Boldog békeidők a Múzsában

2020. október 31. |

Ha szeretnénk elmerülni Budapest időtlen aranykorában, és a megváltozott valóságból visszarepülni a „boldog békeidőkbe”, érdemes egyszer beülni a Four Seasons Hotel Gresham Palota kézműves szecessziós koktélbárja, a Múzsába. Mi is kipróbáltuk, nagy élmény volt.

A külföldi turisták zsúfolt tömege helyett néhány jól öltözött, magyarul beszélő vendég üldögél a szálloda halljában. A személyzet diszkrét fekete maszkot visel, de azt is oly természetesen, mintha a maszk állandó kelléke lenne munkaruhájuknak. A hangulatos fények, a halk zene és maga a szecessziós stílusban épült palota a belsőépítészeti kialakításaival azonnal magával ragad, és időutazásra hív a múlt századba.

Budapest aranykorában, az 1900-as évek elején a Gresham Palota a művészek és az arisztokrácia kedvelt találkozóhelye, a város egyik legpezsgőbb kulturális helyszíne volt. Ezt a hagyományt szeretné most továbbvinni a szálloda Múzsa nevet viselő luxus kézműves koktélbárja, amelynek kialakítását a szecesszió kifinomultsága és szépsége ihlette, de ami a 21. század minden kényelmét is kínálja vendégeinek.

Időutazás koktélok szárnyán

A koktélválaszték összeállításában a múlt, a jelen és a jövő egyaránt szerepet játszott. Mindegyik alkotás külön történetet mesél, helyi alapanyagok keverednek bennük a nemzetközi trendekkel. Ettől válnak a Múzsa koktéljai egyszerre egyedivé és eklektikussá. A vendégek kóstolhatnak klasszikus koktélokat, az aranykor kedvenceit, modern trendeket követő különlegességeket és a jövő eddig ismeretlen, friss aromáit. A koktélkínálatok mellett itt található a világ legnagyobb Tokaji aszú-gyűjteménye, de fantasztikus pálinka- és borkínálatból is választhatunk. A különleges italokhoz különleges falatkák is járnak. Első látásra furcsának tűnnek az étlapon szereplő japán fogások magyar alapanyagokkal ötvözve, de a kóstolás után az ízeik magukért beszélnek. A szarvasgombás teriyaki, vagy a házi készítésű bao, hogy csak néhány ínyencséget említsünk, feledhetetlen ízélményt nyújtanak.

Stílusos részletek

Az ötcsillagos odafigyelés nemcsak az ételeket és az italokat érinti, de az exkluzív tálalást és a stílusos részleteket is. A koktélok és italok a Varga Art Crystal kézi csiszolású kristály remekműveiben érkeznek. Az ételeket egyedi, herendi motívumokkal ellátott porcelánon szolgálják fel, olyanokon, amelyeket kizárólag a Múzsa számára terveztek a herendi művészek. Legnagyobb örömünkre a Múzsa munkatársai egyik kedvenc magyar tervezőnk, Bódis Boglárka, az Elysian tervezőjének kapszulakollekcióját viselik. A ruhákat a Gresham Palota díszítőművészete, valamint a herendi porcelánok motívumai ihlették, finom anyagok, különleges minták jellemzik őket.

Herendi délutáni tea

Ez alkalommal a koktélbár esti hangulatával ismerkedtünk meg, de legközelebb hétvégén is visszatérünk egy finom teára. Minden szombaton és vasárnap 15:00–18:00 óra között a Múzsa csodálatos történelmi Páva üvegkupolája alatt a „The Royal Garden” elnevezésű, kézzel festett herendi porcelánkészletből kínálják fel a teát, akárcsak a Buckingham Palotában.

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően dallos bogi

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera bemutató

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera