Vissza a moziba: 9. Vertigo Filmhét a legjobb európai és artfilmekkel!

2022. augusztus 14. |

Az elmúlt nyolc év nagy sikerét követően augusztus 18–24. között a Vertigo Média szervezésében a fővárosi Art+ Cinemában idén is lesz Vertigo Filmhét. Egy teljes héten át naponta három art- és sikerfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 21 alkotás szerepel, melyek közül kettő az országos premier előtt látható majd, továbbá három exkluzív vetítés is színesíti a programot.

Budapest mellett vidéken is lesz Vertigo Filmhét: a szegedi Belvárosi Moziban augusztus 25–31. között, a szolnoki TISZApART artmoziban augusztus 25–28. között, a szombathelyi Agora-Savaria Filmszínházban augusztus 18–24. között egyedi programmal és jegyárakkal várják a filmkedvelőket.

mozi-vertigo-filmhet-art-film

Semmi

A 9. Vertigo Filmhét budapesti helyszínén ezúttal is mindenki találhat számára kedves műfajt és filmet: mások mellett svéd, norvég kosztümös történelmi film, francia, norvég vígjátékok, francia és dán romantikus drámák, Oscar-díjas film és több fesztiválkedvenc is szerepel az idei programban. 

Az Art+ Cinemában premier előtt lesz látható a filmhéten a Janne Teller kultikus nemzetközi bestselleréből készült dán dráma, a Semmi, és az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon az európai mozik zsűrijének Europa Cinemas-díjával jutalmazott izlandi tinédzserdráma, a Csodálatos teremtmények.

18-án, csütörtökön a dokumentumfilmek lesznek fókuszban. Újra látható lesz moziban a Maria Callas életéről szóló dokumentumfilm, A Maria Callas-sztori, valamint két exkluzív magyar alkotást is vetítünk: a magyar képregénykultúráról szóló Volt egyszer egy képregényt, valamint a háromszoros olimpiai bajnok, és immáron világbajnok vívó, Szilágyi Áronról szóló Egy mindenkiért című dokut. 

19-én pénteken az adrenalinfüggőknek kedvezünk: előbb az izlandi Yrsa Sigurdardóttir bestselleréből készült horrorfilm, az Emlékszem rád látható, majd Luc Besson új filmje, Az Arthur-átok című horror; végül a svéd Valaki a túloldalon tekinthető meg.

20-án, szombaton romantikus vígjátékokkal készülünk. A Becsúszó szerelem című, magyar romkommal kezdünk Ötvös András, Gombó Viola Lotti és Thuróczy Szabolcs főszereplésével. Ezután a Szexfantáziák című pikáns francia komédia kerül sorra. A napot a legújabb gall vígjátéksiker, A hónap dolgozója zárja.

21-én, vasárnap a vígjátékok szerelmeseinek kedvezünk. A sort a 30 nap maximum című, francia komédia nyitja, amelyet a norvég fekete komédia, a Mindenki utálja Johant követ. A napot a Családból is megárt a sok 2 – Irány Portugália című új francia családi vígjáték zárja.

22-én, hétfőn a történelmi filmek kedvelőinek kedvezünk. Ismét látható lesz a legendás sarkkutatóról szóló norvég Amundsen, a svéd kultregényből készült történelmi film, a Kivándorlók és a magyar sikerfilm, az Apró mesék.

23-án, kedden egy Oscar-díjas exkluzív vetítést és két premier előtti előadást tartunk: vetítjük a kétszeres Oscar-díjas Az apát, Anthony Hopkins lélegzetelállító alakításával, premier előtt látható a Semmi című kultregényből készült, azonos című thriller, valamint premier előtt tekinthető meg az idei Berlinale egyik legjobb filmje, az izlandi fiatalok nehézségeiről szóló, díjnyertes Csodálatos teremtmények.

A 24-i, szerdai zárónap a szerelmeseké: a svéd dramedy, a Főzőtanfolyam (újra)kezdőknek, a Céline Dion életéről szóló Aline – A szerelem hangja, és a dán A boldogság íze közül lehet választani a romantikus drámák sorában.

mozi-vertigo-filmhet-art-film

Az esemény küldetése a nyári hőség után nem is lehetne aktuálisabb: válogatott programmal visszacsábítani a nézőket az artmozikba. A filmhétre a belépőjegyek egységesen 500 forintos, kedvezményes áron kaphatók, a premier előtti vetítésekre a jegyár 1000 forint. Jegyelővétel az Art+ Cinema pénztárában és online a http://www.artpluszcinema.hu weboldalon. A 9. Vertigo Filmhét a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

Olvass tovább!

Andrew Garfield és a mormon közösségek sötét oldala – Under the Banner of Heaven

Andrew Garfield és a mormon közösségek sötét oldala – Under the Banner of Heaven

A napjainkban egyre népszerűbb true crime sztorik tárházát bővíti az Under the Banner of Heaven, amely egy, az Utah állambeli hírhedt mormon közösségen belül elkövetett gyilkosságról szól. Főszerepben Andrew Garfield, aki nem először foglalkozik vallási témákat feszegető kérdésekkel. Az Under the Banner of Heaven összes része elérhető a Disney+-on július végétől.

Szólj hozzá te is!

Még több Kultúra

Bodó Viktor a szorongásainkról rendezett a Vígben a kastély

Bodó Viktor a szorongásainkról rendezett a Vígben

A magány fájdalmáról énekel Kulka János dal

A magány fájdalmáról énekel Kulka János