotva, sosem felejtik el, ahogy mások bántak velük és viselkedésüket is mindig ehhez igazítják.

Ozirisz

(március 1. – március 10., november 27. – december 18.)

Azokat, akik az Egyiptomi horoszkóp szerint az Ozirisz csillagjegy szülöttei, kettős személyiségnek tartják – ami egyáltalán nem jelent egyet a kétszínűséggel! Van egy nagyon energikus, erőteljes és ambiciózus énjük, ugyanakkor bizonyos helyzetekben nagyon bizonytalanok is tudnak lenni. Szeretik elhagyni a járt utat a járatlanért, gyakran sikerre viszik azokat a dolgokat, amelyekben úttörők lehetnek. Igazi vezéregyéniségek, ösztönösen tudják, hogyan hassanak másokra. Szeretnek másokon segíteni, de csak ritka esetekben viszik túlzásba – nem nagyon engedik, hogy kihasználják őket.

Izisz

(március 11. – március 31., október 18. – október 29., december 19. – december 31.)

Ő az anyatermészet megtestesítője, aki szorosan összekapcsolódik a gyerekekkel, a szegényekkel és azokkal az elesettekkel, akik védelemre szorulnak. Nem jellemző rá a mellébeszélés, ami a szívén, az a száján. Ez a megnyilvánulás nem mindenkinek tetszik, túlzott szókimondósága miatt vannak, akik kerülik a társaságát, őt azonban ez egy cseppet sem vágja földhöz. A legjobban azokkal értenek szót, akik keresik a kalandokat és nem töprengenek hosszan egy-egy lépés megtétele előtt. Remek csapatjátékos, de az önállóságra is képes, ami miatt szép sikerekre számíthat a munka terén.

Thot

(április 1. – április 19., november 8. – november 17.)

Az Egyiptomi horoszkópban Thot a Hold istene, amelyik szorosan összefügg a bölcsességgel és a tudatossággal. Jól érzékkel oldják meg a saját és mások problémáit, ezért nem ritka, hogy kikérik a véleményüket, tanácsukat bizonyos helyzetekben. Könnyen szót értenek másokkal és mindent megjegyeznek: meghálálják, ha valaki kihúzza őket a bajból és azt is fejben tartják, kinek „jönnek egy szívességgel”. Nagyon szeretnek új dolgokat tanulni, idősebb korukban is nyitott gondolkodásúak, szívesen visszaülnek akár az iskolapadba is. Újító és kreatív ötletekkel rukkolnak elő, ami szép sikerekhez segítheti hozzá.

Hórusz

(április 20. – május 7., augusztus 12. – augusztus 19.)

Hórusz az egyiptomiak szerint az égbolt és a csillagok istene, akik ebben a jegyben születtek, bátrak és kockázatvállalóak, személyiségük nagyon karizmatikus. Igyekeznek mindig optimistán gondolkodni, és minden helyzetből kihozni a maximumot. Ugyanígy vannak a saját teljesítményükkel is: szinte mindegy, milyen pályát választanak, igazán sikeresek lehetnek. Nagyon elszántak, olykor azonban túlzottan makacsak lehetnek – ez utóbbi persze inkább a környezetüknek okoz fejfájást, nem pedig a Hórusz-szülötteknek. Jól megértik magukat másokkal, akik bajba jutnak, számíthatnak a segítségükre.

Mit mond rólad az egyiptomi horoszkóp?

Anubisz

(május 8. – május 27., június 29. – július 13.)

Akik ebben a csillagjegyben születtek, az egyiptomiak szerint kreatívak és szenvedélyesek, érzelmesek és érzékenyek. A csapatjátéknál jobban szeretik, ha magányos farkasok lehetnek, így tudják kihozni magukból a legtöbbet. Amit éreznek és gondolnak, visszafogottságuk ellenére sem tartják magukban, sokszor okoznak ezzel meglepetést azoknak, akik csak felszínesen ismerik őket. Nagyon jó megfigyelők, könnyen és gyorsan átlátják az összefüggéseket, ezért sokszor másokat megelőzve jönnek rá egy-egy helyzet megoldására. Az sem ritka, hogy mások veséjébe látnak, azaz anélkül is tudják, mi jár a fejükben, hogy egy szót is szóltak volna. Az Anubisz-jegyűeknek ez sokszor válik hasznára.

Széth

(május 28. – június 18., szeptember 28. – október 2.)

Első hallásra nem annyira örömteli hír, de igaz, hogy Széth az ókori egyiptomiak szerint a káosz istene volt, ebből adódóan azok, akik ebben a jegyben születtek, nyughatatlanok, folyton mozgásban vannak és keresik a lehetőséget a változásra, a változtatásra. Igazi kalandorok, imádnak új dolgokat felfedezni, addig soha nem nyugszanak, amíg el nem érik a céljaikat. Igazi sértésnek érzik, ha valamiben csak másodikak lehetnek, saját magukra született győztesként tekintenek és minden erőfeszítésükkel azon dolgoznak, hogy ezt a világ tudomására adják. Igazán barátságosak, könnyen kötnek ismereteket, az elköteleződés azonban nem az erősségük.

Básztet

(július 14. – július 28., szeptember 23. – szeptember 27., október 3. – október 17.)

Básztet az ókori egyiptomiak szerint a macskák és az életörömök istennője, ami nagyban meghatározza a csillagjegyében születettek személyiségét. Mindig arra törekszenek, hogy harmóniát teremtsenek maguk körül, és fenntartsák vagy mielőbb helyreállítsák a lelki békéjüket. Nem szeretik a túlzott megpróbáltatásokkal járó, stresszes helyzeteket és a konfliktusokat is kerülik. Intuíciójuk nagyon jól működik, megérzéseik szinte soha nem hagyják cserben őket, ami az emberismeretüket is erősíti. Igazi romantikus alkatok, a barátságban és a szerelemben is odaadóak. Mások szemében sokszor titokzatosnak tűnnek, de ezt cseppet sem bánják, sőt!

Szahmet

(július 29. – augusztus 11., október 30. – november 7.)

Az egyiptomiak szerint Szahmet a háború istennője, ugyanakkor neves gyógyítóként tekintenek rá. Akik ebben a jegyben születtek, sokszor szigorúak és nagyon határozottak, de olykor előtör belőlük a szabadságvágy és késztetést éreznek arra, hogy sodródjanak az árral. Erős a kötelességtudatuk és felelősségteljesek, gyakori, hogy döntéseiket igazságérzetük vezérli. Olykor távolságtartóak és másoktól is elvárják, hogy tiszteljék a határaikat, cserébe viszont nagyon korrektek és kiszámíthatók. Ennek köszönhetően sokan felnéznek rájuk és követendő példának tartják őket. Az egyik legfőbb céljuk, hogy büszkeségüket mindig, minden körülmények között megtartsák.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?