Zsebkönyvvel a beteg fiatalokért

2020. március 14.
Egy különleges együttműködés keretében a kórházban fekvő beteg fiatalokat segítő Amigos a gyerekekért Alapítványt támogathatjuk a POKET zsebkönyvekkel. A színes zsebkönyvsorozat ugyanis bővíti a kínálatát, mostantól ifjúsági regényekkel. A kötetek bevételeiből egy-egy alapítvány munkáját segítik majd, az első kiadás Bosnyák Viktória Tündérboszorkány című meséjén keresztül az Amigos a gyerekekért Alapítvány ügyét karolja fel.

Új sorozatot indít a közel kétéves POKET zsebkönyvek: mostantól gyerekkönyvek is színesítik az automaták kínálatát. Az ifjúsági sorozat legújabb darabja Bosnyák Viktória Tündérboszorkány című meséje, amelynek szellemes és varázslatos stílusa a gyerekeket és felnőtteket egyaránt rabul ejti. A kiadvány eladásából származó bevételekből az Amigos a gyerekekért Alapítványt támogatják, a sorozat további kötetei pedig egy-egy újabb társadalmi szervezetet karolnak fel. A POKET zsebkönyvek célja az anyagi segítségen túl az, hogy felhívják az olvasók figyelmét az alapítványok munkájára.Az Amigos Alapítvány önkéntesei, az „Amigók” kórházakban fekvő beteg gyerekeket látogatnak az ország négy különböző városában heti rendszerességgel. Céljuk, hogy nyelvtanuláson, játékon és kézműveskedésen keresztül motiválják a gyerekeket a gyógyulásra. Az Amigos közössége 170 aktív önkéntesből áll, és a POKET közösséghez hasonlóan az egyetemi tanulmányaik és munkájuk mellett fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást, valamint hisznek az összefogás és a közösség erejében.

„A POKETben és az Amigosban egy közös biztosan van: mindketten közösséget építünk és ápolunk egy jó cél érdekében. Az egyik közösség a fiatalokat hozza össze, és adja át az olvasás élményét, a másik közösség pedig a jótétel fantasztikus örömén osztozik. Hatalmas dolognak tartom Hasiék kezdeményezését, és hogy lehetőségünk volt összefogni, mert így talán még több fiatalhoz juthatunk el a missziónkkal” – mondta Fábián Sára, az Amigos Alapítvány megálmodója.

Olvass tovább!