Ezeknek a csillagjegyeknek felforgatja a kapcsolatait idén a Merkúr bolygó

2022. február 27.
A Merkúr bolygó elsősorban a kommunikációra és a kapcsolatokra hat, többnyire felélénkíti és gördülékenyebbé teszi azokat. Olykor azonban gondol egyet, és irányt vált, amivel megbolygathatja akár a te kapcsolataidat is. Itt van, mikor legyél résen!

A különböző bolygóállások azokra is hatnak, akik nem hisznek a horoszkópban, ezért mi azt valljuk, jobb ezen is rajta tartani a szemünket. Ha tudjuk, mire számíthatunk, talán nem érnek olyan felkészületlenül a meglepetések: 2022-ben a Merkúr bolygó űzhet velünk tréfát akár többször is, aggodalomra azonban semmi ok, jól is kijöhetsz belőle, ha tudod, hogy mire akar tanítani ez a planéta.

a naprendszer bolygói

Mit tud a Merkúr?

A Merkúr egy úgynevezett gyors mozgású bolygó, ami azt jelenti, hogy viszonylag kevés ideig állomásozik egy-egy csillagjegyben, azután megy is a következőbe. Az asztrológusok a kommunikáció, a kapcsolatok, az utazás és a technológia bolygójának tartják. 

Évente általában három alkalommal fordul elő, hogy a Merkúr hátrafele tartó mozgásba kezd, amit retrográdnak neveznek. Ilyenkor okozhat némi bosszúságot az általa képviselt területeken, nagyjából háromhetes időszakokon keresztül. 2022 azért különleges év a Merkúr mozgásának tekintetében, mert a megszokott három helyett négyszer halad majd hátrafelé, borsot törve az orrunk alá.

Jó hír, hogy az első ilyen perióduson már túl is vagyunk, január 14. és február 4. között volt vicces kedvében ez a bolygó, hatását pedig leginkább a Vízöntő és Bak jegy szülöttei érezhették.

Kikre lesz még hatással a Merkúr?

Idén még három ilyen időszakra készülhetünk, mégpedig a következő dátumokon:

  • 2022. május 10. – június 3.
  • 2022. szeptember 10. – október 2.
  • 2022. december 29. – 2023. január

A májusban kezdődő 24 napos időszakban az Ikreket és a Bikákat leckéztetheti meg egy kicsit, a szeptemberi Merkúr retrográd a Mérlegeket és a Szüzeket érinti leginkább, az év végi hátráló mozgást pedig a Bak jegyűek érezhetik meg igazán. 

Horoszkóp ábra csillagjegyekkel

Mi történik, amikor hátrafelé halad a Merkúr?

Zavart okozhat a kapcsolatok terén, nem ritka ilyenkor, hogy félreértések, sértődések adódnak. Gyakran lép fel műszaki hiba, az utazásban pedig késések, váratlan események hátráltathatnak. Erre a bolygóállásra jellemző az is, hogy felbukkannak az exek, előkerülnek olyan problémák, amiket már lezártnak hittünk, ugyanakkor lehetőséget ad arra is, hogy visszatérjenek az életünkbe régen látott emberek.

Elsőre ez talán nem hangzik túl megnyugtatóan, az asztrológusok szerint azonban profitálhatunk is ezekből a 3 hetes időszakokból: lehetőséget adnak arra, hogy helyrehozzuk a múltban elkövetett hibákat, hogy tökéletesítsük azt, ami a jelek szerint mégsem sikerült annyira jól, mint gondoltuk. Egy-egy meghibásodás vagy az utazási tervek meghiúsulása lassításra, gondolkodásra ösztönözhetnek. Míg normál esetben a Merkúr a beszédet, a kommunikációt szimbolizálja, amikor hátrafelé halad, azt üzeni: maradj kicsit csendben, ne a külvilágra, hanem magadra figyelj! Ugye, hogy így már nem is olyan szörnyű?

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?