4 tipp külön alvó pároknak

2021. február 22.
Reméljük, azon a gondolkodásmódon már rég túltette magát mindenki, hogy egy házaspárnak csak akkor lehet jól működő szexuális élete, ha együtt alszanak.

Rengeteg oka lehet annak, ha egy pár nem akar vagy tud osztozni a hálószobán. Sok pár a gyermekek születés után költözik külön ágyba, és pár év múlva talál vissza a nagy közös ágyhoz, de vannak olyanok is, akik a teljesen más bioritmus vagy a horkolás miatt döntenek úgy, hogy a nyugodt éjszakákat nem éri meg feláldozni az együttalvás oltárán.

kulon-haloszoba-parkapcsolat

A nyugodt éjszaka garanciája

Sokan akkor jönnek rá, hogy az éjszakai alvásuk nem összeegyeztethető, mikor összeköltöznek, és álomra hajtanák a fejüket az első közös hálószobájukban. Ám ha valamelyik fél horkol, a másik pedig kimondottan éber alvó, az katasztrofális éjszakákhoz vezethet. „Megvan az esti rutinunk. Este én megyek át hozzá odabújni egy kicsit, reggel pedig ő jön át felébreszteni. Megvan a maga romantikája ennek az elválási és találkozási rituálénak minden nap” – írta a Redditen az egyik felhasználó.

Bújás után különalvás

Sok családban az újszülött érkezése borítja fel az addigi alvási rendet. „Amikor a fiam született, sokat dolgoztam, ő pedig nem aludt húsz percnél többet egy huzamban. Átmentem aludni a vendégszobába. A gyermekünk már hatéves, de azóta is saját hálószobája van a feleségemnek és nekem is” – mondta egy másik férfi, hozzátéve, hogy így nem zavarja a párját azzal sem, ha éjszaka sokáig játszik, miközben a másik korán szeret nyugovóra térni. „Mindig valamelyikünk ágyában találkozunk, aztán aludni hagyjuk a másikat – nyugodtan, a saját ritmusában.”

A legfontosabb a kommunikáció

Nem minden kapcsolatban működik a külön hálószobában alvás, ám amíg a felek őszintén kommunikálnak róla, biztosan nem lesz sértődés belőle. „Mindketten értékeljük a teret és az egyedüllétet. Néha azonban együtt alszunk. A lényeg, hogy nyíltan és őszintén kommunikáljuk az igényeinket, és tiszteletben tartjuk, amikor a másik elvonulna. Emellett nagyon romantikus, amikor áthív a párod ma éjszakára magához, mint a kapcsolatunk kezdetén lennénk” – mondta egy 34 éves nő. 

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Unsplash

Olvastad már?