Bak: ezért olyan különleges a január hónap csillagjegye

2024. január 04.
Kihez illik és kihez nem a Bak? Milyenek a párkapcsolataiban, barátságaiban és az üzleti életben a csillagjegy szülöttei? Cikkünkből most mindent megtudhatunk a környezetünkben élő Bakokról!
Bak csillagjegy
  • A Bak jegy december 22-től január 19-ig tart.
  • Igazi Föld jegy, aki mindig racionális és a céljaira összpontosít.
  • De vajon milyen tulajdonságai emelik ki a többi csillagjegy közül a Bakot és hogy viselkednek az emberi kapcsolataikban?

A Bak az állatöv 10. jegye (december 22. – január 19.), szimbóluma egy mitológiai lény, a tengeri kecske. A Föld jegyek közé tartozik, uralkodó bolygója a Szaturnusz, mely bölcsességéről és őszinteségéről ismert.

A Bak személyiségjegyek

Nagyon kifinomult jegy a Bak, a csillagjegy szülötteit azonban gyakran félreértik. Személyiségét jobban megérthetjük, ha megnézzük uralkodó bolygóját, a Szaturnuszt. 

A Szaturnusz, és így a Bak jegye is a hitelességről, a valóságról és az őszinteségről árulkodik. Ráadásul az évek által hozott bölcsességet erősíti a csillagjegy szülötteiben, így a Bak jól tudja, mit jelent az időtlen, klasszikus érték. A Bakokat ritkán befolyásolják a hóbortok és a trendek, nem követik, amit a tömeg csinál.

A Szaturnusz az asztrológia szerint a test csontjaival is összefüggésbe hozható, és azzal, ami stabilan tart minket. A Bakok tehát szeretik a stabilitást, miközben az újrakezdés utáni vágyakozásuk azzal is összefügg, hogy születésnapjuk az év átmenetére esik.

A Bakokra gyakran úgy gondolunk, mint szorgalmas és ambiciózus emberekre. Ez összefüggésben van a szimbólumukkal, a mitológiai tengeri kecskével. A kecske olyan állat, amely a legvalószínűtlenebb helyekre is képes felmászni, míg a hal a hatalmas óceán mélyére is leúszik. Utóbbi a csillagjegy spirituális mélységét szimbolizálja. A Bakok feladata, hogy egyensúlyt teremtsenek e két birodalom, az e világi teljesítményközpontú materializmus és a spirituális igazság között.

A Bak csillagjegy szimbolikus állata a mitológiai tengeri kecske

A Bak csillagjegy szimbolikus állata a mitológiai tengeri kecske

A Bakok fő jellemzői

Az asztrológus szerint az alábbi személyiségjegyekkel jellemezhetőek leginkább a Bakok:

  • Ambiciózus
  • Hiteles
  • Elkötelezett
  • Hagyománytisztelő
  • Bölcs
  • Komoly
  • Őszinte
  • Távolságtartó
  • Pesszimista
  • Időnként az érdekei vezérlik

Bak csillagjegy a szerelmi kapcsolatokban

Mint azt már tudhatjuk, a Bakok nem szenvedélyesek és kerülik a drámát a kapcsolataikban. Szeretik viszont az elkötelezettséget, és keresik az egyetlen párjukat. Ezt azonban nehezen találják meg a csillagjegy szülöttei, mert maximalisták, és bizonyos tulajdonságokat keresnek a másikban. Ezért nem sietnek megállapodni sem.

A Bakok számára nagy kihívás a lazítás, ami az évek múlásával azért javul. Vagyis a Bakok idősebb korukra mindenben kényelmesebbé és spontánabbá válnak.

Ha párkapcsolatban élnek, a Bakok szeretik a magánéletet, és sok időt szeretnének a partnerükkel tölteni, míg a szerelmüket nem szívesen mutatják ki nyilvánosan. Az ideális partner számukra nyugodt, érzéki és száz százalékig hiteles.

Bakok a barátságokban

A Bakok nagyra értékelik az igazságot, a bölcsességet és a stabilitást a barátságaikban. A tipikus Bakok karrierorientáltak és nagyon szenvedélyesek a munkájuk iránt. Ez azt jelenti, hogy barátságaik és kapcsolataik háttérbe szorulnak időnként. Amiért meg kell dolgozniuk a csillagjegy szülötteinek, az a munka és a magánélet közötti nagyon törékeny egyensúly.

Bakok az üzleti életben

Teljesen elkötelezett szakemberek, szeretik a munkájukat és fáradhatatlanul dolgoznak. Hivatalos kapcsolatokat alakítanak ki a kollégákkal, és csak akkor barátkoznak, ha ez az érdekükben áll. A csillagjegy szülöttei nagyon ambiciózusak és soha nem adják fel

Kikkel illenek össze a Bakok és kikkel nem?

Az asztrológia és a csillagjegyek összeillősége terén nincsenek örök érvényű szabályok. Elmondható viszont, hogy a Bakok általában olyan emberekhez vonzódnak, akik támogatók és közvetlenek. 

Leginkább a többi földi jeggyel kompatibilisek, hiszen ugyanazt a nyelvet beszélik, de a vízjegyekkel is kijönnek, hiszen érzelmileg kötődnek hozzájuk. Kevésbé kompatibilisek viszont a levegő- és a tűzjegyekkel, mivel a szexuális kémia megvan ugyan közöttük, de nem teremtenek tartós kapcsolatokat – mint amilyenekre egy Bak vágyik.

Forrás: Marie Claire Greece, fotó: Unsplash