2022 összes teliholdja: milyen hatással lesznek rád?

2022. május 20.
Egy rituális tánc: a Hold minden hónapban megfordul a Föld körül – ez a holdciklus. Újholddal kezdődik, ami az új kezdetekhez kapcsolódik. Ezután jön a gyarapodás fázisa, amely során a Hold egyre hangsúlyosabbnak tűnik, ezt a növekedéssel társítják. A növekvő Hold végül teliholddá válik. Vannak olyan tanulmányok, amelyek azt mutatják, hogy a bűnesetek száma nő telihold idején, mások szerint az érzelmességünk növekszik vagy épp a szenvedélyességünk.

Május 16. Telihold a Skorpióban, és teljes holdfogyatkozás

Ez a telihold a Skorpió jegyébe esik, a szex, a halál és az átalakulás jegyébe. A holdfogyatkozás pedig arra buzdít bennünket, hogy engedjük el mindazt, ami már nem szolgál minket. A fogyatkozások hirtelen és gyors változást hozhatnak, a telihold pedig igazi „drámakirálynő”. Ennek eredményeként váratlan változásokat tapasztalhatsz ebben az időben, de a vége jó lesz…

Június 14. Telihold a Nyilas jegyében

A Nyilast a szerencsés Jupiter uralja, ezért úgy tűnik, hogy mindig mindent megúszik, beleértve a vacsorapartikon való beszélgetést is. A telihold hangulata azonban beszédes, hangos. Valószínűleg nem ez a legjobb este egy politikai vitára vagy egy komoly párkapcsolati beszélgetésre, mivel előfordulhat, hogy impulzívan beszélünk, vagy olyasmit mondunk, amit később megbánnánk. Ehelyett lazíts egy filmmel vagy egy forró fürdővel!

telihold

Július 13. Telihold a Bak jegyében

A Bakot a szigorú Szaturnusz uralja, és a társadalmi státusz 10. házához kapcsolódik. Ennek eredményeként ez a telihold bevilágítja szakmai életed. Drámai lehet, de ez nem mindig rossz. Ne feledd, ezek a megnyilvánulások erőteljes időszakai is. A Bak telihold izgalmas új szakmai lehetőségeket vagy energiakitörést hozhat egy új projekt megvalósításához.

Augusztus 11. Telihold a Vízöntő jegyében

Mivel ez a hold a Vízöntő jegyébe esik, amely a barátság 11. házához kapcsolódik, ezért az augusztusi telihold középpontjában a barátság áll. A telihold kiszámíthatatlan, ezért egy rossz napon ez kicsinyes veszekedést jelenthet a baráti társaságon belül. Azonban felülemelkedhetsz ezen, ha ezt a teliholdat arra használod, hogy lazíts, és átadd magad kedvenc „bűnös örömeidnek”.

Szeptember 10. Telihold a Halak jegyében

Ha bármely telihold könnyeket hoz, az a Halak teliholdja. A Halak mélyen intuitív és kreatív vízjegy. Azonban hajlamos a szomorúságra olyan művészi temperamentummal, amit a telihold mindannyiunkból ki tud hozni. Ezért, mivel ilyenkor rendkívül érzelmesnek érezheted magad, használd ezt a holdat önnyugtató tevékenységekhez, például masszázshoz, fürdőhöz, szexjátékokhoz! Ezen az éjszakán figyelj az álmaidra, mivel a Halak energiája mindannyiunkból kiemeli a pszichés érzékenységet.

Október 9. Telihold a Kosban

Az állatöv első jegyeként (és egyben tűzjegyként) a Kos energiája forrófejű, magabiztos és impulzív. A Kos szereti megszerezni, amit akar. Ennek eredményeként pozitív eredményeket láthatsz egy hosszú távú szakmai projektben ebben a teliholdban. Kezdetben a telihold az elsődleges, a Kost pedig a Mars, a háború istene uralja. Életed legjobb szexéhez vezethet ez az időszak, de szerelem is kialakulhat.

November 8. Telihold a Bikában és teljes holdfogyatkozás

A Bika egy érzéki jegy, amelyet a szerelmes Vénusz ural, aki szeret finomakat enni és főzni, és néha megengedi magának a lustálkodást. Tekintettel arra, hogy a telihold és a fogyatkozás kombinációja megérett a nézeteltérésekre, ebben a teliholdban mindenképpen maradj nyugodt. És nem is azért, mert rossz dolgok történhetnek, hanem azért, mert így esik jól.

December 7. Telihold az Ikrek jegyében

Az év utolsó teliholdján szabad elmenni bulizni. Az Ikrekbe esik, az állatöv „kacér, szexi társasági pillangójába”. Míg az Ikrek tudják, hogyan kell jól érezni magunkat, a levegő jegye is képes megőrizni a dolgokat még nyomás alatt is. Tehát bár a szokásos teliholdas szorongás előfordulhat, képesnek kell lenned arra, hogy megszabadulj tőle.

Forrás: Allure.com, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!