Októberi asztrológiai események: mire számítsunk a horoszkóp szerint?

2024. október 03.
Nem csak a halloween lehet rémisztő 2024 októberében. A hónap asztrológiai eseményeit elnézve, bőven lesz oka a csillagjegyeknek a félelemre. Ám ez nem jelenti azt, hogy ne fordíthatnák az állatövi jegyek javukra az univerzum kavargó energiáit.
Asztrológiai események 2024 október
  • Az októberi asztrológiai események között Merkúr retrográd ugyan nincs, mégsem lehetnek nyugodtak a csillagjegyek.
  • Ugyan Merkúr retrográd nem lesz 2024 októberében, ám más égitestek retrográdja felkavarja a Mérleg szezon energiáit.
  • Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet az október asztrológiai eseményekből?

Különleges időszak az október nem csak az évszakváltás, de az asztrológiai események szempontjából is. Erőteljes Nap energiákkal indul a hónap a Mérleg jegyében. Ez komoly felismeréseket hozhat a csillagjegyek életében, ugyanakkor megérkezéseket is. 

Az már csak hab a tortán az októberi asztrológiai események között, hogy a szerelem bolygója, a Vénusz, a hónapban tovább halad a Mérlegből az érzéki Skorpió jegyébe. Ez érezhetően felfűti az állatövi jegyek szerelmi életét.

Ezek lesznek a legfontosabb asztrológiai események 2024 októberében

1. A Mérleg szezon energiái

Október első heteiben még az erőteljes Mérleg energiák határozzák meg a csillagjegyek életét. Ez segít, hogy egyensúlyban legyünk, megtaláljuk a közös hangot és kompromisszumot minden vitás kérdésben. Az élet szépségeire is könnyebben felfigyelhetünk, hiszen a Mérleg jegy különösen értékeli a békét, harmóniát és az esztétikumot az élet minden területén. 

A Merkúr a Mérleg jegyében segít, hogy a másokkal való kommunikációban is hasznát vegyük a jegy vonzerejének és diplomáciai képességének. Most minden párkapcsolati drámát könnyebben elsimíthatunk megfelelő kommunikációval.

2. Újhold a Mérleg jegyében

Október 2-án csúcsosodik ki a Mérleg szezon, amikor a jegyben következik be a hónap egyik legerőteljesebb asztrológiai eseménye, az újhold. A Nap és a Hold ekkor erős együttállást hoz létre a Mérlegben, ami segít, hogy elengedjük azokat a múltbeli dolgokat, történéseket, melyek visszahúznak.

3. Retrográdok kezdődnek és véget érnek

A Jupiter retrográd október 9-én kezdődik az Ikrek jegyében, és egészen a következő év februárjáig tart. Ezt a bolygót általában a szerencsével azonosítják, ugyanakkor ha van retrográd, ami összekuszálhatja a szálakat és felboríthat mindent az életünkben, az a Jupiteré. Az asztrológiai esemény ugyanakkor segíthet, hogy ebből a káoszból a lehető legjobb módon kerüljenek ki végül az állatövi jegyek.

Amikor az óriásbolygó Jupiter retrográdja kezdődik, két nappal utána újabb erőteljes asztrológiai eseményre számíthatunk: a Plútó hosszú retrográdjának végére. Több mint öt hónap után a bolygó ismét előre mozog, egyenesen a folyton elfoglalt Bak jegyébe. Ez alapjaiban változtathatja meg a csillagjegyek hosszútávú céljait.

4. A Merkúr belép a Skorpióba

Október 13-án kerül a titokzatos Skorpió jegyébe a Merkúr. Ne lepődjünk meg tehát, ha a bolygóállás hatására gyanakvóbbá válhatunk. Viszont ha van bármilyen rejtély, ami megoldásra vár, most érdemes követnünk a nyomokat, mert leránthatjuk a leplet a megoldásról.

5. Telihold a Kos jegyében

A tüzes és szenvedélyes Kos jegyében október 17-én következik be a telihold. Ez komoly összeütközésbe kerülhet a mindig harmóniára törekvő Mérleg energiákkal. Az asztrológiai esemény ugyanakkor jó alkalmat teremt ahhoz, hogy harcoljunk azért, amit akarunk, legyen az párkapcsolat, egy munka vagy bármi más.

6. A Vénusz a Nyilasba lép

A telihold energiái után megkönnyebbülést hoz a Vénusz a Nyilasban. Sokkal lazábban és felszabadultabban élhetjük meg a párkapcsolati mélységeket, mint a korábbi asztrológiai események alatt. A csillagjegyek kísérletező kedve is növekszik, most próbáljunk ki új dolgokat, melyek feldobhatják a szerelmi életünket.

7. Kezdődik a Skorpió szezon

Ideje megijednünk! Az októberi asztrológiai események közül feltétlenül a Skorpió szezon kezdete (október 22.) a legfontosabb. Minden érzelem sokkal erőteljesebben törhet ránk, hajlamossá válhatunk a szélsőségekre. Ne lepődjünk meg semmitől, olyan dolgokat hozhat ki a Skorpió szezon belőlünk, amit sosem gondoltunk volna magunkról. 

Nincs helye a mellébeszélésnek az asztrológiai esemény idején. A Skorpió valódi, hús-vér érzelmekre vágyik, a szívünkig hatol és csak az igazság érdekli. Mindegy, mindez milyen következményekkel jár!

Forrás: Bustle, fotó: Getty Images, Unsplash