Ezek a csillagjegyek folyton a múlton rágódnak

2022. július 17.
Mondani könnyű, megvalósítani már annál kevésbé: a múlt sérelmei sokszor visszahúznak és útját állják a fejlődésnek – ez a 4 csillagjegy saját tapasztalatból is tudja mindezt.

Ezek a csillagjegy egyszerűen képtelenek elszakadni a régmúlt eseményeitől, ezért fogalmuk sincs róla, hogyan boríthatnának fátylat a múltra. Hosszan rágódnak a problémákon, nehezen dolgozzák fel a sérelmeiket, és akkor is képesek leporolni azokat, amikor mások már rég elfelejtették. Nemcsak nekik nehéz együtt élni ezzel a lelki teherrel, hanem sokszor a környezetükben élőknek is feladják a leckét…

Ezek a csillagjegyek folyton a múlton rágódnak

Bika

A Bika szinte mindig lassan, komótosan teszi a dolgát, ami a felejtésre is igaz. Azokat a helyzeteket, amikben komolyan megbántották, sosem ereszti szélnek, inkább újra és újra átéli a fájdalmas pillanatokat. Nála sosem merül semmi a feledés homályába, azokra, akik egyszer megsebezték, mindig más szemmel fog nézni, mindegy, hányszor kértek tőle bocsánatot. A Bikának már az is komoly előrelépés, ha rájön, hogy saját boldogságának ő is útjában állhat az örökös rágódással – ha a felismerés után tesz is azért, hogy elengedje a haragot, új fejezet kezdődhet az életében.

Rák

A Rák irigylésre méltó memóriával rendelkezik, ami nem mindig áldás, hanem inkább átok: nagyon hosszú ideig dédelgeti a rossz emlékeket, hajlamos arra, hogy túlzottan sokáig rágódjon egy-egy problémán, múltbeli sérelmén. Akik kihúzták nála a gyufát, nehezen kapnak új esélyt, mivel nem erőssége, hogy félretegye a büszkeségét, és megbocsásson. A legrosszabbul azt viseli, ha egy olyan személy okoz neki fájdalmat, akiben korábban megbízott, és akitől egyáltalán nem számított ilyesmire. Időnként azért képes a megbocsátásra, ehhez azonban komoly erőfeszítéseket kell tennie.

Szűz

A nehezen kiismerhető Szűz igazán fejlett kritikai érzékkel rendelkezik, és a mércét nagyon magasra teszi másokkal és saját magával szemben is. A problémákon hajlamos hosszú ideig kattogni, nemcsak akkor, amikor megoldást keres azokra, hanem még utólag is: minden apró részletet képes felidézni, ebből adódóan az, aki egyszer belegázolt a lelkébe vagy elárulta, nem sok jóra számíthat. Azért, hogy a bizalmát visszanyerjék, komolyan meg kell dolgozni és többszörösen kell bizonyítani. Gyanakvását nagy valószínűséggel ezután sem tudja majd elhallgattatni…

Ezek a csillagjegyek folyton a múlton rágódnak

Skorpió

Tévedés lett volna kihagyni a Skorpiót ebből a listából, hiszen a régi sebek feltépésében már-már fekete övesnek számít! Saját magát profi szinten gyötri a múlt felhánytorgatásával, de azoknak is rengeteg fejfájást okoz, akik a környezetében élnek. A Skorpió az önmarcangolás mellett a bosszúálláshoz is mesterien ért, biztos, hogy addig nem lép túl a sérelmein, amíg vissza nem vág azoknak, akik megbántották. Abban teljesen felesleges reménykedni, hogy megfeledkezik az ellene elkövetett vétségekről, ez ugyanis akkor sem fog megtörténni, ha valami csoda folytán megbocsát.

Fotó: Getty Images

Ezt olvastad már?