Csúszik A korona című sorozat hatodik évada II. Erzsébet halála miatt

2022. szeptember 12.
Az is lehet, hogy a forgatókönyvet átdolgozzák a királynő halála miatt. 

A Netflix A korona című sorozata kötelező minden rajongónak, hiszen árnyaltan, valósághűen és izgalmasan meséli el a brit királyi család krónikáját. A sorozat egyben tisztelgés is II. Erzsébet uralkodása előtt, a sorozat szinte teljesen az ő uralkodását mutatja be jó néhány precízen kidolgozott mellékszál mellett.

Eddig négy évadot láthattak a sorozatrajongók, az ötödik évad pedig, ha minden igaz, november végén kerül fel a streamingszolgáltató oldalára. Az ötödik évadban eljutunk már egészen a ’90-es évek végéig és Diana ’97-es haláláig is, tehát a hatodik évad szinte már a jelenkor elbeszélését kéne, hogy tartalmazza, ez pedig a jelenlegi események fényében problematikus lehet.

korona-sorozat

A Netflix egyik forrása azt mondta, egy időre felfüggesztik a forgatást, a temetés napján sem fognak forogni a kamerák. Egyébként a Netflixnek már régóta megvolt a forgatókönyve arra az esetre, ha a királynő meghalna forgatás közben, már 2016-ban is azt mondták, ha ez történne, „tekintélyes időre” leállna a forgatás.

A korona sorozatban eddig három színésznő alakította a királynőt: Claire Foy, Olivia Colman és Imelda Staunton, utóbbi „uralkodása” novemberben kezdődik a Netflixen.

Ezt már olvastad?