A Queen egy eddig még soha nem hallott számot posztolt Freddie Mercuryvel

2022. október 14.
A dalt azután vették fel, hogy az énekesnél HIV-fertőzést diagnosztizáltak.

A Queen kiadott egy korábban soha nem hallott, érzelmekkel teli, 1988-ban készült dalt. A Face It Alone című számot az 1989-es The Miracle című albumhoz vették fel, de csak több mint 30 évvel később, a BBC Radio 2 műsorában mutatták be a tegnapi nap folyamán.  „Találtunk egy kis gyöngyszemet Freddie-től, amiről valahogy megfeledkeztünk” – mondta Roger Taylor dobos a dalról júniusban. A dal egyike annak a hat, nemsokára megjelenő, eddig kiadatlan számnak, amelyek közül négyen Mercury hangja szól.

queen-szam-freddie-mercury

„Sokszor megnéztük, és azt gondoltuk, ó, nem, ezt a felvételt nem tudjuk megmenteni” – mondta Brian May gitáros, akinek szerencsére nem lett igaza, ugyanis a mérnöki csapatuk sikeresen megmentette a felvételt.

Freddie Mercury 1991 novemberében halt meg, kilenc hónappal azután, hogy megjelent a Queen utolsó albuma, az Innuendo. A zenekar tagjai 1995-ben újra összeültek, hogy rögzítsék a Made In Heavent, hogy kiegészítsék azokat a dalokat, amelyeket az énekes halála előtt rögzítettek. Az utolsó „új” Queen szám Mercury hangjával nyolc éve jelent meg, ez volt a Michael Jacksonnal készült duett, a There Must Be More to Life Than This.

2011 óta a banda az American Idol sztárjával, Adam Lamberttel turnézik. A Face It Alone kislemez csütörtökön jelent meg, a Miracle box című, alternatív felvételeket és demókat tartalmazó gyűjtemény pedig november 18-án lát majd napvilágot.

Forrás: BBC, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!