Ennél a csillagjegynél szexuális paranoiát okozhat a telihold

2023. október 19.
Négy olyan csillagjegy is van az asztrológus szerint, akik különösen érzékenyek a telihold energiáira. Azt is elárulta a szakember, milyen érzelmi kilengéseket okozhat náluk a holdtölte.
Telihold csillagjegy
  • Szexuális paranoia, titkolózás és könnyek – a telihold erős érzelmeket válthat ki a csillagjegyekből.
  • Az újhold és a telihold idején sokkal erősebbek a Nap és a Hold mágneses mezejének hatásai a testünkre.
  • Az asztrológus szerint a Hold különösen az érzelmi életünkre és az ítélőképességünkre van erős hatással.

Egészen szélsőséges érzelmeket válthat ki a csillagjegyekből a telihold az asztrológus szerint. Négy olyan csillagjegy van a zodiákusban, akiknél különösen erősek ezek a hatások. Ám nem csak paranoiában, rossz döntésekben és a józan ítélőképesség elvesztésében mutatkozhatnak meg a telihold hatásai a csillagjegyekre. 

A holdciklusnak ez a fázisa energiával és a kreatív oldalunk felerősödésével különösen kedvező időszakot teremt arra, hogy tervezzünk és alkossunk. 

Mutatjuk, melyik az a négy csillagjegy, akikre különösen erősen hat a telihold, és milyen érzelmekre számíthatunk náluk ebben az időszakban!

1. A Nyilas (november 22. – december 21.) érzelmeire erősen hat a telihold

Az egyik legnyitottabb csillagjegy a zodiákusban a Nyilas, így nem meglepő, hogy a telihold is fokozottan érezteti hatását a jegy szülötteinél. Még erősebb a szabadságvágya a Nyilasoknak teliholdkor, ilyenkor hirtelen hozhatnak a párkapcsolatuk befejezését illetően is olyan döntéseket, amit később esetleg megbánnak. 

Gyakori, hogy a csillagjegy szülöttei telihold táján érzelgőssé és síróssá válnak. Ám az alkotóvágyuk is csúcsra ér ezekben a napokban, sokszor születnek ilyenkor forradalmi, világmegváltó gondolataik és terveik. Ám a képzeletük is gyakran játszik a Nyilasokkal ilyenkor, hajlamosak lehetnek a neurotikos paranoiára, üldözési mániára, alaptalan féltékenységre és gyanúsítgatásra.

2. A Mérleg (szeptember 23. – október 22.) érzelmeire erősen hat a telihold

A telihold kozmikus energiái kilökhetik egyensúlyából a Mérleget. A csillagjegy szülöttei gyakran érzik úgy ilyenkor, hogy elvesztették a lábuk alól a talajt. Bár alapvetően stabil személyiségek, telihold idején nehezen kerekednek felül borús gondolataikon és a melankólián a Mérlegek. Ilyenkor nehezebben rázzák le magukról mások véleményét is. 

Jó alkalom viszont a telihold a Mérlegek számára arra, hogy valami új dologba kezdjenek, akár új párkapcsolatba, mivel sokkal nyitottabban állnak hozzá a lehetőségekhez. De számítaniuk kell könnyekre is a vad szenvedély mellett, és egy aprócska megbánásra, ha később rájönnek, nem így gondolták.

Szexuális paranoia, titkolózás és könnyek - a telihold erős érzelmeket válthat ki a csillagjegyekből

Szexuális paranoia, titkolózás és könnyek – a telihold erős érzelmeket válthat ki a csillagjegyekből

3. A Bak (december 22. – január 19.) érzelmeire erősen hat a telihold

Általában nem találják a helyüket a Bakok telihold idején, úgy érezhetik, minden máshogy működik, mint kellene. Ha sikerül meglovagolniuk az erős energiákat, akkor viszont tüzeket gyújthatnak és bármit sikerre vihetnek a csillagjegy szülöttei. 

Ám ugyanilyen erős frusztrációt és dühöt is érezhetnek a Bakok a teliholdkor, gyakran úgy, hogy az okát sem tudják. Próbálják meg ezeket az erős negatív energiákat kreativitássá formálni, és még valami jó is kisülhet belőle.

4. A Kos (március 21. – április 19.) érzelmeire erősen hat a telihold

Mindenkit őrületbe kergetnek a Kosok teliholdkor. Egészen szélsőséges érzelmeket tapasztalhatnak a csillagjegy szülöttei. Szexuális paranoia, féltékenység és vad, állati ösztönök szabadulhatnak fel a Kosok körül telihold idején. 

Nehezen tartják kordában az érzelmeiket a csillagjegy szülöttei ilyenkor, szerencsére ez az őrült tudatállapot csak néhány napig tart. Gyakran viszont csak a csodálkozás marad utána: ezt tényleg megtettem?!

Forrás: Your Tango, fotó: Unsplash