Augusztus 31.: a nyár utolsó teliholdjának komoly hatása lesz az életünkre

2023. augusztus 30.
Ma éjszaka egy igazán különleges kék szuperhold fogja beragyogni a csillagos eget – de hogyan fog vajon hatni az életünkre?
Augusztus 31.: a nyár utolsó teliholdjának komoly hatása lesz az életünkre

Az idei augusztusunk csillagászati szempontból rendkívül érdekesre sikeredett: a hónapot augusztus 1-én egy telihold, pontosabban egy szuperhold nyitotta meg, ma éjjel pedig egy újabb telihold, egy kék szuperhold fogja lezárni. Míg egyes csillagjegyek jobban a bőrükön fogják érezni az augusztusi kék telihold hatását, addig mások kevésbé – az azonban biztos, hogy valamilyen módon mindannyiunk életét befolyásolni fogja. Az augusztus 31-i telihold minden csillagjegyet arra bátorít majd, hogy az előttük álló, félig-meddig elvégzett feladatokon túlra, a jövőbeli álmaik és ideáljaik felé tekintsenek. Az egyedülálló jelenséget ma este, pontosabban a szerdáról csütörtökre virradó éjszaka figyelhetjük meg.

Mit jelent a telihold az asztrológiában?

A telihold fénye segít, hogy képesek legyünk jobban magunkba tekinteni, és élesebb rálátásunk legyen a körülöttünk élőkre. A Nap visszavert sugarai ilyenkor azt is megvilágítják, ami máskor rejtve marad. Esélyünk nyílik más szemszögből is megérteni a dolgokat. Mélyebben megismerhetjük önmagunkat, és megérthetjük, mire kell jobban odafigyelnünk. A teliholdak a Nap és a Hold szembenállása következtében következnek be, amikor a Föld a két égitest között helyezkedik el. Egy ilyen szembenállás során az energiák egymás ellentétes oldalára kerülnek, és intenzív érzéseket generálnak energetikai rendszerünk számára.

Micsoda a szuperhold?

A szuperholdak évente körülbelül három-négy alkalommal fordulnak elő, akkor, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be. Bár ilyenkor az égitest puszta szemmel nézve nagyobbnak és fényesebbnek tűnhet az átlagos teliholdaknál, ám a testünkre és a hangulatunkra gyakorolt hatása semmiben sem különbözik a szokásos teliholdétól.

Micsoda a kék hold?

Kék holdról akkor beszélhetünk, ha ugyanabban a naptári hónapban két telihold is van (ám sajnos a hold színe valójában nem lesz kék). Kék holdak csak két-három évente egyszer fordulnak elő.

A mai telihold különösen ritkának számít, mivel egyszerre lesz szuper és kék is. 

Az utolsó kék szuperhold 2009 decemberében volt; az idei után következő pedig csak 2032 augusztusában lesz.

De vajon miként fog hatni a nyár utolsó teliholdja a csillagjegyekre?

Augusztus 31.: a nyár utolsó teliholdjának komoly hatása lesz az életünkre

De vajon miként fog hatni a nyár utolsó teliholdja a csillagjegyekre?

Kos csillagjegy (március 20. – április 19.)

Augusztus 31-én a telihold azt a vágyadat világítja majd meg, hogy visszavonulj és elvonulj kicsit a nyilvánosság elől. Bár általában elég aktív vagy, ez a holdtölte arra ösztönöz, hogy kevesebb időt tölts mozgásban, és többet fantáziálj. Ha úgy érzed, kiégtél, most itt az ideje, hogy olyan dolgok felé fordítsd a figyelmedet, amelyek nem igényelnek sok fizikai aktivitást, mint például a naplóírás vagy az álmodozás.

Bika csillagjegy (április 19. – május 20.)

A telihold idején a barátságaiddal és a szűkebb közösségeddel kapcsolatos reményeid és álmaid kerülnek a reflektorfénybe. Lehet, hogy olyasvalakivel dolgozol együtt, aki inspirál, vagy éppen azt fontolgatod, hogy bővítsd a kapcsolati hálód. A kapcsolatok, amelyeket most teremtesz, hosszú távon támogatást és bajtársiasságot nyújthatnak neked.

Ikrek csillagjegy (május 20. – június 21.)

Augusztus 31-én a telihold megvilágítja a karriered és előtérbe helyezi a hivatásoddal kapcsolatos reményeidet és vágyaidat. Hajlamos vagy nagyot álmodni, és ezen a napon könnyebben el tudod majd képzelni, milyen karrierlehetőségek állhatnak előtted. Ez a holdtölte előléptetést is tartogathat, vagy lehetőséget adhat arra, hogy tehetségedet tömegek előtt is megmutasd.

Rák csillagjegy (június 21. – július 22.)

A telihold segíthet megvilágítani a jelenlegi hitrendszeredet és filozófiádat, és arra ösztönöz, hogy tágítsd a perspektíváidat – különösen akkor, ha a mindennapi életedet áthatja a stressz. Ez egy szerencsés időszak az utazáshoz vagy ahhoz, hogy valami szokatlant csinálj. Ne habozz változtatni a dolgokon.

Oroszlán csillagjegy (július 22. – augusztus 21.)

A telihold rávilágít a határaidra, illetve a kötelezettségeidre. Lehet, hogy törlesztesz egy régóta válladat nyomó adósságot, de olyan lehetőségek is előtérbe kerülhetnek, amelyekről korábban nem is álmodtál. Bármilyen végkifejlet is várjon rád, ne félj elfogadni a változásokat. 

Szűz csillagjegy (aug. 21. – szept. 22.)

A telihold kibontakozásával a romantikus kapcsolataid kerülnek előtérbe. Bár általában eléggé logikus ember vagy, ez a telihold arra bátorít, hogy fogadd el a lehetőségeket, amelyeket a kapcsolataid kínálnak. Próbáld meg nem korlátozni a gondolkodásodat, ha szerelemről van szó, előnyödre válik, ha nyitott maradsz.

Mérleg csillagjegy (szeptember 22. – október 22.)

Augusztus 31-én a telihold a jelenlegi szokásaidra, rutinjaidra és rituáléidra irányítja a figyelmedet. Erőt kapsz hozzá, hogy olyan változtatásokat hajts végre, amelyek támogatják az álmaidat és ideáljaidat. Talán most van itt az ideje, hogy megpróbálj kilépni a merev szokásokból és megpróbálj olyan rugalmas lenni a mindennapokban, hogy a lehető legjobban tudj teljesíteni. 

Skorpió csillagjegy (október 23. – november 22.)

Telihold idején szabadjára engeded a fantáziádat, így ez egy szerencsés időszak arra, hogy vizualizáld, milyen módon hódolhatsz az élet örömeinek. Fordulóponthoz érhetsz egy romantikus viszonyban, vagy kreatív projektet vihetsz véghez. Akárhogy is, a mai telihold arról szól, hogy mi minden lehetséges az életedben, ha az élvezeteket helyezed előtérbe, és így garantáltan ihletet kapsz majd.

Nyilas csillagjegy (november 22. – december 20.)

Augusztus 31-én a telihold az otthon és a család negyedik házát világítja meg, és a magánéleteddel kapcsolatos ideáljaidat helyezi a középpontba. Bár ez nem egy különösen aktív időszak számodra, rengeteg időt töltesz majd azzal, hogy elképzeld, hogyan nézne ki az ideális életmód számodra. Lehet, hogy szükségét érzed annak, hogy elköltözz, vagy olyan változtatásokat eszközölj a lakóhelyeden, amelyek jobban megfelelnek a magánéleteddel kapcsolatos álmaidnak.

Bak csillagjegy (december 20. – január 21.)

A telihold idején a képzeletedre fektess hangsúlyt. Itt az ideje, hogy hangot adj gondolataidnak és ötleteidnek, még akkor is, ha a részletek még nem teljesen vannak kidolgozva. Ma gondolj nagyot, és engedd, hogy a képzeleted vezessen. Inspirációnak ezen a napon nem leszel szűkében.

Vízöntő csillagjegy (január 21. – február 20.)

A telihold a jelenlegi pénzügyeidet és erőforrásaidat fogja megvilágítani. Ezen a napon átgondolod, milyen lehetőségek állnak előtted, miközben elképzeled, hogyan tudnád a legtöbbet kihozni abból, ami jelenleg a birtokodban van. Bár a konkrétumok még a levegőben lóghatnak, ez most egy szerencsés időszak arra, hogy megálmodd, hogyan élvezheted ki leginkább a munkád gyümölcsét.

Halak csillagjegy (február 20. – március 20.)

Augusztus 31-én a telihold rávilágít az aktuális álmaidra és törekvéseidre, amelyeket magaddal és az identitásoddal kapcsolatban dédelgetsz. Egy olyan időszak után, amikor a racionalitást helyezted előtérbe a képzelettel és a kreativitással szemben, most itt a pillanat, hogy nagyban gondolkodj. A világ most a lábaid előtt hever.

Forrás: Elite Daily Fotó: Getty Images