Boldog békeidők a Múzsában

2020. október 31.
Ha szeretnénk elmerülni Budapest időtlen aranykorában, és a megváltozott valóságból visszarepülni a „boldog békeidőkbe”, érdemes egyszer beülni a Four Seasons Hotel Gresham Palota kézműves szecessziós koktélbárja, a Múzsába. Mi is kipróbáltuk, nagy élmény volt.

A külföldi turisták zsúfolt tömege helyett néhány jól öltözött, magyarul beszélő vendég üldögél a szálloda halljában. A személyzet diszkrét fekete maszkot visel, de azt is oly természetesen, mintha a maszk állandó kelléke lenne munkaruhájuknak. A hangulatos fények, a halk zene és maga a szecessziós stílusban épült palota a belsőépítészeti kialakításaival azonnal magával ragad, és időutazásra hív a múlt századba.

Budapest aranykorában, az 1900-as évek elején a Gresham Palota a művészek és az arisztokrácia kedvelt találkozóhelye, a város egyik legpezsgőbb kulturális helyszíne volt. Ezt a hagyományt szeretné most továbbvinni a szálloda Múzsa nevet viselő luxus kézműves koktélbárja, amelynek kialakítását a szecesszió kifinomultsága és szépsége ihlette, de ami a 21. század minden kényelmét is kínálja vendégeinek.

Időutazás koktélok szárnyán

A koktélválaszték összeállításában a múlt, a jelen és a jövő egyaránt szerepet játszott. Mindegyik alkotás külön történetet mesél, helyi alapanyagok keverednek bennük a nemzetközi trendekkel. Ettől válnak a Múzsa koktéljai egyszerre egyedivé és eklektikussá. A vendégek kóstolhatnak klasszikus koktélokat, az aranykor kedvenceit, modern trendeket követő különlegességeket és a jövő eddig ismeretlen, friss aromáit. A koktélkínálatok mellett itt található a világ legnagyobb Tokaji aszú-gyűjteménye, de fantasztikus pálinka- és borkínálatból is választhatunk. A különleges italokhoz különleges falatkák is járnak. Első látásra furcsának tűnnek az étlapon szereplő japán fogások magyar alapanyagokkal ötvözve, de a kóstolás után az ízeik magukért beszélnek. A szarvasgombás teriyaki, vagy a házi készítésű bao, hogy csak néhány ínyencséget említsünk, feledhetetlen ízélményt nyújtanak.

Stílusos részletek

Az ötcsillagos odafigyelés nemcsak az ételeket és az italokat érinti, de az exkluzív tálalást és a stílusos részleteket is. A koktélok és italok a Varga Art Crystal kézi csiszolású kristály remekműveiben érkeznek. Az ételeket egyedi, herendi motívumokkal ellátott porcelánon szolgálják fel, olyanokon, amelyeket kizárólag a Múzsa számára terveztek a herendi művészek. Legnagyobb örömünkre a Múzsa munkatársai egyik kedvenc magyar tervezőnk, Bódis Boglárka, az Elysian tervezőjének kapszulakollekcióját viselik. A ruhákat a Gresham Palota díszítőművészete, valamint a herendi porcelánok motívumai ihlették, finom anyagok, különleges minták jellemzik őket.

Herendi délutáni tea

Ez alkalommal a koktélbár esti hangulatával ismerkedtünk meg, de legközelebb hétvégén is visszatérünk egy finom teára. Minden szombaton és vasárnap 15:00–18:00 óra között a Múzsa csodálatos történelmi Páva üvegkupolája alatt a „The Royal Garden” elnevezésű, kézzel festett herendi porcelánkészletből kínálják fel a teát, akárcsak a Buckingham Palotában.

Olvass tovább!