Megvan minden baj forrása: idén eggyel több Merkúr retrográddal kell számolnunk

2022. május 12.
Az asztrológia rajongói egy valamitől félnek igazán: ha a Merkúr retrográdba kerül. Az ilyen időszakokban biztos, hogy nem jutunk el simán az úti célunkhoz, párkapcsolati válság üti fel a fejét vagy sorban romlanak el a dolgok otthonunkban. Aki igazán jót akar magának, vallják a szakértők, nem kockáztat inkább, és minden fontos döntést későbbre halaszt.
merkur-retrograd-asztrologia

A 28 éves Brian McManus még azelőtt szeretné elintézni a költözést, mielőtt a Merkúr retrográdba kerül. Bár a határidő nem sürgeti, a csillagok azonban igen. Az asztrológiai szakkifejezés egy olyan háromhetes időszakot jelöl, amiről sokan úgy vélik, ilyenkor mindenféle baj, zűrzavar, konfliktus és baleset, szóval csomó rossz dolog történik. „Nem akarjuk kockáztatni, hogy bármi baj történjen a költözéskor” – mondta McManus. 

A Merkúr retrográdba kerülése az egyik legismertebb asztrológiai jelenség, ilyenkor a Merkúr bolygó úgy tűnik, mintha visszafelé mozogna. Ez egy illúzió, melyet az okoz, hogy keresztezi a Föld keringési pályáját. A horoszkópok követői általában úgy szervezik a dolgaikat, hogy semmi fontos ne essen a bolygóközi káosz idejére. Idén azonban még nehezebb lesz kivédeni a Merkúr retrográdba kerülésének bosszantó hatásait, ugyanis négyszer alakul ki a szokásos három helyett ez a bolygóállás. Jó tehát, ha vigyázunk, ugyanis május 10. és június 2. között pont belekerültünk egy ilyen Merkúr retrográdba. 

Nem működik az internet, süket a mobilunk? Ezek gyakrabban előfordulnak ebben az időszakban, ne lepődjünk meg. Sok ember fogja a Merkúr retrográdra a balszerencséjét: lekéste a buszt, ezért autóval kellett mennie, majd megbüntették a parkolásért. „A hatások nyilvánvalók” – jelentette ki Susan Miller asztrológus. 

A torontói Amanda Kotsopoulos az asztrológia nagy rajongója. Amikor unokatestvére 2022 februárjában meg akarta látogatni nagyszüleiket Floridában, Amanda figyelmeztette, hogy nem túl szerencsés az összejövetel időpontja, mivel a Merkúr retrográdban lesz. „Az unokatestvérem csak legyintett – mondta a 30 éves nő. – Tudom, hogy azt gondolja, kicsit hibbant vagyok.” Amikor aztán a járata négy órát késett, Amanda nem tudott másra gondolni, csak arra, hogy a Merkúr retrográd miatt van. Ezután kijelentette, hogy soha többé nem hajlandó semmit a retrográd idejére szervezni. 

Az 55 éves tarot-kártyarajongó Michel Tell azt mondta, a legutóbbi Merkúr retrográd kétezer dollárjába került, mert az autója elektromos rendszere felmondta a szolgálatot. Egy újabb hasonló fiaskótól tartva üzlettársával – aki szintén hisz az asztrológiában – úgy döntöttek, hogy elhalasztják a május elejére tervezett találkozójukat, ami többórás autóútra lett volna tőlük. „Mindketten nevettünk, amikor legutóbb bajba kerültünk, mert tudhattuk volna, hogy a retrográd idejére nem szabad megbeszélést és utazást szerveznünk” – mondta Tell. 

Sadicka Arthur sem volt boldog, amikor rájött, hogy az Arubára tervezett 27. születésnapi kiruccanása pont egybeesik a második idei Merkúr retrográddal. De kidolgozott egy mentőmegoldást: elrepül még az asztrológiai katasztrófahelyzet előtt, magával visz egy extra mobiltöltőt és minden szükséges dolgot, ami jól jöhet a balszerencsés helyzetekben. „A retrográd még akár jó hatással is lehet. Most úgy tekintek rá, mint ami újratölt, felfrissít, mindent átalakít, amin keresztülmentünk” – mondta Sadicka Arthur.

Brian McManus még az első Merkúr retrográd előtt, januárban kezdte keresni az új lakását. Majd miután nem talált megfelelőt és közelített az első 2022-es retrográd, fel is függesztette a dolgot. „Talán a hullámok jobbak lesznek később” – gondolta akkor. Egy teljesen bútorozott, kétszobás házat próbált találni azóta, hogy lement a februári retrográd, ám még mindig nem találta meg, pedig a nyakunkon a második ilyen idei esemény. „Talán majd a harmadik előtt” – mondta reménykedve.

Forrás: Wall Street Journal Fotó: Getty Images