Kiderült végre, ezt a rúzst viseli Jenna Ortega a Wednesdayben

2022. december 09.
Tim Burton új Netflix-sorozata – megdöntve a Stranger Things rekordját – a streamingplatform legnézettebb sorozata lett, Jenna Ortega Instagram-követőinek száma pedig több mint 3300%-kal nőtt a premier óta. Nem is csoda, hogy mindenki Wednesday stílusát és sminkjét akarja utánozni, de a rajongók főként a színésznő rúzsára kíváncsiak.
  • A Wednesday sminkmestere elárulta a főszereplő sminktitkait, mert mindenki Jenna Ortega rúzsára volt kíváncsi.
  • Jenna Ortega hazai rajongói itthon is beszerezhetik a sorozatban használt sminkeket.
  • Tim Burton azt szerette volna, ha a Wednesday főszereplője minél természetesebb sminket visel.

„Minden alkalommal, amikor bekapcsolom a számítógépemet, látok valamit Wednesdayről, a műsorról és a sminkről. Nagyon izgalmas” – árulta el Tara McDonald, a show smink- és fodrászmestere. A sorozat népszerűsége kétségbevonhatatlan: több mint 11 millióan nézték meg Wednesday Addams Rave’N bálos táncát a TikTokon (a YouTube-on már a 12 milliót is elérte), rengeteg felhasználó próbálja utánozni Jenna Ortega mozdulatait, amit egyébként a színésznő saját maga koreografált. És nem csak a mozdulatait másolják le, nagyon szívesen sajátítják el a különc lány stílusát és sminkjét is, amiről szintén rengeteg videó tanúskodik.

A rajongók megszállottan követik a sorozat fodrászainak és sminkmestereinek beszámolóit, hogy elleshessék a szereplők titkait, legyen szó Wednesday szempillaspiráljáról vagy Morticia jellegzetes sötét rúzsáról (a Tom Ford Beauty Bruised Plum árnyalatú ajakírje, ami még az év elején megszűnt).

ruzs-jenna-ortega-wednesday

Luis Guzmán, Jenna Ortega és Catherine Zeta-Jones: a rajongók imádják a szereplők stílusát, de főleg Wednesday Addams rúzsát

Wednesday sminktitkai

McDonald szerint a sorozat producere és néhány részének rendezője, Tim Burton szerette volna, hogy Jenna Ortega minél természetesebbnek tűnjön a kamerában. A sminkes a Chanel 2013-as tavaszi couture bemutatójából merített inspirációt a Rave’N táncjelenetéhez. Ortega bőrét Koh Gen Doh Spa Waterével tisztították és a Weleda Skin Food Light krémjével hidratálták, amit egyébként itthon is könnyen beszerezhetünk a drogériákból.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Netflix Geeked (@netflixgeeked) által megosztott bejegyzés

A sminkmester az Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Porcelain árnyalatú alapozójával érte el a tökéletes hatást, amit  beauty blender segítségével vitt fel Ortega arcára. Ahhoz, hogy Wednesday bőre teljesen mattnak tűnjön, McDonald nedves blenderrel felvitt egy réteget a DHC alapozójából, majd a Make Up For Ever áttetsző púderével egészítette ki, mielőtt kihangsúlyozta Ortega szeplőit a Lime Crime Freckle Penjének  segítségével. A színésznő arcát végül a MAC Sculpt és a MAC Shadowy Lady segítségével kontúrozta. Szempilláit a Dior Lash Curlerrel göndörítette, szemhéjára pedig az Urban Decay Primer Potionjét alkalmazta, hogy tartós maradjon a smink, ami MAC Brule Eyeshadow-ból és az Urban Decay Naked Wild West Mini Palette Cowboy Rick árnyalatából állt. Az igazi grunge hatású, fekete füstös szemhez McDonald a Chanel Splendeur et Audace #3 és a Chanel Quiet Revolution #4 306-os, illetve a 312-es színeit használta.

Az a bizonyos rúzs

Wednesday ajkainak előkészítéséhez a szakember az Elizabeth Arden’s 8-Hour Creamjéből és cukorból kevert ajakradírt, majd szájának sarkaiba a MAC Nightmoth ajakceruzáját vitte fel. Végül használt egy kicsit a Dr. PawPaw ajakbalzsamból, a szempillákat pedig a Best of Beauty díjnyertes Ilia Limitless Lash Soft Black szempillaspiráljával emelte ki.

Forrás: Allure, Fotó: Netflix

Olvass tovább!