A legjobb sorozatok, ha szereted a kórházi drámákat

2022. július 09.
Hiába a véres részletek és a meghatóan tragikus jelenetek, mégis A Grace klinika függőjévé váltál? Akkor ne hagyd ki ezeket a szériákat sem!

Az HBO Maxnak hála végre a streamingbirodalomban is elérhetővé válik a Vészhelyzet, a világ egyik legsikeresebb drámasorozata. A tizenöt évadot megélt show helyét vette át a nézők szívében A Grace klinika (ezt a Disney+ platformján darálhatod le újra), ami időközben már az elődjét is lekörözte, hiszen immár a tizenkilencedik szezonját tapossa. Egyszóval, a kórházakban játszódó show-k népszerűsége megkérdőjelezhetetlen – annak ellenére, hogy a történetük epizódról epizódra véres és tragikus fordulatokat vehet. És hogy vajon mi lehet a titkuk? Nos, a szakemberek az mondják, érthető, hogy miért rajongunk annyira ezekért a sorozatokért. A szereplőik ugyanis olyan problémákkal néznek szembe, amelyektől rettegünk a jövőnket illetően – félünk, hogy egy napon meg kell majd küzdenünk velük. A karakterek által tanulhatunk magukról, a megküzdési stratégiánkról – a főhősök pedig azonnal hozzánőnek a szívünkhöz. Éppen ezért összegyűjtöttünk neked pár izgalmas kórházi drámaszériát, amelyekbe pár rész alatt beleszerethetsz.

New Amsterdam (New Amsterdam)

Hol találod? A Netflix műsorán.

Az ötévadosra tervezett New Amsterdam középpontjában egy dr. Max Goodwin (Ryan Eggold) nevű doktor áll, aki az Egyesült Államok egyik legrégebbi állami kórházának igazgatója lesz, és elhatározza, hogy megreformálja az elhanyagolt intézményt a bürokrácia felszámolásával, mert kivételes ellátást szeretni nyújtani a betegeknek.

Doktor Murphy (The Good Doctor)

Hol találod? A Netflix műsorán.

Üde színfolt a kórházsorozatok kínálatában a jelenleg a hatodik évadjára készülő Doktor Murphy, mivel a show egy Savant-szindrómás autista sebész, Shaun Murphy (Freddie Highmore) pályafutását követi nyomon egy kaliforniai intézményben – akinek a felvétele igencsak megosztotta a San Jose St. Bonaventure Kórház bizottságát.

A rezidens (The Resident)

Hol találod? A Disney+ műsorán.

Mindig azért szurkoltál, hogy Rory végül Logan mellett kössön ki a Szívek szállodájában? Ebben sajnos nem tudunk segíteni, de ajánlhatunk egy olyan szériát, amiben immár ötödik évada az őt alakító Matt Czuchry a főszereplő. Ő játssza a georgia-i Chastain Park Memorial Kórház rezidensét, Conrad Hawkinst, akinek nemcsak professzionális, hanem magánéleti kihívásokkal is szembe kell néznie az intézmény falai között.

Doktor Addison (Private Practice)

Hol találod? A Disney+ műsorán.

Nem véletlen, hogy Kate Walsh még A Grace klinika tizennyolcadik szezonjában is feltűnt vendégszereplőként, hiszen dr. Addison Montgomery mindig is a nézők egyik kedvenc karaktere volt. Ezért fordulhatott elő, hogy saját spin-offot is kapott, amiben Seattle-t Los Angelesre cserélte és magánrendelést indított – a magánélete viszont egyáltalán nem lett egyszerűbb a Doktor Addison hat évadjában sem.

Kés/Alatt (Nip/Tuck)

Hol találod? Az HBO Max műsorán.

Az időtlen klasszikusok sorából nem maradhat ki a közel 20 évvel ezelőtt bemutatott Kés/Alatt, ami bepillantást enged a plasztikai sebészet színfalai mögé dr. Sean McNamara (Dylan Walsh) és dr. Christian Troy (Julian McMahon) kalauzolásával. Bár az orvosi esetek megtörtént eseményeken alapulnak, szó sincs hétköznapi fordulatokról, sőt! Valójában ez Ryan Murphy (és a világ) egyik legmegosztóbb alkotása…

Fotó: RTL Sajtóklub

A dráma helyett cselszövésre vágysz?