A szépítő alvás titka

2021. április 08.
Testünk képes a megújulásra, ha hagyjuk neki! A szervezet különleges és rendkívül hatékony regeneráló folyamatai teszik lehetővé például azt is, hogy egy nagy alvás után frissen, kipihenten, kisimult bőrrel ébredjünk. De amíg a nyugodt alvás megszépít, a kevés alvással töltött éjszakák után bőrünk dehidratált, fakó lesz, a szarkalábak és apró ráncok is erősebbnek tűnnek, veszít a tartásából, rugalmasságából – mintha hirtelen éveket öregedtünk volna. Milyen összefüggés van a stressz, a minőségi alvás hiánya és bőr korai öregedése között?

A szervezet regenerációs folyamatainak jelentős része éjszaka történik, de csak akkor lehet hatékony, ha elégséges és megfelelő minőségű alvással segítjük ezt az éjszakai programot, amely egyáltalán nem „holtidő”! A szervezet ilyenkor mintha „újraindítaná a programot”, testünk feltöltődik, bőrünk „javul”, vagyis egy sor építő folyamat zajlik ilyenkor.

Mi történik a bőrünkkel, ha nem alszunk eleget?

Ezt bizony nemcsak a másnapi hangulatunk, hanem a bőrünk is megsínyli. A kevés, vagy nem elég jó minőségű alvás gátolja a természetes kollagénképzést. Éjjel, a nyugodt, mély alvás szakaszaiban fokozott a kollagéntermelődés, ezért a bőr sejtjei ilyenkor kétszer olyan gyorsan regenerálódnak, mint nappal. Fontos, hogy a szervezetünk csak alacsony stresszhormonszint esetén termel megfelelő mennyiségű kollagént! Ha tehát stresszesen bújunk ágyba és rosszul alszunk, nem termelődik elég kollagén, és a bőrünk nem képes regenerálódni, felgyorsul az öregedése.

Legyen egy esti rituálénk!

Teremtsük meg a nyugodt alvás feltételeit, törekedjünk a stresszmentes estékre! Egy esti rituálé, amihez tartjuk is magunkat, sokat segíthet: forró fürdő, kellemes, laza pizsama, tompa esti fény, amiben jól érezzük magunkat, kedvenc könyvünk és lehetőleg semmi netezés!

Mindemellett érdemes kúraszerűen alkalmazni olyan étrend-kiegészítőt, amely az esti stresszoldás és minőségi alvás mellett a bőr megújulóképességét is támogatja. Ilyen termék az egyedülálló, kettős hatású Nottevit Beauty Sleep, melyben hozzászokást nem okozó gyógynövények és más értékes gyógynövénykivonatok támogatják a nyugodt, pihentető alvást, miközben nutrikozmetikumainak egyedi kombinációja minden éjjel belülről táplálja a bőrt.

Miért különleges a Beauty Sleep?

Emlékszel, a nagyi kedvenc valeriánájára, amit minden este bevett? A Nottevit Beauty Sleepben is ez a nagyszerű gyógynövény és más értékes gyógynövénykivonatok  (komlótoboz- és golgotavirág-kivonat) támogatják az esti stresszoldást és a nyugodt, pihentető alvást, ráadásul úgy, hogy nem okoznak hozzászokást!

Ez az egyedülálló kapszula az éjszakai kollagénszintézis szempontjából nélkülözhetetlen C-vitamint, a bőr számára fontos biotint, hialuronsavat, tengeri eredetű kollagént, és természetes E-vitamint is tartalmaz. Igazi éjszakai szépségszalon, kapszulába zárva!

Mit tud a Beauty Sleep, amit a hétköznapi krémek nem?

A Nottevit Beauty Sleep nutrikozmetikumai belülről táplálják a bőrt. Erre egyetlen megszokott, otthoni használatra való arckrém sem képes, hiszen ezek hatóanyagai csak a bőr legfelső hámrétegéig jutnak el, szemben a Beauty Sleep „ehető” hatóanyagaival.

Fontos tudni, hogy a kúraszerű használat vezet jó eredményre, ezért a terméket érdemes legalább 1-2 hónapon át az előírásnak megfelelően szedni. Megfelelő életmóddal kiegészítve a hatás nem marad el! Legyen a Beauty Sleep a napi bőrápolási rutinod része!

És hogy miért kell éjfélig ágyba bújni? Melyek a mélyalvási fázisok és miért kiemelten fontosak? Videónkban Liptai Claudia beszélget Dr. Baranyai Fanni bőrgyógyásszal.

Promóció