Egyik főszereplője szerint szexista az Igazából szerelem

2020. október 22.
Lulu Popplewell, a mára klasszikussá vált karácsonyi film, az Igazából szerelem egyik gyereksztárja szerint az alkotás amellett, hogy szexista, rosszul öregedett. A komika meg is magyarázta, miért gondolja így.

Emma Thompson és Alan Rickman lányát alakította a világ egyik kedvenc karácsonyi filmjében, az Igazából szerelemben Lulu Popplewell, aki egyáltalán nem bánta meg, hogy szerepelt a moziban, ám nem is a rajongója. „Finoman szólva úgy gondolom, hogy ez egy rossz film. Nem öregedett jól” – mondta Popplewell, aki komikussá érett a film forgatása óta eltelt 17 évben.

igazabol-szerelem-kritika-szexizmus

„Az Igazából szerelem minden női karaktere passzív tárgy” – utalt egy korábbi újságcikkre is a film gyerekszínésze, akinek kifejezetten rossz élmény volt, miután ilyen szemszögből is újranézte a filmet. 

Nem Popplewell az első, aki hasonló kritikával illeti Richard Curtis karácsonyi filmjét. A Jezebelen megjelent hosszú cikk részletesen taglalja, hogy minden történetszál arról szól, hogy a férfiak megszereznek nőket, akiket passzív tárgyként ábrázolnak mindeközben.

Popplewell ugyanakkor megvédte az írót és rendezőt. „Mindenekelőtt azt figyelembe kell vennünk, hogy az adott korszak kontextusában íródott a forgatókönyv. Az van benne, ami 2003-ban volt.”

Ugyanakkor Curtis munkáit máskor is érte már kritika a női karakterek tárgyként való ábrázolása miatt. 2013-as filmjét, az Időről időre című romantikus fantasyt szintén szexistának és kényelmetlennek nevezték a filmes szakírók, hozzátéve: Curtis hozzáállása a nőkhöz gyermeteg.

Az Igazából szerelemmel kapcsolatban Lulu Popplewell annyit fűzött még hozzá: „Örülök, hogy az emberek szeretik. Joguk van hozzá. De az ízlésük rémes.”

Olvastad már?

Forrás: Insider
Fotó: Getty Images