Sportos okosóra, okos sportóra…

2021. július 13.
Napjainkra elég jelentős átfedés tapasztalható az okosórák és a sportórák modelljei között, hiszen már minden okosóra nyújtja az alapvető sportfunkciókat, az eddig sportórának tekintett készülékek pedig kivétel nélkül képesek telefonunk „meghosszabbításaként” üzeneteket jelezni, különféle alkalmazásokat futtatni.

Nincs ez másként a Garmin óra-palettája körül sem. Az egyedülállóan széles modellválasztékot áttekintve csak azt kell eldöntened, hogy nálad hol van a hangsúly, egészen biztosan megtalálod a megfelelő darabot. A kifejezetten szép és elegáns napi órák, a sportos kialakítású modellek, vagy akár a fémesen komoly típusok mindegyike több színben elérhető, tehát van miből válogatni.

Minden Garmin óra – kategóriától függetlenül – figyeli a napi aktivitásodat, lépésszámot, alvást, pulzust. Természetesen mindegyikük vízálló, így akár 0-24-ben hordhatod őket. Az okostelefon-kapcsolat is alap, az edzések szinkronizálása, telefon történő elemzése, a bejövő hívások és üzenetek értesítései szintén az alapcsomag részét képezik. A modellek jelentős része olyan ezen túlmutató okos-funkciókkal is rendelkezik, mint pl. a GarminPay, amikor órádat bankkártyaként használva tudsz fizetni, vagy az órában található zenelejátszó, hogy sportoláshoz csak egy bluetooth-fülest kelljen magaddal vinned.

A Garmin órák üzemidejükkel is kitűnnek a tömegből: okosóraként az egy töltéssel elérhető használati időt sok modell esetében napok helyett már hetekben mérjük, kültéri (GPS-szel rögzített) sportok esetén pedig 14-66 óra, vagy akár ennél több is elérhető. Persze nem kell egyben futnod 66 órát, önmagában az is nagyon kényelmes, ha az órát normál használat és több hosszabb edzés mellett hetente csak egyszer kell töltened.

Ha a komfortos hétköznapi okosóra-használatból kitörve különféle sportokra szánod el magad, a Garmin órád ebben is tökéletes társ lesz. A GPS-szel pontosan rögzített kültéri sportok – futás, bringa, túrázás, SUP, séta, stb. – mellett beltéren is számíthatsz az órádra: beépített pulzusmérőjének köszönhetően erősítés, jóga, pilates, spinning, és egyéb edzések során is látod az elégetett kalóriákat, követheted az edzésterhelést. Az órák előre összeállított edzéseket is képesek levezényelni, bizonyos típusok pedig akár egész Európát tartalmazó térképen navigálva segítenek tartani az irányt.
A Garmin ingyenes felhőszolgáltatása, a Connect pedig tárolja edzéseidet, ahol átnézheted azok részleteit, összehasonlíthatod a futásaidat, és fejlődésedet is nyomon követheted.

A Garmin biztonságodról is gondoskodik. Mostanában sokszor vagyunk kénytelenek magányosan sportolni, ilyenkor tesz jó szolgálatot az összes modellben megtalálható LiveTrack szolgáltatás, amikor az otthon maradt családtagok valós időben követhetik, merre jársz. Ebben a műfajban további extra az órák nagy részében elérhető balesetészlelés és segélyhívás funkció: ha baj van, az óra a hozzá kapcsolódó telefon segítségével automatikusan értesíti a megadott kontakt-személyeket, akik azonnal látják a térképen, hogy merre jársz. A riasztás lehet automatikus (pl. egy esés futás közben), de manuálisan is indíthatod egyetlen gombnyomással.

Bővebb infó: www.garmin.hu

Promóció