Margaret Atwood megpróbálta felgyújtani A szolgálólány meséjét

2022. június 12.
130 ezer dollár a kikiáltási ára a különleges kötetnek. Margaret Atwood könyvét a Sotheby’s aukciós háznál árverezik el, a tűzálló könyvből befolyt pénz az amerikai PEN Clubhoz kerül, hogy tovább harcolhassanak a véleménynyilvánítás szabadságáért világszerte.

Az írókat és költőket tömörítő PEN Club világszerte felszólal a szabad véleménynyilvánításért és szólásszabadságért. Margaret Atwood klasszikussá vált regényének, A szolgálólány meséjének 384 oldalas, különleges alumíniummal, úgynevezett Cinefoillal kezelt példánya a jótékonysági gála egyik legnagyobb értékű árverési tárgya lesz. Az esemény népszerűsítésének kedvéért Atwood még azt is megtette, hogy megpróbálta egy lángszóróval – sikertelenül – felgyújtani a könyvet.

tuzallo-szolgalolany-meseje-margaret-atwood-arveres

„Nagyon boldog vagyok, hogy a PEN Amerikát támogathatom egy elégethetetlen példánnyal A szolgálólány meséjéből – mondta a kanadai író. – A szólásszabadság mindennél fontosabb téma ma, és a PEN egy őszinte és erős hang, amit nem lehet elhallgattatni. A videó, amin próbálom felgyújtani a könyvet, de nem sikerül, már közel 5 millió embert elért. Remélem, jobban figyelnek az emberek, és elkezdenek beszélni.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Consequence (@consequence)

A tűzálló könyv a PEN, Margaret Atwood, a Penguin Random House és két másik torontói vállalat közös munkája. „A szolgálólány meséje milliós példányszámban kelt el 1985. óta. A disztópiaregény egy gonosz patriarchátusról szól, a Gileádi Köztársaságról. Számtalan helyen betiltották megjelenése óta” – mondta Atwood.

Forrás: The Huffington Post Fotó: Amazon, Canva

Olvass tovább!