Magyar sztárok éneklik meg, hogy milyen mélyponton lenni

2022. október 22.
Rácz Gergő számára az írás a terápia, Orsovai Renit pedig legutóbb éppen egy dalszöveg rántotta ki egy mélypontról. A két előadó a 1AM formációval – Bartalos Jenővel és Vékony Zoltánnal –, valamint Kollányi Zsuzsival, Denizzel és Ecküvel közös dala, a Nem baj kapcsán mesélt arról, hogy mit tesz olyankor, amikor mélyre kerül. A Nem baj című dalba minden alkotó saját, személyes tapasztalatát és érzéseit töltötte, és bíznak benne, hogy a kedves üzenet sokakat fog jókedvre deríteni.

A 1AM csapatának nyári debütálása igen jól szuperált: az első, Lolával és Ecküvel közös dal, a Már vagy egy perce felkerült a MAHASZ Magyar Rádiós Top 40-es válogatásába, így nem is csoda, hogy egy újabb kiadvánnyal toldja meg a csapat eddigi eredményeit. A most megjelenő Nem baj egyszerű, üde és döbbenetesen fülbemászó kompozícióját összesen öt pophang egészíti ki, akikkel a formációnak már korábban volt szerencséje egyénileg együtt dolgozni, és akik egymással is slágerszintű, díjnyertes dalokat készítettek el.

magyar-sztar-melypont-dal

Rácz Gergő elárulta, neki az írás segít olyankor, amikor nehezebb időszakot él meg. „Van egy általános technika, amit akkor alkalmazok, amikor nagyon mélyre kerülök. Ez az írás: kiírom magamból a jó dolgokat a legapróbb jelenségektől, amivel irányítani tudom a gondolkodásomat. Ez azért is jó, mert idő kell erre, az ember nem tud csak úgy azonnal optimista lenni, de azzal, hogy írok, folyamatosan átértékelődnek bennem a dolgok – mesélte az énekes. – A húszas éveimben kezdtem el ösztönösen csinálni, kezdetben kézzel írtam le ezeket, ma már a telefonomon lévő jegyzetet használom, nekem nagyon bevált. Bartalos Jenővel ez már a második együttműködésünk, az alkotás során könnyen tudtam rácsatlakozni az én gondolataimmal, hogyan is működök, amikor valami negatív ér és próbálok felülkerekedni rajta. Különleges még nekem, hogy Orsovai Renivel és Denizzel is régóta tartó kapcsolatom van a zenében. Kollányi Zsuzsival is terveztünk már közös zeneszámokat, Ecküt pedig nagyon örülök, hogy személyesen is megismerhettem ebből az apropóból” – tette hozzá Gergő.

magyar-sztar-melypont-dal

„A Nem baj egy pozitív zene, jó kis dallammal, ritmussal, így azonnal igent mondtam a 1AM felkérésére. Ami számomra hatalmas pluszt adott, hogy olyan előadók szerepeltek Zoli és Jenő listájában, akiket nagyon szeretek és olyan is, akikkel már volt munkám Jenőék mellett, mint Deniz vagy Rácz Geri – osztotta meg Orsovai Reni, sőt azt is elárulta, hogy: – Amikor megkaptam a szöveget, épp kiestem egy tévéműsorból, nagyon szomorú voltam emiatt, a dal pedig pont ehhez a szituációhoz illett. Deniz egyik sora így szól: »Viszlek a hátamon ott leszek neked«– el is érzékenyültem, és úgy éreztem, ő nekem tényleg itt van nemcsak mint munkatárs, hanem mint barát. Azt szeretném üzenni, hogy szeressétek egymást, ne pedig bántsátok!”

magyar-sztar-melypont-dal

Kollányi Zsuzsi pedig csakúgy, mint a többiek, hihetetlen rajongását fejezte ki az újdonság kapcsán: „Imádom, hogy végre ezekkel a csodás tehetségű srácokkal dolgozhattam, már rég szerettem volna dalt készíteni Gerivel, Denizzel és Ecküvel is. Reni pedig a bónusz, a meggy a tejszínhabon, két nagyon különböző karakterű csaj vagyunk és szerintem ez jól áll a közös munkánknak!”

A videóklip rendezője LeHo Legacy, aki kreatív megoldásaival számos díjat nyert már, egy a Nem bajhoz illő sztorivonalat álmodott meg: a Barátok közt sorozatából ismerős színészek, akik nemcsak a kisfilmben, hanem a való életben is egy párt alkotnak, hihetetlen örömmel fogadják a szürke hétköznapokba váratlanul érkező jót!

Olvass tovább!