Minden, amit a Wednesday második évadáról tudni lehet

2022. december 14.
A Wednesday minden idők legnézettebb sorozata lett a Netflixen: már több mint egymilliárd órán keresztül streamelték az előfizetők. Már mindenki a második évadról beszél - köztük a készítők és a szereplők is elejtettek már néhány kétértelmű megjegyzést –, de egyelőre még nem kapott biztosan zöld utat a következő szezon. Ennek ellenére már sok részletet tudni lehet arról, hogy mi az alkotók terve a galád család lázadó tinilányával a következő években. Vigyázat, a cikk spoliert tartalmaz!
  • A Wednesday szereplői többször utaltak arra, hogy karaktereik történetében sok az elvarratlan szál.
  • Az alkotók bevallották, hogy munka közben több évadra előre terveztek.
  • Az írók azt is elárulták, hogy mik a terveik a Wednesday következő évadában.

„Számunkra ez mindig jövőbetekintés, és amikor leülünk csinálni egy műsort, ideális esetben több évadot tervezünk” – mondták a Wednesday készítői, Miles Millar és Alfred Gough korábban a Varietynek. Gough és Millar szerint a show eredeti elképzelése három vagy négy évadot tartalmazott, így könnyen lehet, hogy hamarosan egy második szezonnal is megörvendeztetnek minket az alkotók.

Minden, amit tudni lehet a Wednesday második évadáról

Ez minden, amit tudni lehet a Wednesday második évadáról

Ezt várja Jenna Ortega Wednesday második évadától

„Szeretném, ha sötétebb lenne – mondta a színésznő. – Azt akarom, hogy bátrabb legyen, és ne játsszon annyira biztonságosan.” Ortega számára a szörnyeteggel való kapcsolata Wednesday fő hajtóereje, és azt szeretné, ha a főszereplő nem tipikus hősként, hanem egyfajta antihősként jelenne meg.

Ők térhetnek vissza a második évadban

Jenna Ortega, Emma Myers, Percy Hynes White, Joy Sunday, Georgie Farmer és Moosa Mostafa vélhetően visszatérhet a Nevermore Akadémia falai közé, de a finálé eseményei után az sem kizárt, hogy Hunter Doohant, Nina Riccit és Jamie McShane-t is viszontlátjuk majd. A következő évadban várhatóan nagyobb szerep jut az Addams családnak is, így Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán, Isaac Ordonez és Fred Armisen is többet szerepelhetnek majd a kamera előtt.

Még Christina Ricci karakterét is viszontláthatjuk

Laurel terve, hogy megszabadítsa a világot a kitaszítottaktól, nem úgy sikerült, ahogy eltervezte, és azt sem tudjuk biztosan, hogy Wednesday végül mit csinál vele. A sorozat premierje után a szereplők utaltak rá, hogy Ricci a következő évadokban is megjelenhet.

Jöhetnek még meglepetések!

2022 novemberében Gwendoline Christie azt mondta rajongóinak, hogy lehetséges, hogy újra láthatják őt a képernyőn a halála után, hiszen nem láttuk, ahogy eltemették.

Mi lesz a családdal?

Gough és Millar megerősítették, hogy szeretnének nagyobb szerepet szánni az Addams család többi tagjának. „Úgy éreztük, csak a felszínt kapargattuk ezekkel a karakterekkel, és a színészek olyan csodálatosak ezekben a szerepekben.” Millar hozzátette: „Szerintem Catherine egy ikonikus Morticia. Wednesday és Morticia kapcsolata is alapvető fontosságú a sorozatban, és nagyon fontos az a szál, ahogy Wednesday a családjától függetlenül próbálja megtalálni saját útját.” Egy újabb évad akár azt is jelentheti, hogy Hogyishívják kuzin is megérkezik a szereplők közé, akire a sorozat hetedik epizódjában is utaltak.

Ez történhet majd a Wednesday második évadában

Az első évad végén Wednesday fenyegető üzeneteket kap vadiúj okostelefonján egy ismeretlen számról. Miközben az üzeneteket nézi, lesifotókat is talál magáról. „Figyellek téged” – írta a titokzatos idegen, akinek kiléte valószínűleg a következő évad fő rejtélye lesz. De vannak más megoldatlan cselekményszálak is: nem tudni például, hogy vajon Tyler megszökött-e a rendőrség őrizetéből, vagy mi lesz a sorsa Laurel Gatesnek.

Forrás: NME, US Weekly, Fotó: Netflix

Olvass tovább!