Sztárillatú édes álmok: Jennifer Aniston-illatú párna oldja meg az inszomniát

2020. december 13.
Egy brit fehérneműcég olyan párnára fújható illatpermet-kollekcióval rukkolt elő, amely szexi híres emberek illatával segítene édes álomba merülni azoknak is, akiknek egyébként nehezen megy az elalvás.

Nem most vetődött fel először, hogy az illatos párnával segítsék az inszomniában szenvedők elalvását. Már a középkorban levendulaágat használtak, hogy segítség az elalvást, a történelem és a tudomány fejlődésével pedig a gyógynövényekből készült olajok váltak egyre népszerűbbé. A párnára fújható permetek és spray-k mára egész iparágat tesznek ki, ami nem meglepő, tekintve, hogy milyen alvásközpontú, szorongással és stresszel teli korban élünk.

sztar-illat-permet-parna

A vonzó kis üvegcsékből a párnára permetezhető kivonatok általában gyógynövényeket, leggyakrabban levendulát tartalmaznak, amely az elmélet szerint segíti a melatonin termelését. Ez a hormon felelős a megfelelő minőségű alvásért. A pszichológusok szerint az agy reagál az illatokra, alvásba merül, így fejti ki hatását az illatpermet. Az alvásterapeuták szerint a módszer hatásos, ám a tudományos bizonyítékok száma egyelőre csekély.

Egy brit fehérneműcég, a Pour Moi kutatói szerint azonban még hatásosabban segítheti az elalvást és az inszomnia megszüntetését, ha a párnára fújható permet a világ legszexibb és legkívánatosabb hírességeinek illatát árasztja. Ezeket az illatpermeteket az A-listás hírességek kedvenc kölnijei és parfümjei inspirálták tehát, így ha elalszunk, valószínűleg kedvenc filmsztárunkkal álmodhatunk majd, bár ilyen irányú tudományos kísérletet egyelőre nem végeztek.

Milyen az egyes hírességek illata, ha a párnánkra fújjuk?

Jennifer Aniston: narancsvirág, liliom és szantálfa

Margot Robbie: datolyaszilva, gránátalma és orchidea 

Zac Efron: friss zöldfűszeres jegyek és energizáló zöldalma

Harry Styles: cukor, dinnye és vanília

Bradley Cooper: koriander, bőr és fenyő

Rihanna: mályvacukor, narancsvirág és neroli

Olvastad már?

Forrás: The Guardian, Grazia
Fotó: Unsplash