Márciusi horoszkóp 2023: a Kos a fellegekben jár, az Ikreket a lendület viszi előre

2023. március 02.
Felpezsdül a szerelmi életünk, beindulnak az energiák. Melyik csillagjegynek mit hoz a március?
Márciusi havi horoszkóp 2023

KOS

Érzed a tavasz közeledtét: egyre többet ábrándozol, ami alapvetően nem szokásod. A tettek sokkal fontosabbak számodra, mostanában mégis időről időre megengeded magadnak, hogy álmodozz. A szerelmet hozó Vénusz a születési jegyedben jár, így most könnyen és gyorsan eshetsz szerelembe. Ez elől nem menekülhetsz még akkor sem, ha párkapcsolatban élsz. Uralkodó bolygód, a Mars gyors ismerkedésre, csevegésre csábít.

BIKA

Ebben a hónapban nagyon komolyan veszed a hivatásodat, és élsz a felkínált lehetőségekkel. Elképzelhető, hogy komoly, bőkezű támogató is jut neked. A pénzügyeidet azonban vedd komolyan, a gyors reakciókat generáló Mars olyan területen jár, amely meggondolatlan lépésekre sarkallhat. Amennyiben a család számára vásárolnál tartós cikket, csak megbízható helyről vedd.

IKREK

Fantasztikus, hogy milyen aktív leszel. Elsősorban szellemi pezsgésre számíts, de nem kizárt, hogy egy érdekes sportág is a figyelmed középpontjába kerül. Jól teszed, ha minden lehetőséget kihasználsz, és az időd a szabad levegőn töltöd. Külfölddel kapcsolatos terveidnek is kedvez ez az időszak: érdemes már most egyeztetni a családtagokkal a nyári szabadság időpontját és megbeszélni az úti célt is.

RÁK

A hónap elején az átlagosnál érzékenyebb leszel. Előfordulhat, hogy nem mersz egy érzelmi kérdést tisztázni, amely frusztrál. Szerencsére csak rövid ideig okoz mindez zűrt a lelkedben, amint tisztázod magadban az érzéseidet, megtalálod a helyes utat. A hivatásod területén felragyog a Nap, és kinyílnak azok az ajtók is, amelyek korábban zárva voltak előtted. Az égitestekkel együttműködve megtalálhatod a legkedvezőbb megoldásokat.

OROSZLÁN

A legtöbb időt tervezgetéssel töltöd, ám a gondolataid gyakran elkalandoznak. A tavasz közeledtével sokat foglalkozol a ruhatáraddal, néhány régi holmit jótékony célra is felajánlhatsz. A pároddal a hónap elején nehezen értesz szót, de aztán egyre inkább egymásra hangolódtok. A hivatásodban tarts ki az elképzeléseid mellett, még akkor is, ha a főnököd ferde szemmel néz rád.

SZŰZ

Romantikus hangulatban vagy, a pároddal egyre jobban alakul minden. Még akkor is így lesz, ha néhány rokon mindent megtesz azért, hogy ellentétet szítson kettőtök között. Mindig tartsd szem előtt a higgadt kommunikáció fontosságát. A munkád során számos kihívással találkozhatsz, de ne aggódj, bőven van energiád, hogy megoldást találj a problémákra. Jót tesz, ha időnként a fizikai erődet is használod.

MÉRLEG

Leginkább a párkapcsolatodra fókuszálsz. Uralkodó bolygód, a Vénusz a szenvedélyes Kos jegyében jár, és nem hagyja szó nélkül a szerelmi életedet. Dinamikusnak érzed magad, annak ellenére, hogy a születési jegyedre inkább a lassú, kedveskedő stílus a jellemző. Mostanában ennek épp az ellenkezője igaz rád: soha nem tapasztalt bátorsággal, határozottsággal mutatod ki az érzelmeidet.

SKORPIÓ

A kapcsolataid terén várható változás, megeshet, hogy még a barátaidat is lecseréled. Mivel könnyedén kezeled a kapcsolataidat, nem ráz meg, ha valaki távozik, hiszen azonnal a helyébe lép más. Ebben az időszakban a társasági életedre koncentrálsz. Ha egyedülálló vagy, gyorsan találsz partnert, nyitott vagy a romantikus programokra. A munkahelyeden inkább legyél visszafogott, és ne kommentálj minden eseményt.

NYILAS

Nagyon erős benned a vágy, hogy önálló legyél. A kommunikációdat az eredetiség, ám gyakran az önfejűség jellemzi. A párkapcsolatokban fontos téma lehet a pénz. A döntéseidben nem vagy következetes: néha nagyvonalúan beleegyezel egy-egy shoppingolásba, máskor egy csekély összeg miatt kerülsz paprikás hangulatba. Ha ingatlanvásárlás előtt állsz, jobb, ha elhalasztod a döntést.

BAK

Különleges tapasztalatot szerezhetsz a hónap utolsó hetében. A hosszú évek óta a születési jegyedben járó, mindent megváltoztató Plútó átlép a következő csillagjegybe, azaz a Vízöntőbe. Függetlennek érezheted magadat, egy munka pedig, amely már annyi fejfájást okozott, meghozhatja az eredményét. A Plútót a regeneráció bolygójának is nevezik, hála neki, lassan, de biztosan egyszerűbbé, érthetőbbé válik minden az életedben.

VÍZÖNTŐ

A születési jegyedbe érkező lassú, más néven nemzedéki hatású égitest, a Plútó még céltudatosabbá tesz. Néha szinte mániákusan ragaszkodsz majd a nézeteidhez. Az élet különböző területei közül főleg a pénz és a kapcsolatrendszer kerül a fókuszba nálad. A kapcsolatok kiemelkedő szerepet kapnak ezekben a hetekben: minden új vagy régi ismeretség előre visz, a javadat szolgálja.

HALAK

A Nap a születési jegyedben jár még bő két hétig, érdemes a jóindulatára hagyatkoznod. Sokat foglalkozhatsz a családoddal, az otthonoddal. Ennek ellenére a közvetlen családtagok egyike türelmetlen lehet, nem tanúsít empátiát az irányodba. Szerencsére te békés természetű vagy és nem hagyod magad provokálni. Pénzügyi területen állandóságra ne számíts: ami jön, az gyorsan megy is, a hangulatod ellenben pozitív.

Szerző: Molnár Éva asztrológus Fotó: Getty Images