6 sorozat, ha szereted a pletykát és a cselszövést

2022. június 28.
Tudtad, hogy a pletykálás igazából jót tehet a mentális egészségednek? Nos, a listánkon szereplő szériák bőven adnak beszédtémát neked és az ismerőseidnek.

Bár a pletykálkodást a legtöbben a negatív tulajdonságok közé soroljuk, a pszichológusok szerint érdemes nézőpontot váltatunk a kérdésben, ugyanis ez a szokás kifejezetten jó hatással lehet a mentális egészségünkre. Sőt, kutatások bizonyítják, hogy valójában a beszélgetéseink közel nyolcvan százalékában más emberekről beszélgetünk. Kiderült, hogy a pletykálás segítségével kapcsolatot teremthetünk másokkal és az együtt töltött idő miatt szerotonin szabadulhat fel a szervezetünkben, ami javítja a közérzetünket – továbbá oxitocint is termelünk ilyenkor, ami a kötődés kialakulásáért felelhet. Egyszóval, bizalmi légkört teremthet a másik fél és közötted, amiben mindketten jól érezhetitek magatokat. (Mindössze arra kell figyelnünk, hogy rosszindulatú megjegyzéseket ne tegyünk másokra.) Éppen ezért ne legyen bűntudatod, ha szeretnél megosztani valamit az ismerőseiddel, vagy ha olyan sorozatokat kapcsolsz be szívesen, ami hemzseg a botrányoktól, a pletykáktól és a cselszövéstől. A listánkon találsz is ezek közül néhányat!

Született feleségek (Desperate Housewives)

Hol találod? A Disney+ műsorán.

Bár elég sokat kellett rá várni, de végre a Született feleségek nyolc évada is elérhető a streamingszolgáltatók kínálatában, úgyhogy most már bármikor visszatérhetünk a széplaki Lila akác közbe – vagyis arra az utcára, ahol az egyik lakó otthona MINDIG sötét titkokat rejt. Ráadásul a bonyodalmak és a szívfájdalmak sosem kerülik el Susant (Teri Hatcher), Lynette-et (Felicity Huffman), Bree-t (Marcia Cross) és Gabrielle-t (Eva Longoria) sem…

Született Szobalányok (Devious Maids)

Hol találod? A Disney+ műsorán.

Okkal cseng össze a két széria címe, hiszen a Született Szobalányok egyik executive producere nem más, mint Eva Longoria. Ám ezúttal más nézőpontból pillanthatsz bele a felső tízezer életébe, hiszen a főszerepet a náluk dolgozó szobalányok kapták. Az egyiküket azonban hidegvérrel leszúrják a négy szezont megélt sorozat legelején, a barátnőinek rá kell jönnie, ki lehetett a gyilkos…

Hazug csajok társasága (Pretty Little Liars)

Hol találod? Az HBO Max műsorán.

Ha nosztalgiázni szeretnél, nézd végig újra a Hazug csajok társasága hét évadját ,és nyomozz a lányokkal a titokzatos „A” után, aki fenyegető üzeneteket küld Spencernek (Troian Bellisario), Ariának (Lucy Hale), Hannának (Ashley Benson) és Emilynek (Shay Mitchell), és szó szerint mindent tud a magánéletükről, amit nem fél elterjeszteni sem. De érdemes jegyzetelned is közben, mert az utolsó szezonokra az alkotók már szinte követhetetlenül túlbonyolították a történetet.

A pletykafészek (Gossip Girl)

Hol találod? Az HBO Max műsorán.

Természetesen nem marad le a listánkról a Cecily von Ziegesar Bad Girl című könyvsorozata alapján készült hatszezonos széria sem, hiszen aligha akad olyan történet, amiben központibb szerepet játszana a pletyka. Ráadásul időközben elkészült (az HBO Maxon szintén elérhető) Gossip Girl rebootja is, amely rávilágít a közösségi média árnyoldalaira is.

Egy botrány anatómiája (Anatomy of a Scandal)

Hol találod? A Netflix műsorán.

Sarah Vaughan Egy botrány természetrajza című regényét egy hatrészes miniszériában dolgozta fel a Netflix, a főszerepeket pedig olyan sztárok kapták, mint Sienna Miller és Rupert Friend. A történet középpontjában egy brit parlamenti képviselő felesége áll, akinek az élete darabokra hullik szét, mikor megtudja, hogy a férje, James megcsalta őt egy alkalmazottjával – majd a férfit nemi erőszak vádjával bíróság elé is állítják.

Dinasztiák (Dynasty)

Hol találod? A Netflix műsorán.

Aligha akad olyan show, amiben magasabb az egy epizódra jutó cselszövések száma a Dinasztiáknál. A Carrington családról szóló sorozat egyik legnagyobb erőssége a fekete humora, illetve az a tény, hogy egy ponton túl szinte lehetetlen eldönteni, ki kinek az oldalán áll.

Fotó: TV2 Sajtószoba

Rajongasz az izgalmas nyomozásokért is?