Jó tudni: ilyen a csillagjegyek igazi arca a szerelemben

2022. december 15.
Hűséges? Öntelt? Vagy megközelíthetetlen? Mutatjuk, hogyan viselkednek az egyes csillagjegyek, ha fülig szerelmesek!

Kos – lehengerlő, de kissé öntelt

Ismerkedés közben a Kos szuper elbűvölő tud lenni és grandiózus romantikus gesztusaival bárkit le tud venni a lábáról. Bár tényleg jóleshet a másiknak, ha a Kos folyamatosan csak rá összpontosít, az már nem annyira vonzó, ha közben el is nyomja a partnerét. A probléma az, hogy a Kosok túlságosan is énközpontúak és nehezen engednek a saját elképzelésükből. A legnagyobb feladatuk egy kapcsolatban, hogy az egyenlőségre törekedjenek és figyelembe vegyék a partnerük nézőpontját is.

Bika – nagyon tud szeretni, de nem tudja, mikor kell lelépni

Egy Bika nagyon tud szeretni és imádja kényeztetni a partnerét. A kényelemből és a komfortzónájából azonban nehezen lép ki, éppen azért az utolsó utáni pillanatig is hajlamos ragaszkodni egy kapcsolathoz. Még akkor is, amikor annak már nincs sok értelme. Ha valamiben jól érzi magát, ha valakihez hozzászokott, akkor arról nehezen mond le.

Ikrek – nehéz eldönteni, hogy mikor szerelmes

Az Ikrek igazi társasági pillangó, imádja a nyüzsgést, akkor érzi a legjobban magát, ha emberek között lehet. Ám pont ezért nehéz megmondani, hogy vajon vannak-e érzései valaki iránt, vagy egyszerűen csak barátkozni próbál. Az Ikrek a keresgélés közben hajlamos lehet több potenciális partner iránt is érzelmeket táplálni, de ha végül megtalálja azt, akinek tényleg oda tudja adni a szívét, akkor nincs több kertelés, bártan felvállalja a szerelmét.

Ikrek – nehéz eldönteni, hogy mikor szerelmes

Rák – gondoskodással mutatja ki a szerelmét

A Rák szeret az otthon biztonságában lenni, így hát a szeretetét is legkönnyebben út tudja kimutatni, ha a szerelmére főz, mos, takarít és mindig mindent rendben tart. Imád bekuckózni a kanapéra, egy otthoni összebújásnál számára nincs romantikusabb randevú. A probléma az, hogy a gondoskodást hajlamos lehet kicsit túlzásba vinni, és egy idő után a partnerének nehezére eshet eldönteni, hogy vajon a párjával vagy az anyjával él-e együtt.

Oroszlán – ha szerelmes, nincs nála hűségesebb

A szerelmes Oroszlán az ideális partner, nincs nála hűségesebb és megbízhatóbb társ a csillagjegyek között. Hatalmas szíve van, és rendkívül önzetlen tud lenni – és az ágyban nyújtott teljesítményéről még nem is beszéltünk… Bátran kijelenthetjük, hogy az Oroszlán nemcsak a dzsungel, de a hálószoba királya is, aki mindig nagyon figyel rá, hogy partnerének örömet okozzon.

Szűz – nagyon tud szeretni és könnyen társfüggő lehet

A Szűz egy meglehetősen félénk csillagjegy, ezért jellemzően olyasvalakibe szeret bele, aki mellett teljesen biztonságban érzi magát. A probléma csak az, hogy egy idő után túlságosan függeni kezd a partnerétől, ami nem feltétlenül tesz jót a párkapcsolatának. Egy kapcsolatban a párok általában kiegészítik egymást, táplálják a másik energiáját, viszont ha egy Szűz beleszeret valakibe, hajlamos kaméleonná változni. Nem kiegészíteni fogja a partnerét, hanem teljesen olyanná válik, mint a másik.

Mérleg – nagyon könnyű vele, és pont ez a baj

A Mérleg nagyon odaadó tud lenni, nem stresszeli túl a dolgokat és nem megy bele a felesleges vitákba. Egy Mérleg hajlamos ráhagyni szinte minden döntést a partnerére, ami a partnernek persze jó lehet, de hosszú távon a Mérlegnek már kevésbé. Gondoskodó és figyelmes, bármikor képes feláldozni a saját igényeit és szükségleteit a másik érdekében – és pont ez a probléma. Egy idő után könnyen elveszítheti saját magát, saját egyéniségét a párja mellett.

Skorpió – vágyik a kötődésre, de néha túlzásba esik

A Skorpió a csillagjegyek között a legérzékibb. De nemcsak az ágyban vágyik a szenvedélyre, hanem a hálószobán kívül is arra törekszik, hogy a partnerével minél mélyebb kapcsolatot alakítson ki. Szeret hosszan beszélgetni az élet komolyabb dolgairól is, és szinte már betegesen vágyik rá, hogy a partneréhez minél közelebb kerüljön. Ez egyrészről pozitívum is lehet, de könnyen vezethet féltékenységi rohamokhoz és irracionális viselkedéshez.

Nyilas – meg akarja mutatni a világot, de nem túl érzelmes

A Nyilas nem a legérzelmesebb partner, helyette nagyon lelkes, nagylelkű, imádja a kalandokat és szeret örömet okozni a partnerének. Imád utazni, ahelyett hát, hogy a társát különféle ajándékokkal lepné meg, ő inkább az egész világot meg akarja neki mutatni. Imád új kultúrákat megismerni, és fontos neki, hogy ebben a partnere is vele tartson.

Bak – nehéz közel kerülni hozzá

A Bak érzelmi falainak áttörése hatalmas kihívást jelenthet, de ha valaki hajlandó rá és veszi a fáradtságot, végül sikerülhet a bizalmába férkőzni. Nem szép kimondani, de Bak a legnehezebben szerethető csillagjegy az összes közül. A Bak hideg és érzelemmentes a szerelemben, ő inkább kiszámíthatóságra és racionalitásra vágyik. Mivel az érzelmeit nem igen mutatja ki, egy párkapcsolatban ezt hajlamos anyagiakkal, különféle ajándékokkal pótolni.

Vízöntő – furcsán mutatja ki a szerelmét

Lehet, hogy a Vízöntő éppen fülig szerelmes, ám ezt a partnere nem biztos, hogy észreveszi. Ha nem is direkt, de a Vízöntő hajlamos hidegen és érzéketlenül viselkedni egy párkapcsolatban, ami miatt a párja gyakran érezheti úgy, hogy nem kap elég figyelmet és szeretetet tőle.  Pedig a Vízöntő nagyon is tud szeretni, csak nem feltétlenül úgy mutatja ki, ahogy azt a másik elvárná. Ő a legkülönlegesebb az összes csillagjegy közül, éppen ezért a furcsaságait érdemes elnézni neki.

Halak – mélyen érez és könnyen megsebződik

A Halak szuper romantikus tud lenni. Ha valakibe beleszeret, ő lesz számára a legfontosabb az egész világon. A probléma csak az, hogy a szerelem nagyon könnyen el is tudja vakítani, és így a szíve is pillanatok alatt össze tud törni. Nagyon tud szeretni, de ha rosszul választ és ezt nem veszi észre időben, akkor könnyen benne tud ragadni egy toxikus, abuzív kapcsolatban.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!